ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 462
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Айде,честит ни частичен локдаун!
   Младежът реши,че лаптопа не става за онлайн обучение,бавен,не можел да си праща на време домашни,тестове и т.н./тва малко не го вярвам/.Но реши да си поръча да му сглобят настолен комп,който да става и за игри.И който да си изплаща САМ.Ми аз съм Окей,до довечера трябва да е готов.Знам,че сега ще почне-стол,клавиатура,камера,но имайки предвид,че тези глезотии си ги финансира сам,аз съм доволна.Алтерантивата беше да си събирал парите за мотор.Това ми е голям страх.И знам,че в някакъв момент ще се случи, но поне да отложим във времето.
   Мисля да поприсъствам другата седмица в някой друг час по немски.Да видя как минава обучението.
   Бъдете здрави!
  /и стига с тия роботчета,щото ме подкокоросвате да ги гледам и аз/.Ние ,слава Богу,оставаме отворени.

# 556
Аз, като един от големите противници на ДО, сега ме е яд, че при малкия не го въведоха. И ни донесе вирус. Предполага се какъв, не сме правили тест засега. Батко му 3 дена след него. От днес и ММ. Аз си останах в къщи, да не занеса нещо на работа. Половината клас се изпотръшка, така е и по другите класове. Личните не пращат на тестове, като не са зле, реално мойте повече от 37.6 не са вдигали, нищо друго им няма. Аз съм ОК, ама как да отида на работа. Отделно мрънкаха за болничен. Ама то затова има толкова болни. Тестове само ако си платиш, иначе си се разхождаш, ходиш си на работа, всички около теб ръсят и те вируси. Хайде аз успях някак да остана, ама има хора, които нямат тази възможност. Отделно моята работа е от компютър, ама не мога от къщи да работя, защото трябва през сървъра и нета на фирмата да е. Ще окраде някой много важна информация иначе. А като се изтръшкаме всички? Кой ще взема поръчки и движи работата? Ще почнат да го мислят откакто се обърне каруцата.

# 557
Моите наблюдения са,че хората предпочитат да не си  правят тестове,защото нямат финансова възможност.Поне при нас,,в малкия град е така.А без пср и предписание от РЗИ за карантина няма болничен.Защото номерът на предписанието било условие за болничен.
    Аз си останах у дома 3 седмици,но мога да си го позволя.Разделихме се на две семейството,изолирахме се аз и ММ от децата,за да може някой да поеме работата,все пак.Тест не си направих,защото ще ни карантинират за 14 дни,а тогава няма кой да работи.Наеми,осигуровки,сметки,кредити си вървят.
   И днес говорих с една приятелка,джи пи,и тя каза,че не пращат хора на тест,защото е голяма навалица,висиш дълго и са скъпи за хората.
   Не знам вече кое е правилно и кое не.Но си мисля,че правилен ход нямаме.Около мен доста хора отават без доходи,буквално без пари.Как ще се топлят зимата,как ще си изхранват децата,камо ли да ги подсигурят с интернет за онлайн.
    Докато чакахме синът ми да се пазари за компа,си говорех със съпругата на собственика на магазина.Няма лаптопи в наличност,трудни са доставките,защото няма внос.И цените са по две.
   Тя каза,че част от училищата при нас са дали по 2000 лв  за лаптоп на учител.Това е добре,трябва да обезпечат работата им.А ние на децата,като държавата няма ресурс да помогне на оставащите без доходи?Слушам днес Сачева-по 24 лв на ден ще получат хората ,които не могат да работят в заведения.И то ако са на 8часа работен ден.
    Лично аз , сред приятелите си почти нямам някой,който да има спестявания ,с които да живее спокойно следващите 4-5 месеца.

# 558
Еми и аз май коронясах 😄Скарахме се с личната задължително било да си направя тест иначе нямало да ме прегледа и лекува.Иначе колежката го изкара нейната лична и е казала че не може да я принуди да си прави тест при положение че не може да и даде направление за него и си я е прегледала и лекувала.Та така общо взето откакто чукнах четирисетака рязко дръпнах назад не знам при вас как е ?🙄Бъдете здрави.

# 559
  • София
И нашата лична, така...
Е, аз излязох некоронясана, но тя и синузита отказа да ми лекува или пък да ми даде болничен.
Лекарите абдикираха, учителите абдикираха, чудя се ЧЕЗ, Софийска вода и Топлофикация дали няма и те да се скрият някъде...? Joy

Ицо, да се оправяш! Дано да минеш леко, стискам палци!

# 560
Марулета, напърно те разбирам. ММ е частник и каквото изработи, това получава и с това се гледаме. Не ходи ли в сервиза, няма пари. Ако си направи тест, а то трябва да е след седмица/поне личният на детето каза, че тогава показват 100%/, и излезе положителен, още 2 седмици карантина. Ми то това е почти месец без доходи. То недай боже да се влоши де, тогава доходите ще са последна грижа. Та наистина няма верен ход. На колежката няма да има кой да гледа детето от другата седмица. Съпругът й е полицай, когато той е дневне ще трябва да е тя. В работата е супер натоварено и ако остане колегата сам, не знам как ще издържи. Само мойте клиенти са над 50 активни, всеки с проекти и особености, ми и техните, пък и нова система ще ни вкарват. Супер неподходящо време за разболяване.

# 561
  • София
Пожелавам на всички болни леко изкарване на вируса. Дано няма усложнения никъде!
Дано съхраним и психиката си, въпреки че имам доста примери за обратното.
Ние се възстановяваме. Много тежко мина болестта при нас. Не мислете за работа, докато сте болни. Мислете за оздравяването, пийте си, каквото са ви дали, стойте си у дома. Това, последното, е много важно. След оздравяването ще има и работа (дано!), и Коледа, и нормален живот.

Роботче ползваме повече от година, доволна съм. Малката го нарича Тото и му говори като на куче, когато работи. Отменя ме през седмицата, но веднъж поне минавам и с нормална прахосмукачка и мия.

Стискам палци всичко при всички да е възможно най-добре!

# 562
  • София
Вкъщи всички изкарахме "нещо" - то е ясно какво, щом аз и девойката напълно загубихме обоняние. Аз още не съм се оправила, последна съм в редицата боледуващи.
Личната лекарка по телефона ни изписа витамини, аспирин и парацетамол и поръча да идем да се тестваме само, ако се влошим. Аз и баткото сме хоум офис, та нямахме зор да ходим. Девойката е ДО, също не беше наложително. Бащата им си разчисти ангажиментите. И така си боледувахме кротко.
Пишете 4 бройки в неотчетената статистика Sad.
Пожелавам на всички болни бързо възстановяване и да нямат усложнения!

# 563
  • София
И аз го изкарах вкъщи без тест. Децата май го изкараха преди мен с по едно разстройство.
Леко изкарване на болните!
На мен Света Екатерина ми помага - обаждат ми се моите Катета за работа.

# 564
  • София
Не съм писала от 100 г., ама учудващо имаме яко работа (пу, пу). От 2 месеца отново сме си по къщите, ама от понеделник като станем пет чиляка дОма май с мъжа ми ще ходим доброволно по офисите. Усилихме нета и у майка ми, че да може да се релоцираме. Мъж ми разпроби дупки, кри кабели под касите на вратите, окабели целия свят -  къс кабел за учене от леглото, дълъг за учене от бюрото... уДжас. Имаме кабел, wi fi с як нов рутер , закупен още през март, рипийтъри и с кабел, и без кабел... , бисквитка, и можем и хот спот да пускаме от телефоните. Ще си изпържим мозъците яко ! В СМГ яко учат по време на ДО.  
Спряха им скуоша и са тъжни и аз съм тъжна, че ми спряха пилатеса - ще се пъна нещо вкъщи. (оборудване имаме един кош още от първата карантина, но вкъщи и мързелът е в изобилие). Поне малката ще има онлайн тренировки. Яко се гнЬете - ама и трите са като лешникотрошачки. Обясняват ми, че били във фаза на растеж.
Прахосмукачка-робот имам LG -  мнооого съм доволна. И 4-те сме с дълги коси и косми има в изобилие. Не купувайте кръгли , защото не обират добре в ъглите. Предишната  ми беше кръгла и го казвам от опит. Днес ми дойде парочистачката - е, няма такъв кеффф !
От черните петъци напазарувах за Коледа и сега като ми избият чивиите....пакетирам коледни подаръци. На 80% съм готова.
С риск да ме оплюете, ама по време на карантините ми е хубаво с децата. Не съм била много време по майчинство, и двата пъти раждах почти на бюрото,  бачках от къщи, болнични имам сумарно 20 дни за 16 г и 3 деца, та ми идва дюшеш. Наваксвам, преоткривам ги, а и на тях им харесва. Пазете се и бъдете здрави !

# 565
  • София
Искам да свършва тази година. Дано следващата версия е по-добра.
Лепнали сме някакъв вирус, но прост, без корона е - теста е отрицателен (време е е вече лабораторията да ни даде карта за отстъпка) - главоболие, няма вкус, няма мирис, кашлица, периодично са запушват носовете. Колежка ме пита парфюм усещам ли, то аз смляно кафе и чесън на гранули само по цвят мога да ги различа, какво остана за парфюм... само на малката за сега й се разминава...баща й й казва преди малко, че трябва тя да готви защото може да разпознае вкусове Simple Smile тя отказва (нещо не я влече пази дейност, баткото по-скоро ще забърка нещо).

# 566
Desem, теста показвал около 7 ден от симптомите. Ние днес хич не сме добре с ММ. Темп е под 38, но съм като газена от влак. Главата ме боли, очите. Въпреки всичко цял ден готвя, никой не предлага да ме смени, а тези мъже искат гориво. Ако трябва да поръчам от заведение 50така не ми мърда за обяд и вечеря, те си ядат какно трябва. Дано скоро ни поотпусне.

# 567
Май всички ще го изкараме дано е по леко.Аз вчера се принудих да си направя тест заради личната писах ви по напред за нея.Не че ми изписа нещо по различно от това което си бях купил.При мен има някакъв напредък с вкуса сякаш вече различавам сладко от солено ама обоняние си нямам и температура 37.2 ама ме мори.Лошото е че жена ми работи на смени и аз трябва да гледам и малката.Абе общо взето както каза доцент Мангъров това е като счупения крак,чакаш да ти мине 😄Бързо оздравяване на всички.

# 568
  • София
Аз правих антитела.. трябваше да покаже някакво развитие... температура нямам, аз от март ходя с термометъра, че имам една плевмония, с която стигнах до болница без да разбера, че съм имала температура и сега разчитам на устройствата.... меря и сатурация.
Аз теста правих, защо трябваше да съм другата седмица на работа (но колегата ми предложи да изкарам още една хоум офис) а и да знам къде да търся лекар... След теста отидох въоръжена с листите при доктора, а той се оказа, че е лепнал Вируса... уж понеделник се връща, дано да е ОК и той, че ми се ще да ме чуе.

Оправяйте се бързо и дано минава леко.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 21:43 от Desem

# 569
  • София
Десем, не знам в момента да има друг вирус със загуба на вкус и обоняние. Тестовете не са на 100% надежни. Аз бих пробвала пак.

Общи условия

Активация на акаунт