ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 354
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Четох коментара на Карбовски. Бих се съгласила, ако се сравняваха съпоставим неща.
Мерките, предприети от властите в училищата в Германия и Франция, нямат общо с нашата действителност.
В тая ситуация в нашите училища, пълно безхаберие, кабинЕтна система!!! , липса на тестване, болни деца, ходещи на училище.... Предпочитам дистанционно.

Класната на дъщеря ми е с Ковид. Смятам да и пиша тази вечер и да и благодаря. Въпреки, че не е добре, днес проведе два напълно качествени часа по БЕЛ с децата.

# 271
Санака, страшен грим и дано ви подмине вируса! На наборката ДО днес е минало ОК, но на малкия беше тотална щета. От 7 часа , едва 2 по МАТ изкараха, като в момента тече втория. Даже звънях в училището, защото бях бясна. Днес си прекараха 7 часа на стола пред компа, резултат 0. Имало проблем, извиняват се. Дано е само днес, че ще е мъка.

# 272
  • София
Яна Heart

Прибира се младежа и го питам как е минало ДО днес. Както и досега, с разликата, че учителите са в училище. Питам го, дъската ли се вижда? Не, но когато споделят екран и отварят браузера, се зареждал сайта на НПМГ, като на училищните компютри. Grinning

Вчера в някоя от темите, вече не помня в коя, се обсъждаше закупуването на техника за учители и ученици , че тепърва ще се изпълнява тази поръчка. Ние имаме съобщение в Школо, че училището има готовност да подсигури техника. За целта е необходимо да се свържат с класните ръководители...

# 273
  • В светлината на слънцето
Яна, Heart
Санака, супер е страшилото!
ДО стартира. В нашия случай е двойно, че и мм така преподава. И аз съм хоум офис, че нещо се опитвам да се разболявам.
Не ми харесва да учат така, честно го казвам и въпреки наистина перфектно организираното ДО при нас. Но се налага, уви. Наборката е ок. Тя си е самодостатъчна, а и покрай геймърските увлечения си има доста онлайн контакти. Обаче брат й е трудно да бъде вързан у дома. Той е на колелото поне 5 часа на ден. Обикаля цяла София с другите байкъри по разни щурави трасета за скоци и други екстремни изживявания. Забранила съм му Витоша, защото няма шлем и като нищо ще си разбие главата на някое спускане. Та деца разни.
Ама благородно завидях за домашно работните мъжове. Щото моят е също риба, ама за едно закачане на разкачено перде чакам един месец. Добре, че синът го настигна на ръст, та има кой друг да тормозя. Grinning

# 274
  • София
Момичета, права е Яна, вирусът не е за подценяване и нас ни застигна. Бъдете здрави и ДО не е проблем, на фона на опазване на здравето на учители, ученици, лекари и всички нас.  При мен РЗИ се обади днес, на 4 ден. Иначе в училище ги спрях веднага след моя бърз + докато излезе РСP. Достъпът до информация и помощ (адекватна) е много труден и това допълнително създава напрежение. Бъдете здрави!
 .

# 275
  • В светлината на слънцето
bora, Heart

# 276
  • София
Желая на всички болни да оздравяват Flowers Four Leaf Clover
И аз мисля, че в момента ДО е най-разумният вариант. Не го харесвам - девойката много  увеличи диоптрите от миналогодишното ДО, изгърби се, глава я болеше. Сега е доволна, че й омръзнало толкова рано да става.
Дано ситуацията не продължи с месеци, че тогава не знам...

