На море в Гърция 2020/2021

• 66 752
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Дано за ваксинираните няма карантина/пср на влизане в България, иначе няма смисъл.

# 691
  • София
Дано за ваксинираните няма карантина/пср на влизане в България, иначе няма смисъл.
да, чул те Господ.

# 692
Е, няма да има. Такава информация излезна навсякъде. При положение, че чуджи туристи ще се пускат с ваксинация, без карантина...

# 693
Салекс, не съм видяла, мерси.
 Дано, Змия ☺

# 694
  • София
Е, няма да има. Такава информация излезна навсякъде. При положение, че чуджи туристи ще се пускат с ваксинация, без карантина...
Правилата не важат само за чужди туристи  а се въвеждат за туристическия сезон изобщо.Би трябвало да важи и за  българските граждани.Би било абсурдно  за да си влезеш в държавата да трябва да правиш тест, а чужденците да са освободени

# 695
  • Варна
Здравейте любители на Гръцкото море!
Тази година сме се ориентирали към вила на остров Лефкада (12 човека сме).
Можете ли да ми препоръчате друг надежден сайт за търсенето освен booking или пък конкретна вила там?

# 696
  • Варна
то отдавна е голяма глупост да резервираш през букинг след като има вече по изгодни и добри сайтове
виж 1 стр. Параход да не се хаби нахалост Simple Smile

# 697
  • София
Знаете ли дали Гърците искат PCR тест за деца към 2 годишна възраст? Нещо ми се върти в главата, че до определена възраст децата се освобождаваха специално за Гърция?

# 698
  • ВАРНА
До 5 годишни деца знам аз са освободени от всякакви ковид ограничения - могат и маски да не носят.

# 699
  • София
Аз за маските знам до 7г възраст ама незнах за тестовете. Благодаря

# 700
  • София
Знаете ли дали Гърците искат PCR тест за деца към 2 годишна възраст? Нещо ми се върти в главата, че до определена възраст децата се освобождаваха специално за Гърция?
Миналото лято не се искаха тестове на деца до 10 г. Предполагам, че и сега е така.

# 701
  • София
Те гърците не искат, ама нашите на влизане в България искат. Иначе 10 дни карантина.

# 702
Не обичам да смесвам темите Гърция и коронавирус, но Гардиън са листнали десет дестинации (по критерии известни само на тях Simple Smile ), на които, ако изберете някоя от тях за 2021 лятна почивка, ще се шашкате по-малко по темата с вируса.

Успокояващото е, че хипохондриците, които не могат да си позволят тази година Андрос / Китира / Лерос / Астипалея, могат да се чувстват достатъчно релакс на Евия или Пилио.

Дестанациите (Андрос най-релакс, Мани не чак толкова Wink )  

Andros, Evia, Galaxidi, Folegandros, Leros, Kythira, Astypalea, Syros, Pelion, Mani

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 14:07 от !JOOP

# 703
  • София, България
Здравейте любители на Гръцкото море!
Тази година сме се ориентирали към вила на остров Лефкада (12 човека сме).
Можете ли да ми препоръчате друг надежден сайт за търсенето освен booking или пък конкретна вила там?

Ние бяхме в края на миналото лято на разкошна вила в Нидри, точно до едно от градските плажчета. Голяма е, с голям двор, но легловата база е малко. С 3 спални е на втория етаж. Ние бяхме 7 души, единия спа на дивана в хола. Иначе може би можеше директно да се обадите и да си запазите, не знам. Тя беше към един хотел /явно за лични гости и за собствениците/. Вила и хотел Palmyra.

# 704
Airbnb.com
Иначе има няколко прекрасни комплекса еднофамилни къщички в средата на острова, можете да си наемете по 3. (Една е за 4 човека). Има ги в букинг. Не са на плажа, ама те и без това всички плажове на Лефкада, непосредствено до които има настаняване, за нищо не стават.

Общи условия

Активация на акаунт