ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 454
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Марулетка, защо хората купуват толкова брашно? Rolling Eyes

При нас ще има проблем с часовете в Аво. Поне утрешните часове ще са присъствени, потвърдили са. Часовете му бяха съобразени с часовете в училище и с това, че е близо до училище. Сега може да се наложи последния училищен час  да го кара в метрото, за да стигне навреме в школата... Joy
     Не знам.И пролетта в началото на пандемията беше така.Аз даже сутринта викам на ММ да вземе да ми задели и на мен един чувал,че ще е срамота точно аз да остана без брашно.Така миналата седмица,срам не срам,ми се наложи да искам от съседа 1 кило смески за зайци,че няма с какво да нахраня нашите.А имаме три магазина за фуражи и храна за животни.Та сега така и с брашното.Не знам каква  и защо е тази истерия.Щерката ходи до Кауфланд,каза че с колички товарели  пакети от 1 кг и 5 кг брашно.
    ММ се притеснява да не сложат КППта между градовете,че няма да може да иде до Плевен да си вземе вино.Тази година баща ми ни прави,ние не.Ама всеки с грижите си.Нашите днес са последно на училище,утре патронен празник,после ваканция,после ДО.Самосъзнание за учене,ангажираност и дисциплина не видИм у набора,освен за частните уроци.Ама там са по негово желание и с негови финанси.

# 196
  • София
Е, та то си се знае от векове - Обущарят ходи бос Joy

Ако не друго, покрай тези карантини народът започна да готви редовно, а вече дори и масово да меси. Няма да се изненадам, ако най-търсеният кухненски уред е станала хлебопекарната Joy

# 197
  • София
И групата на наборката в Аво мина онлайн от днес /вчера получих мейл/. Обаче чакам да видя дали онлайн часовете в училище ще са съобразени със смяната им в момента, че иначе ще стане проблем.

# 198
  • София
Поне написах в анкетата на Школо, че съм против ДО. Да ми е чиста съвестта, че съм си казала мнението.

# 199
  • София
Вече си имаме заповед на директора за организация на обучението по време на ОЕСР. Смените се запазват, значи няма да имаме пробелем с Аво.

# 200
  • София
При нас бързаха с анкетата, ама сега с информацията се бавят. Смените се запазват, не се знае обаче от 7,30 ли ще са, от 8 ли ще са, с колко минутни часове ще са...

За днес бях запазила час на келеша при ЛЛ, да му сложи ваксина. Звъни ми жената да пита, къде е детето.
Звъня на "детето"...
Оооо, той бил на римската стена, размотавали се, сега сядали в едно кафе, щото не се знае кога щели да се видят!

И лафа на деня: Споко, мамо, поне да знаеш, пак ще съм отличник! JoyJoy

# 201
Аз започнап за меся редовно,на ръка,даже задобрявам.Дори гледам 24 китчън, има една поредица за печива Сладката Лорейн.И следа ИГ на Ирина Тенчева,Ирини,тя пуска от време на време готини рецепти за пити и сладкиши.Лесни , като за мен.Хахахахахаха,а сега като го играя и безработна,съвсем. Сега например готвя леща,по заръка на зет ми, постни плнени чушки с елда и гъбки,за мен и щеркинса,и мусака.За сват ми./поръчал на зет ми,дъщеря ми утре да му сготви една тава,и на мен ми е жал детето след работа да готви,та викам давай тук продуктите и да се развихрям/
   И да не съм извън темата,моля ви ,кажете ми какво е това ОЕСР?
    Ние анкета нямамае,то няма и смисъл вече,но ако има аз съм против.

# 202
  • София
Обучение в електронна среда от разстояние.
По - модерното название на Дистанционно обучение.

# 203
  • София
Слънчевата, сигурна ли си за утрешно присъствено АВО? Сега говорих с тях (и на Граф Игнатиев, и на Дондуков). Обясниха, че утре са онлайн в ZOOM, а от петък до понеделник са ваканция. След това, пак онлайн.  Инфо за достъп - в профила на ученика в платформата им.

# 204
  • София
И лафа на деня: Споко, мамо, поне да знаеш, пак ще съм отличник! JoyJoy
Този лаф да не е станал мото на ДО? Моят Убавец ми каза същото, вчера. Thinking Макар, че не стигна 5,50 Rage
Кой каквото иска да говори, но истината за ДО, излезе с резултатите на входящите нива. АЗ СЪМ ПРОТИВ Дистанционното обучение!!! И знаете ли, защо? Защото това не е образовение! Защото не можем да вържем тийновете вкъщи! Това успях само веднъж, при локдауна, с помощта на компютъра. Не ми хареса резултатът.
Къде има анкети ЗА или ПРОТИВ ДО? Отивам да търся и да се подпиша.
Днес, едни студенти по медицина и стоматология, коментираха ДО. Общо взето негодуваха. Утре, виртуално ли, ще ви оперират и правят зъбите? Та, такива ми ти неща. Тъжно!

# 205
  • София
Ученикът сутринта е получил потвърдителен мейл, че ще са на място. Вече може и друго да има, довечера ще провери пак, ще му кажа. Благодаря!

# 206
  • София
Пиша втори пост, за да се види.
На сайта на АВО има съобщение, че са във ваканция от 29 до 2.11. Утре няма да има курсови часове.
Иначе младежът няма съобщение ни в профила, ни в пощата.

# 207
  • Варна
Графикът на часовете в нашето училище се запазва, само часовете се намаляват от 45 на 40 минути.  Искат включени камери и микрофони.

Само за протокола - входните и тази година показаха стабилни знания за шестици, така че нямам грам оплаквания от ДО предишния срок. Не се и съмнявам, че и сега ще бъде организирано на ниво.

И не че се заяждам, но много от възрастните сме вързани по 8-9-10 пред компютър десетилетия наред. Грам не ми е пострадала нито психиката, нито здравния статус. По същата причина не виждам това да се превърне в проблем за децата, особено когато е временна мярка.

# 208
  • София
Браво!
При нас, отличникът с 5,80 годишен успех, нацвъка основно четворки на входните. Ама съм спокойна, детето каза, че пак ще е отличник! То и за какво са му всичките науки? Rolling Eyes

# 209
  • София
И не че се заяждам, но много от възрастните сме вързани по 8-9-10 пред компютър десетилетия наред. Грам не ми е пострадала нито психиката, нито здравния статус.
А физиката? А при подрастващите? В интервю, д-р Оскар, детски офталмолог от Александровска болница, "Лекар на годината" 2020 г. каза, че случаите на миопия при децата са се увеличили. Застояването вкъщи пред компютрите, определено НЕ е здравословно. Аз също не се заяждам. Говоря с факти.

Общи условия

Активация на акаунт