Отговори
# 585
От официалния профил на сериала в ИГ разбрах,че фрагман ще има утре. Очакваме го с нетърпение.❤ Ще изгледам серията с бг буквички и тогава ще анализирам, за сега само ви чета. Пък и нямам време тези дни ..

# 586
Недоумявам, какво не му харесаха на Керем, така добре пресъздаде чувствата на Серкан Thinking

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 00:23 от Ninika

# 587
  • Кърджали
По последната серия вече нямам каквода кажа, но сега друго се замислих (вие сигурно сте си го коментирали, но нали мен наскоро ме омагоса този филм). Превъртах пак някои сцени и ми прави много добро впечатление какво отношение се демонстрира към жените в историята. Като се започне от там, че Еда е наистина умно, силно, упорито момиче. Серкан от самото начало, дори и когато Еда му сложи белезниците се държи много възпитано, кавалерски, не си позволява да е груб. Всъщност в единствения момент, в който премина границата и стана груб беше скастрен и от майка си, че няма никакво право да се държи така с Еда, че тя не му е виновна, че за първи път в живота си е допуснал човек близо в живота си и сега не знае какво да прави с тези чувства. Че не е мъжко да ѝ крещи. Дори таксиметровия шофьор, дето трябваше да закара Еда до летището, отказа да остави Еда сама със Серкан докато тя не каже, че може да си тръгне "Ако госпожицата  ми каже да си вървя, тогава тръгвам"... Та отделно шапка ѝ свалям на сценаристката, че прокарва тази така нужна май за напомняне в съвременността философия, че от отношението на мъжа към жената показва що за мъж е всъщност.

Моля Ви, не пускайте такива снимки когато ще си лягам, че не знам какво щенсънувам.
Лека нощ и от мен!

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 00:36 от Aлекcандрa

# 588
Като видя плачещия Серкан и нещо ме пронизва в сърцето направо... 😭

# 589
# 590
Хайде, преди сън... Усмивки:moon:

# 591
Ей така преди лягане ме мъчи един въпрос ...дали това е същото червило ? Thinking Joy Stuck Out Tongue Winking Eye

Лайфа от снощи с англ. суб
https://youtu.be/KYjkpYIxJj4

# 592
  • София
Среднощен привет!

mikipoli я вълнува дали червилото е същото (аз не знам отговора), а мен ме мъчи един друг въпрос по никое време! Гледам отново епизод 13 и съм някъде около половината на епизода, точно онази изключително дразнеща всички нас част със Серкан и Селит, когато той й се моли да му помогне да си върне обратно акциите (които тя тъпоумно продаде!), хваща я за ръката, тя хваща неговата, абе изобщо едни сцени на демонстрирана привързаност, а в това време Еда ги гледа с онзи тъжен поглед, като на ранена кошута! В тази връзка се замислих, какво знаем:

1) Знаем, че Еда не иска да чува, да вижда и изобщо да има какъвто и да е контакт с баба си! Причините за това яростно от нейна страна отхвърляне на родствените си връзки с бабата от Мардин на нас все още не са ни ясни, само предполагаме че връзката е смърта на родителите на Еда!
2) Стана ясно, че новият съдружник в холдинга Ефе Акман е представител на някого (чухме част от телефонния му разговор в колата), освен това беше много очевиден неговия директен въпрос към Серкан (първият, след като обсъдиха работните  места), дали има във фирмата ландшафтен дизайнер! Верно е, той самият е такъв и е нормално да пита, но на мен в интонацията му въпроса ми прозвуча като предварително подготвен и зададен в първия удобен момент!
3) Писали сме многократно за това, че Еда е лудо влюбена, но беше и многократно наранявана (при това несправедливо!) и продължава да бъде заради присъствието на Селин непрекъснато около Серкан (не случайно ни показаха само в еп. 13 неколкократното намекване от нейна страна за постоянното пребиваване на Селин до него!)!

И в главата ми се роди следния вариант: в най-скоро време се появява бабата, която всъщност стои зад Ефе Акман и 45% акции и предлага на Еда тези акции (може и след като си завърши образованието). Еда се съпротивлява упорито в началото, но в един момент просто поредната случка със Серкан и Селин накланят везните в полза на баба й и тя приема независимо от отношението си към нея акциите, само за да елиминира Селин с нейните 5% и да я разкара от живота на Серкан!

Vay be Confused, написах нов сценарий на Айше Кутлу и се успокоих! Докато творих се почуствах странно и приятно отпусната и успокоена от всички бури и страсти в душата ми! Вече мога спокойно да отивам да спя!

Спокойни сънища момичета!  

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 04:00 от nrgmama

# 593
Втори въпрос , който ме мъчи , как тези 15% са станали 45 Thinking съвсем ясно се вижда 15 Joy

# 594
  • София
Втори въпрос , който ме мъчи , как тези 15% са станали 45 Thinking съвсем ясно се вижда 15 Joy

Всички си задаваме този въпрос, още повече  въпросния документ в ръката на Селин беше показан ясно,  многократно дискутиран и задълбочено анализирано процентното съотношение в холдинга! Предполагам, че след като пишат сценария за следващия епизод на "коляно" докато снимат предходния, се допускат и съществени грешки! Аз поне не мога да си го обясня по друг начин! Или първоначалния замисъл е бил друг, но не е паснал на променената в последствие концепция!

Лека!

# 595
Здравейте, момичета,
Много благодарности на sevgito и Александра за превода.
На мен епизодът ми хареса и не съм паникьосана от спада на рейтинга, това е нормално при още два допълнителни сериала.
Този епизод ни показа, че колкото и да е силна любовта на Еда и Серкан и двамата имат три основни проблема в комуникацията, доверието и несигурността. Аз напълно разбирам защо Серкан си тръгна, когато се скараха. Той безброй пъти си излива душата пред нея, а пък тя взе, че му каза, че буквално я разиграва. Той е купил къща, наема офис, организира бизнеса на две компании, за да може да последва Еда и да чуеш, че жената, която обичаш мисли, че си несериозен. Забелязах, че думите и любовните диалози на Серкан казани на Еда са много по-изпипани и по-въздействащи (“Не може да си истинска”, “Без теб не мога да дишам”, “Хаосът е хубаво нещо, ще ни направи по-силни”, Еда ме прави по-добър”). Еда пък има пък много по-красиви любовни монолози (Серкан Болат е магьосник..). Досега все сме говорили, че доверието е проблем на Серкан, но то е проблем и на Еда, след като си мисли, че Серкан не би заминал.
Замислих се и за още нещо, Серкан се е формирал на практика сам и като човек и като професионалист, self made man във всяко едно отношение. Намирам, че с майка му, с която той е по-близък, ролите са обърнати. Той се отнася към нея като родител към дете, внимателен, предпазва я, но годежа упрекна баща си, че я оставил сама и т.н.. Докато тя живее буквално в мехур, покрай фобията си.  Ами как може да бъдеш добър съветник на детето си, когато с години не си виждал истинския свят извън имението... А Алптекин е no comment. Серкан веднъж му каза, че заради него никога не е имал право на грешки. След грешката, която е направил е трансферирал всичко върху Серкан. А сега съвсем скъса и тънката нишка, която още ги свързваше. Струва ми се, че в този епизод главната тема беше в отношенията баща и син. Как първо се скараха, после в болницата разчупиха малко леда преди сестрата да ги прекъсне и признанието на Алптекин отвори още по-голяма пропаст помежду им. Забелязах, че на масата в къщата на Серкан има слон и слонче един до друг, като символ на дете и родител, на стадото, на семейството.

Керем беше голям, както винаги, пресъздава по уникален начин вътрешното пътуване на Серкан и ни изненадва с всеки малък жест, поглед, мимика, интонация. Той играе с всяка жилка на тялото си и това за мен е голямото изкуство. Има една английска дума която отлично го описва според мен и това е mesmerizing (магнетичен, хипнотизиращ).
Сцената с воалите беше красива, музиката беше перфектна (Who do you love, от еп. 5, когато плуваха в Анталия):
Throughout the silence, I hear it all
Distant voices are lonely calls
I do not want these tears to win when you are here
I cannot get to sleep at night without you near
And I said
Who do you know
who do you love
No more surprises, no more games
Too many heroes lost along the way
And I said
Who do you know
Who do you love

И един красив Керем за сладки сънища.