# 277
  • София
bora, да се възстановите бързо! Hug

sunny, че ще е месеци, то е ясно! Аз започвам да се надявам, да не е години! Frowning1

# 278
И аз звънх в училището - спонтанно - ама много се ядосах, че още в първия ден всички бяха с изключени камери и хванах моя да играе. Като го накарах да си махне слушалките, чух и какво се случва - учителт задава конкритни въпроси на конкретни ученици и оттам отговор няма - "спят". Кипна ми, деинсталирахме играта веднага, звъннах в училището и си казах какво очаквам и какво няма да приема. Не сме селско училище и не смятам, че има ученици без камери в класа, просто още от първия ден се скатават. И моят да не остане по-назад. Все един мейл с ясни и сериозни изисквания могат да им пратят. Половината клас вече го нямаше към обяд 🙄

# 279
Ми и моят син не е доволен от ДОто. Днес само английски са изкарали с тест, историята да си прочетат стр. не знам коя, немски не са имали, че госпожата имала проблем с техниката. Това каза не е училище, от отбий номер. Снощи имаха онлайн купон до 4ч. Спал е до обяд, 2 часа уж училище и после с баща си в гаража. Поне занаят да научи, то се е видяло, че образованието остава мираж.

# 280
  • София
И аз звънх в училището - спонтанно - ама много се ядосах, че още в първия ден всички бяха с изключени камери и хванах моя да играе. Като го накарах да си махне слушалките, чух и какво се случва - учителт задава конкритни въпроси на конкретни ученици и оттам отговор няма - "спят". Кипна ми, деинсталирахме играта веднага, звъннах в училището и си казах какво очаквам и какво няма да приема. Не сме селско училище и не смятам, че има ученици без камери в класа, просто още от първия ден се скатават. И моят да не остане по-назад. Все един мейл с ясни и сериозни изисквания могат да им пратят. Половината клас вече го нямаше към обяд 🙄
Кой има вина в случая?

# 281
  • София
И при нас децата не включват камери, освен на контролно или изпитване. Ама то и да включат, не виждам как на екран с 26 прозорчета, учителите ще успеят да проследят внимателно, дали всички внимават. А и не са пъдари, все пак...
Абе, каквото такова!
Pisa, поне си имате офлайн учител по занаятите! Joy

# 282
ganis, вина не търся, искам правила. Ако въпросът е намекващ към мен - не е в целта 😊

# 283
  • София
ganis, вина не търся, искам правила. Ако въпросът е намекващ към мен - не е в целта 😊
Нищо те  намеквам. Учениците  не са длъжни  да бъдат  с камера.

# 284
  • София
На мен ДО никак не ми допада! Но не ми допада НЕ защотото се мисля за безсмъртна и съм спокойна за детето си в училищната среда, а заради качеството му.  ДО, което предлага прехвалената ни елитна гимназия е пълна скръб -свободни или съкратени часове, различни платформи, липса на контрол и комуникация на учителите с учениците, което води до скатаване от тяхна страна...Да не породължавам.
Така че,  Manzhelka, аз ти вярвам. Мисля, че в много отношения т.нар. провинциални гимназии превъзхождат столичните. Нямам обяснение защо е така - някак в по-малките градове (не че Пловдив е много малък) се съхраняват традициите, учителите не са случайни, респектират, амбициозни са по отношение на възпитаниците си, а има и стремеж у децата да се докажат, да се развиват. (Някои го правят и с цел да излезат един ден от малкия град и да са конурентни и успешни в големия или в Европа и Щатите, но това в случая е без значение). В София децата са по-разглезени, свикнали са малко наготово, имат предимството, че са си у дома, защото едва ли ще се напъват да учат напр. във Великотърновския университет. Някои се присещат да учат здраво чак в 12 клас, за да могат да се изстрелят към Холандия...
Иначе в момента аз съм по-спокойна за детето си, отколкото да го мисля кой ще му се изкашля или изкиха насреща в метрото или в клас и какво ще “донесе” вкъщи. Без читаво образование сме загубени (не че иначе е много на ниво, но сега съвсем), но в този момент аз предпочитам ДО, за да съхраня, доколото зависи от мен, здравето на семейството ми. Който иска да учи и е жаден за знания го прави независимо от обстоятелствата.
Моят младеж си е интроверт. Не излиза през седмицата, не посещава кафенета, фитнеси, билярди. Не играе футбол, няма и не е имал гадже...прибира се и чете книги или кара колело в парка. Така, че му е ОК ситуацията. Виж през уикенда държи да е навън и извън София, но с децата от приятелските ни семейства, чиито интереси съвпадат с нашите -планина, колела и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт