ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 470
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Лошо, пуснах кръвен тест... Антителата са нули и двата вида. Ако съм се заразила, трябва да са минали поне 7 дни до теста.

# 571
  • София
Няма смисъл от тест за антитела, докато си болен /поне 20 дни след това се пуска/. Пусни антигенен или PCR.

# 572
  • София
Десем, не знам в момента да има друг вирус със загуба на вкус и обоняние. Тестовете не са на 100% надежни. Аз бих пробвала пак.
Добър съвет! Може, в някоя лаборатория, да си изследва феритин, LDH, CRP и Д- димери. При Ковид-19 и четирите са със завишени стойности.
Бързо оздравяване на болните!🍀🍀🍀

# 573
  • София
Desem, кръвен тест е разумно да си направиш един месец след появата на първите симптоми. Горе-долу за това време, както е писала и Санака, се предполага, че трябва да си образувала антитела. Имам две приятелки с позитивен ПСР- тест. При едната след 14 дни кръвния тест беше отрицателен, а при другата след 3 седмици. В лабораторията им бяха казали, че е рано.
Можеш да направиш бърз антигенен тест, комбиниран с грип А и грип Б. Но така, както описваш нещата, май е третото.
Ico, как жена ти ходи на работа, като ти си болен? Нали е контактна?Thinking

# 574
Десем, на мнението на останалите съм.Не се доверявай на сто процента на тези тестове.
   Който се е разблял,да минава леко!Казах!
  Наша много близка,синът й е лекар в белодробната клиника в Плевен,за няколко часа се влоши адски много.Дробът е увреден на 80 процента,за няколко часа.Синът й е бил до нея непрекъснато.Така че не е шега работа.
    У дома след мен няма други включвания,дано да са преминали леко !Мен ме тресе адски параноята да не се разболее някой от близките ми.Направо психясвам.Щом приятелката ми,психоложка,която прави консултации на дена камара хора, има нужда да се вижда с мен,защото не я натоварвам,смятайте колко откачи народа.А аз много се страхувам,но тя ме вижда много позитивна.
    Моите мъже са за риба.Станаха рано и тръгнаха в 7.00ч ,днес съм сама,ЕГАСИ КЕФА!
   Биби,и аз виках виваком да доокабеляват,да пускат нови кабели,и ние имаме рутер и бисквитка.Наборчето все мрънка,че му е слаб нета,аз все го хокам,че си измисля.Но направих анякакво замерване и се оказа,че вярно не идва сигналът, за който плащаме.
    Но сме вече много на клона-щерката на втория етаж /и тя все нещо чете и учи.Миналата седмица ходи на три интервюта за работа,такова четене му дръпна преди това,за цялото следване не съм я видяла така да се готви/, аз,наборът- той пък с този нов компютър сега и игри някакви заигра...
    Ще видим как ще протича онлайн обучението - нещо не съм оптимист,дано ме опровергаят.И не смятам,че скоро ще ги върнат в клас.

# 575
  • София
Аз пусках и за двата вида антитела, IgM трябваше да отчете (след 7 ден е).
Пусках и двата вида, тъй като при нас не е много ясно кой е болен и кой не. Болни има много, контактни нула. Sad , затова и IgGто да видя да не би да съм минала вече през вируса, там са повече по 20 дни. От март насам сме дали над 1 000лв. за корона тестове. Много внимаваме и при най-малкото съмнение, тестване.

# 576
И какво като се тествате? Зор да докажем нещо.  Ми така и така се лекуваме, като сме болни, ограначили сме контактите. Хайде зор да дам една шапка пари за тестове. Предпочитам седмица след като се излекувам, да се тествам, че съм ОК и няма да заразя някой, отколкото като съм болна, да си докажа, че съм болна.

# 577
  • София
Ако някой от 5-членното семейство е болен, аз лично бих искала да знам доколко да го изолирам от останалите, да му сложа ли маска вкъщи, какво лечение да предприема, както и дали останалите 4 човека трябва да се карантинираме за 10-14 дни, или можем да ходим на работа, да се срещаме с хора и т.н. Така че при съмнение - тествам. Антигенните тестове са евтини и много добри.

# 578
При нас нямаше място за мудене, през ден цъфнахме всички. То като е проявил сивптови, вече неминуемо всички са били контактни. Не знам, мои разсъждения.

# 579
  • София
Pisa, към казаното от Санака, мога да добавя, че преди около година започнахме лечение на свекървата, което се проточи, а след това  усложни покрай короната.
Скрит текст:

При всеки нов контакт с свекърите се тествахме (единия), за да сме сигурни, че не им пренасяне нещо. Мъж ми постоянно е със "симптоми" (а и си има някои "придружаващи" заболявания), сред всичките тестове и някакъв комбиниран за вируси прави, 3 пъти ходи до лабораторията преди да успеят да го тестват и как да го тестват.
При нас е работата затова сме на това дередже - болни много. Когато избухнаха нещата (контактни - няма, ако искаш да се провериш е за твоя сметка) мъж ми тъкмо беше отишъл да вземе майка си за нов курс лечение, като бе минал отново през тест. Преди да се върнат правих и аз, за да знаем той къде се връща. Ако аз съм + (бях поне 20 мин в затворена стая с +) не можеше да се върне в къщи, защото трябва да води майка си по болници. Внимавам, изпълнявам предпазни мерки, но не 100% гаранция.

Притеснявам се и децата ми да не станат приносител към училище, за учителите.

# 580
Ама това, че сега не е показал теста, не означава, че на дугия ден няма да е положителен. Теста показва няколко дни след като си заразен. И детето го спрях веднага, след като вдигна темп. Ако му бях направила тест веднага, 100% щеше да е отрицателен. Темп я сваля на другия ден и аз третия ако го пусна на училеще, той ще изпозарази всички. Паля се, защото според мен затова има толкова зарязени. Детето го донесе от училище. Бил е заразен поне ден преди симптомите. Аз го целувам, трием се в банята с една кърпа. Неизбежно е. С 3 стаи сме, с 1 баня, къде да се изолираме. Аз не отидох на работа, симптоми имах 5 дена след детето. Щеше ли да ми покаже теста тогава? Лекар ми каза, че най добре се получава теста 7 дена след симптомите.

# 581
  • София
Честит първи сняг! При нас си трупа сериозно. Коледната ми украса, която направих още преди две седмици, вече не изглежда неуместно.

# 582
Честит да ви  е първият сняг!Ако може дръжте си го там.
   У дома няма ток,няма в квартала.Да видим сега как ще учи младежът.

# 583
  • София
Много е красиво! Булеварди и тротоари са бели. Снегорини няма. Joy
Сутрин, понеже минавам прилично разстояние пеша, бях като японско багерче, загрях яко обаче.
Хубаво ми е със снега!

# 584
Оф, нашите ценни кадри от МОН можеха да направят само БЕЛ да е задължителна матура, а втората пак да е задължителна, но ние да си я изберем. На мястото на математика бих направил две матури - една по история и една по английски. Ама кой да се допитва до нас учениците, това не е САЩ. 😃😃😃
П.С: Какво би станало ако някой пропусне това НВО? Или пък има двойка?
Аз в 7 клас имах двойка по математика, без проблеми си минах в следващия клас, защото годишната оценка беше 3. Взех си и удостоверение за основно образование.

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 12:21 от NikolovNV

Общи условия

Активация на акаунт