# 596
Добро утро, стягате ли се за работа или някакви други задачки Wear Necktie

Усмихнат ден и много мечти! Flowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverFlowers Hibiscus
Druon:Yellow Heart
nrgmama, интересен сценарии си написала, нищо чудно и така да стане Blush
Mikipoli, размя ме с това червило:joy:
neorum, къде си мила, чакаме те...... Hug

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 06:43 от Ninika

# 597
Здравейте, момичета,
Много благодарности на sevgito и Александра за превода.
На мен епизодът ми хареса и не съм паникьосана от спада на рейтинга, това е нормално при още два допълнителни сериала.
Този епизод ни показа, че колкото и да е силна любовта на Еда и Серкан и двамата имат три основни проблема в комуникацията, доверието и несигурността. Аз напълно разбирам защо Серкан си тръгна, когато се скараха. Той безброй пъти си излива душата пред нея, а пък тя взе, че му каза, че буквално я разиграва. Той е купил къща, наема офис, организира бизнеса на две компании, за да може да последва Еда и да чуеш, че жената, която обичаш мисли, че си несериозен. Забелязах, че думите и любовните диалози на Серкан казани на Еда са много по-изпипани и по-въздействащи (“Не може да си истинска”, “Без теб не мога да дишам”, “Хаосът е хубаво нещо, ще ни направи по-силни”, Еда ме прави по-добър”). Еда пък има пък много по-красиви любовни монолози (Серкан Болат е магьосник..). Досега все сме говорили, че доверието е проблем на Серкан, но то е проблем и на Еда, след като си мисли, че Серкан не би заминал.
Замислих се и за още нещо, Серкан се е формирал на практика сам и като човек и като професионалист, self made man във всяко едно отношение. Намирам, че с майка му, с която той е по-близък, ролите са обърнати. Той се отнася към нея като родител към дете, внимателен, предпазва я, но годежа упрекна баща си, че я оставил сама и т.н.. Докато тя живее буквално в мехур, покрай фобията си.  Ами как може да бъдеш добър съветник на детето си, когато с години не си виждал истинския свят извън имението... А Алптекин е no comment. Серкан веднъж му каза, че заради него никога не е имал право на грешки. След грешката, която е направил е трансферирал всичко върху Серкан. А сега съвсем скъса и тънката нишка, която още ги свързваше. Струва ми се, че в този епизод главната тема беше в отношенията баща и син. Как първо се скараха, после в болницата разчупиха малко леда преди сестрата да ги прекъсне и признанието на Алптекин отвори още по-голяма пропаст помежду им. Забелязах, че на масата в къщата на Серкан има слон и слонче един до друг, като символ на дете и родител, на стадото, на семейството.

Керем беше голям, както винаги, пресъздава по уникален начин вътрешното пътуване на Серкан и ни изненадва с всеки малък жест, поглед, мимика, интонация. Той играе с всяка жилка на тялото си и това за мен е голямото изкуство. Има една английска дума която отлично го описва според мен и това е mesmerizing (магнетичен, хипнотизиращ).
Сцената с воалите беше красива, музиката беше перфектна (Who do you love, от еп. 5, когато плуваха в Анталия):
Throughout the silence, I hear it all
Distant voices are lonely calls
And I said
Who do you know
who do you love
No more surprises, no more games
Too many heroes lost along the way
And I said
Who do you know
Who do you love

И един красив Керем за сладки сънища.

Браво Друон77, чудесно казано!!! За Добро утро ти прочетох анализа, направо ми започва прекрасно деня след прочетеното!!! Хубав ден на всички вас, момичета! Flowers Hibiscus Heart Decoration

# 598
Добро утро, нямам време да ви изчета и не проследих превода. Направи ли ви впечатление и коментира ли се, че Ефе е подставено лице. Говори с някого по телефона и каза, че е купил акциите и че "очаква" човека с когото води разгвор. Кой е този, който се задава на фронта?

# 599
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета Flowers Hibiscus

Пожелавам ви един страхотен ден в това дъждовно време Hug Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт