На море в Гърция 2020/2021

• 66 984
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
Таверната на Лепеда е доста прилична всъщност, т.нар. типично гръцка Simple Smile
Явно доста си я бива наистина, защото хората там не бяха по дребни гащи, налазили от плажа, а и изглеждаше като никакъв Ковид да не се въди из нея. Абсолютно най-фрашканата, която видях на острова.

# 436
  • софия
Миналата година много исках да се поразходим от Мирина Лимнос до Агиа Ефстратиус, потърсих инфо в нета, но единствената възможност, която ни казаха беше с ферибота и то в един определен ден в седмицата, ще излъжа сега понеделник или вторник беше деня за да можем и да се върнем.
Баш така беше и по-миналата. Тогава търсих на пристанището няколко дни лодка за дей трип,защото тук ме насочиха към това. Разпитах и в агенциите там. Гледаха ме малко странно. Ферито тръгваше много рано от Мирина (нещо като 6/6.30 ч.) и минаваше през Аги Стратис вечерта (8/8.30 ч.). Звучеше убийствено, предвид че няма какво толкова да се прави и къде да се ходи там.

# 437
Гледах снимките на Параход и се влюбих в Асос ❤️ Ровя в букинг сега, ама то само някакви скъпотии по 2-3к Евро 😀

# 438
  • София
Аmélie, за съжаление Асос също пострада много от последното наводнение през септември, не знам до колко са възстановени щетите. Иначе наистина е много красиво, но най-вече гледано отгоре, няколко часа стигат да му се насладиш. Долу дори няма хубав плаж. Това, разбира се, е мое мнение, не ангажирам никого, но това почувствах аз като го посетихме през 2016г. Ако отидем отново на Кефалония, изобщо няма да го включвам в програмата, защото вече съм била там. Виж Миртос е друга бира - бих ходила отново и отново, просто е неповторим.
Асос - юни, 2016

И емблематичната прасковена къща

# 439
Наистина Асос е ню-ню, за няколко часа да му се порадваш.
Като плажче по-симпатично е малкото заливче до паркинга, преди прасковената къща - там, където започва пътеката за крепостта. Ма и то не е баш плаж, просто място с хубав цвят на водата, където да се топнеш.

Разходката до руините е приятна и гледките отгоре - също. За съжаление дори това райско кътче страда от туристическо свръхразвитие и повече застрояване, отколкото му трябва - тънкият провлак, който свързва полуострова със сушата, е вече почти изцяло запълнен с ново строителство.
Башка разрушенията от наводнението миналия септември, за които споменава и Миленка.
Иначе и аз, първия път като отидохме през 2012-а, си мечтаех да отседна там. Ама никой нямаше още.

# 440
Аз се подведох по плажчето. Изглежда ми супер за шнорхелуване.
Но май ще се върна към Фискардо.

# 441
  • София
За шнорхелинг задължително трябва да посетиш Антисамос.
За съжаление късно открих шнорхелинга и само веднъж успях да видя тамошния подводен живот. А и ме достраша да отида до "бездната".

# 442
Здравейте момичета, моля за помощ, че не сме много ходили в Гърция и не съм сигурна, дали сме направили правилния избор (по нашите критерии). Тъй като искаме да е сравнително близко до Пловдив, избрахме Тасос, по-точно: Криси Амудия. Там резервирахме в Sunny Hotel Tasoos. Критериите ни бяха да е близо до плажа пеша (че сме с две малки деца), т.до 10-15 минути, да е на тихо, спокойно място и да е чисто. Някой ходил ли е там?
И избрахме като дати 5.07.-12.07.2021, че решихме, че ще е топло, но не горещо..
Добър избор ли направихме или нещо друго ще ми препоръчате? А обичаме и плажове със ситен пясък без канапета? На правилен път ли сме?

# 443
  • ВАРНА
Тасос няма горещо над 31 -32 гр. - климата е същия като Сл.бряг - Зл.пясъци....вали сняг януари редовно.

Като цяло по островите духа винаги хладен бриз надвечер....само в Атина са умопрачителни жеги по 41-42 градуса юли месец.

# 444
Здравейте момичета, моля за помощ, че не сме много ходили в Гърция и не съм сигурна, дали сме направили правилния избор (по нашите критерии). Тъй като искаме да е сравнително близко до Пловдив, избрахме Тасос, по-точно: Криси Амудия. Там резервирахме в Sunny Hotel Tasoos. Критериите ни бяха да е близо до плажа пеша (че сме с две малки деца), т.до 10-15 минути, да е на тихо, спокойно място и да е чисто. Някой ходил ли е там?
И избрахме като дати 5.07.-12.07.2021, че решихме, че ще е топло, но не горещо..
Добър избор ли направихме или нещо друго ще ми препоръчате? А обичаме и плажове със ситен пясък без канапета? На правилен път ли сме?

За хотела не мога да дам мнение, но плажът е тип Слънчев бряг - ситен пясък, широка ивица, плитко и топло море, подходящо за малки деца. Има много чадъри, но и голяма свободна зона. През юни и юли са едни от от най-дългите дни, съответно най-топли. Предимството е, че имаш време за всичко, за два плажа на ден, за храна, за почивка, посещение на забележителности и т.н. Аз лично много обичам Гърция през Юни, когато цъфтят билките и жужат пчелите, ароматите смесени с морски пейзажи ме зареждат на макс. Залезите са великолепни и вълнуващи.

# 445
  • София
Тасос няма горещо над 31 -32 гр. - климата е същия като Сл.бряг - Зл.пясъци....вали сняг януари редовно.

Като цяло по островите духа винаги хладен бриз надвечер....само в Атина са умопрачителни жеги по 41-42 градуса юли месец.
Не знам какви жеги има на Слънчев бряг, ама един юли в Лименас преди 5 години се наложи да си слагаме мокри хавлии на главите, иначе умирахме на сянка. 😂 43 градуса. Това ми беше първото и последно посещение на Гърция през юли. Не повторихме.

# 446
Хм..да сменям ли датите на края на юни ? За Тасос, кое е по-добре?

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 19:47 от anichkaffm

# 447
  • София
Времето е Божа работа... Ние пък бяхме на Тасос от 17 до 21 юни и това ни беше единствената почивка с лошо време и даже мръзнахме, защото не си носехме връхни дрехи и затворени обувки. След този случай винаги носим, макар че почти не се е налагало да ги ползваме. А като ходихме до Гьола ни наваля такъв дъжд, че после пуснахме парно в колата да се топлим. Разбира се, имаше и топло време, но като цяло времето на Тасос през юни беше адски нестабилно и променливо - другаде не сме случвали такова. По същото време на Ситония щяхме да изпукаме от жега и без климатик не можеше да се спи.

# 448
  • София
Хм..да сменям ли датите на края на юни ? За Тасос, кое е по-добре?
Божа работа е времето. Остави си датите, пък какъвто ви е късмета.

# 449
Началото на юли е перфектно време за Тасос. Той е един от островите, на които през юни водата винаги ми е студена. Е, ще има много, много румънци. Но вярвам, че ще ги преглътнете.

Разбира се, че има и температури над 40 градуса по островите, но точно на Тасос вероятността е малка. В обедните часове ще се криете по сенките.

Общи условия

Активация на акаунт