ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 380
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Дали е един или два /т.е. дали ще учат 3 или 4 профила/, е решение на училището. Задължително във втори гимназиален етап се изучават поне 3 профилиращи предмета. Добре е да се изберат предмети в областта, в която детето се е насочило за висше образование или, ако не смята да продължава образованието си след гимназия, предмети, които са му интересни и силни. Прочети документа към който Дидева даде линк по-горе и би трябвало да ти се изясни системата на профилирането или поне да ти се избистрят конкретни въпроси.

# 706
Профилът е съвкупност от три или четири профилиращи предмета, два от които се определят на национално ниво. За ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ - Хасково това е профил "Чужди езици" с два задължителни профилиращи предмета първи и втори чужд език. Следователно всеки от учениците трябва да избере  още един или два профилиращи предмета сред тези, които му бъдат предложени за избор според възможностите на училището. Профилиращите предмети в даден профил са едни и същи в 11. и в 12. клас и веднъж избрани, не могат да се променят.

Аз от този текст разбирам че първите му два профилиращи предмета ще са езиците и дефакто остава избор за трети и евентуално четвърти.Правилно ли съм разбрал 🤔

# 707
  • София
Да.

# 708
  • София
Правилно си разбрал. Инетересно е, че училището ви предоставя възможност всеки ученик да реши дали да избере 1 или 2 допълнителни профилиращи предмета. Досега не съм чула за такъв вариант в друго училище.

# 709
Еее имало надежда,значи не съм чак толкова тъп 😄😂 А за това дали ще са един или два май е рано да се каже защото пише че ще бъдат предложени според възможностите на училището.

# 710
  • София
Не знаеш ли какви профили са предложени на сегашния 11-ти клас?

# 711
Ами не,ама ще питам 😉

# 712
Учебните планове са качени на страницата на гимназията. С по четири ПП са. Доста възможности за избор.

# 713
  • София
Еее, Ицо, какво се оплакваш тогава? Я, виж колко информативен е сайтът на училището. И голям избор на профили имате. Ми, четете ги тези сайтове, бе! Laughing

# 714
Учебните планове са качени на страницата на гимназията. С по четири ПП са. Доста възможности за избор.
Мисля че ги открих профилиращите предмети са немски,английски,математика и информатика правилно ли съм разбрал?

# 715
  • София
Не си! Joy Немски и английски са първи и втори профил, а останалите два избираш от: бел, мат, биология, химия, ИТ, география, история и предприемачество. https://eghaskovo.org/article_images/source/Ucheben%20plan%20XI.pdf Това е за сегашния 11-ти клас. /Ти си гледал учебния план за 10 клас, а там още няма профилиране./ При вас може и да има някаква промяна, но по-вероятно е да предложат същото.

# 716
Sanaka ама много ти благодаря точно учебния план за 10 клас гледах.Мисля,че почва да ми става ясно сега остава на набора да му е ясно какви профилирани предмети ще иска 😂Директора е пуснал анкета която само учениците могат да отворят сега ще видим дали ще ни разреши да я видим 😄

# 717
  • София
Ще се ваксинирате ли срещу ковид?

# 718
  • София
Аз мисля да се, предвид това, че докато ми дойде ред, ще мине сигурно година...
Това засега го мисля така, защото взе да ми идва всичко в повече. Може и да размисля, докато дойде време...

# 719
  • София
Да, аз също попадам в група "последна дупка на кавала". Joy Но ще се ваксинирам, когато ми дойде редът. ММ е в първата група, вече са им събрали списъците и очакват да се ваксинират януари. Децата няма да ваксинираме /то малкият и не може, де/ - млади са, здрави /пу,пу/, почти никога не боледуват, а ако се случи - е леко и бързо. Не че ние боледуваме, ама сме в рискови група.

Общи условия

Активация на акаунт