ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 790
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Да.

# 661
  • София
Честит празник на имениците!
Честит празник на банкерите и на бургазлиите!
Вчера украсихме къщата, правих горещ шоколад, мързелувахме. Подаръците, които купих, подарявах веднага, защото са за ползване и не ми се видя разумно, да ги държа 20 дни скрити. Сега трябва да измисля по нещо дребно, което все пак да сложа под елхата. Като се знам, каква съм квачка, ще трябва да ги напазрувам на 24, за да не ги раздам отново предварително. Чакам дните след 20ти, за да изляза и аз в заслужена почивка.
ДО върви само, без особеното участие на набора, струва ми се. Joy
Мисля, че тотално е загубил представа за време. Всеки ден ме пита кой ден сме, коя дата сме. Не смея да го питам, ако не знае кой ден е, как точно се вписва в седмичната учебна програма... Smirk
Важното е да сме живи и здрави! Smiley

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 12:57 от Слънчевата

# 662
  • София
Слънчева, развесели ме. И аз съм същата с подаръците. Трудно ги запазвам в тайна и обикновено издържам час-два макс.
Иначе ДО някак се бута. Дали ще ги изпратят януари на училище януари според вас?

# 663
  • София
Nikolov, няма ощетяване. Има две - условия възраст и успех. Когато и за който и двете са налични, ще има курс.
А какво ще ти донесе допълнителният изпит (НВО) по ИТ или АЕ?   
Погледнах и двата модел, нищо интерсно - загуба на време са:
- АЕ: 10 клас да се проверява ниво А1 или А2 ?!... в края на 7 клас трбва да е покрит А2, ми то шестокласничката ми покри B1. Ако искаш проверка на нивото - има онлайн тестове или сертификатни изпити.
- ИТ: общи познания - пак може да се проверят знанията като се изпълнят някоя задача от нета. 

Слънце, много ти слаби ангелите Simple Smile
Аз едно време криех подаръците в работата, намирала съм свои преди години Simple Smile
Сега има къде.
Скрит текст:
Когато взехме първото пиле (Коледен подарък за малката), всичко бе уговорено и отидохме на 31ви в магазина, настанихме го в клетка в старата къща, а мъж ми ходи към 1-2 ч. през ноща да го вземе, за да го сложим под елхата.
Още ми е пред очите как в първите дни малката си слагаше стола пред клетката и стоeше дълго да го гледа, не можеше да го пускаме в началото

Изкарах две седмици в хоум офис, видях го как го бута ДОто...
Влизам в петък в стаята малко след 12 ч. - играе, аз: "Свърши ли?", "Не, АЕ имаме, отговорих му на всичко, беше левъл Ей" , човекът решил да мине на по-висок левъл в АЕ Angry ...от другата седмица ще е без пазач, та "правиш само това което би правил в час" май няма да се случи.

# 664
Nikolov, няма ощетяване. Има две - условия възраст и успех. Когато и за който и двете са налични, ще има курс.
А какво ще ти донесе допълнителният изпит (НВО) по ИТ или АЕ?   
Погледнах и двата модел, нищо интерсно - загуба на време са:
- АЕ: 10 клас да се проверява ниво А1 или А2 ?!... в края на 7 клас трбва да е покрит А2, ми то шестокласничката ми покри B1. Ако искаш проверка на нивото - има онлайн тестове или сертификатни изпити.
- ИТ: общи познания - пак може да се проверят знанията като се изпълнят някоя задача от нета. 

Така като гледам - НВО по Английски мога да го взема с максимум точки, НВО по ИТ също. Проблемът е, че не разбирам със самите точки мога ли да правя нещо, с какво ще ми помогнат?!
Също така това с различните нива не разбирам как става - учениците избират спрямо знанията си или спрямо това, което учат в училище? Например ученик може да говори и пише на ниво B2, но в училище учат A2 (умишлено казвам A2, защото в модела B1 е посочен като най-високо "ниво"), какво става в този случай? Питам защото не е ясно от модела... 
Весели празници на всички! Simple Smile

# 665
NikolovNV, изчиташ ЗПУО и няколко наредби към него и си готов с отговорите. Joy

На какво ниво ще се явиш зависи от това в каква паралелка си - с ИИЧЕ, РИЧЕ или НИНРИЧЕ. Не си го избираш ти.
Ако получиш минимум 60 % от максималния брой точки на изпита,  постигнатото ниво в съответствие с Общата европейска езикова рамка ще бъде вписано в удостоверението за завършен първи гимназиален етап.
Ако по информационни технологии получиш минимум 50 % от максималния брой точки на изпита, ще ти впишат постигнатото ниво в съответствие с Европейската референтна рамка за дигиталните компетентности.

# 666
  • София
Николов , супер,  че ги усещаш така нещата.

Дидева, постижението по ИТ с "рамката" ми напомня един въпрос към приятел, консултирал кандидат-студент за КСТ в ТУ (компютърни системи и технологии, тогава), приятелят беше ПСЕ специализация (програмни езици и системи) : "А като завършиш, дават ли ти удостоверение за компютърна грамотност?"

# 667
Аз правих антитела.. трябваше да покаже някакво развитие... температура нямам, аз от март ходя с термометъра, че имам една плевмония, с която стигнах до болница без да разбера, че съм имала температура и сега разчитам на устройствата.... меря и сатурация.
Аз теста правих, защо трябваше да съм другата седмица на работа (но колегата ми предложи да изкарам още една хоум офис) а и да знам къде да търся лекар... След теста отидох въоръжена с листите при доктора, а той се оказа, че е лепнал Вируса... уж понеделник се връща, дано да е ОК и той, че ми се ще да ме чуе.

Оправяйте се бързо и дано минава леко.
Desem ти нали си мерила сатурация?Колко трябва да са нормалните стойности?

# 668
Над 95. До 90  държат болните в къщи. Падне ли под 90 се мисли за кислороден концентратор, ако няма места в болниците.

# 669
Над 95. До 90  държат болните в къщи. Падне ли под 90 се мисли за кислороден концентратор, ако няма места в болниците.
Благодаря

# 670
  • В светлината на слънцето
Ей, изпуснах ви, но тия дни съм се овъртяла яко в работа.
Десем, силно на патерица, но от сърце - да си жива и здрава, само радости да срещаш!:hugs:
Честити именици - кой каквито е имал!
А на болните - бързо да оздравяват и да карат по-леко, щото за тежкото ви разказвах вече.
При нас няма новости, освен че сега сме всички вкъщи - двама ученика, един преподавател и аз. В някои дни си става бая напечено.
Къщата е украсена, но коледното настроение никакво го няма. Та така.

# 671
  • София
Гледам, че вече сме почти в края на темата и върнах на първа страница, да видя кога сме я започнали. Като видях какви теми сме обсъждали в началото на октомври, за сборници, помагала и НВО, чак не мога да повярвам, че това е било само преди 2 месеца.
Вече и аз мисля като Санака, че НВО и тази година няма да има. Дано!
Както младежът е разказал на свекърва ми, на въпроса как върви ДО: Те ни лъжат, че преподават, ние ги лъжем, че учим. Grin

Та се замислих за следващо заглавие, явно нещо свързано с училище няма да е актуално.

# 672
  • София
"Ние ги лъжем,че работим. Те ни лъжат,че ни плащат." Това е старо,още от преди промените. Спомням си родителите ми как го казваха. Явно сега е изменено за обстановката.🙂

# 673
  • София
Нещо от типа:
С ДО, с маска или със противогаз
ще избутаме десети клас.

# 674
  • София
Честит студентски празник! На бившите, настоящите и бъдещите студенти - наздраве и много здраве!
Аз продължавам да се кефя на този празник, въпреки че децата нещо го пропускат.

Общи условия

Активация на акаунт