На море в Гърция 2020/2021

• 67 049
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Дано да имаме шанс за лесно влизане я Гърция лятото....

Както се и очакваше гърците удрят една силна ръка на ваксинете.Според изявление на гръцкия здравен министър за този който има имунизационен паспорт ще има бърза писта на границата - ОСТАНАЛИТЕ - НА ПАНГАРА Simple Smile

# 361
  • софия
Какъв пангар бе, Петре? Да направиш тест не е толкова страшно, а ако не искаш си обикаляш лайноморието. Очевидно имаш не един или два избора.

# 362
Какъв пангар бе, Петре? Да направиш тест не е толкова страшно, а ако не искаш си обикаляш лайноморието. Очевидно имаш не един или два избора.
Тази година ще прекарам цялото лято в Гърция. Миналата го прекарах в България. Беше много хубаво. Грозно е да се говори така за нашето море. Имаме чудесни местенца. По назад има постнати малко снимки и едно видео.

# 363
Извинявайте, zvanche, нали не пречи да харесваме почивка и в БГ, и в Гърция? В темата ме доведе любовта към тюркоазения цвят на гръцкото море. Не е приятен изказът Ви по отношение на нашето море, не защото е прекрасно и безукорно, разбира се...Всички знаем каква е реалността. Всъщност сигурно има подходяща тема за хейт по отношение на Черноморието. Там вероятно ще намерите съмишленици. А тук се надяваме да получим повече инфо за красивите гръцки кътчета.

# 364
  • софия
Сърничките от крепостта в Мирина са слезли до центъра.
https://m.facebook.com/groups/105223136191998/permalink/3574779752569635/

Дейзи, всеки пост има триъгълник с удивителна в долната лява част. Кой какво харесва е въпрос на личен избор, както и начинът, по който е избрал да се изрази. Въздържам се да приемам забележки от случайни непознати, като апелирам, като възрастни хора, повече да отговаряме за собствения си начин на писане и се въздържаме да даваме нетърсено мнение за чуждия. Дори и съгласно правилата на форума, постове не се коментират, а се коментира по темата, в която пишеш.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 14:05 от zvаnchе

# 365
  • София
Сърничките от крепостта в Мирина са слезли до центъра.
https://m.facebook.com/groups/105223136191998/permalink/3574779752569635/
Горките! Сигурно са слезли да търсят храна.

# 366
Аз да попитам има ли много пчели на остров Кефалония?
Една приятелка иска да го посети това лято, но чела в някакъв пътепис за ужасно нашествие на пчели и се чуди да сменя ли дестинацията.

# 367
  • София
Една приятелка иска да го посети това лято, но чела в някакъв пътепис за ужасно нашествие на пчели и се чуди да сменя ли дестинацията.
Било е нещо моментно.

# 368
  • София

Аз пчели не съм видяла. Е, беше през 2015, но мисля, че многократно сме обсъждали в темата въпроса с осите/пчелите, и смятам че е явление, което е най-вече инцидентно за конкретна година/месец/сезон. С природата не можем да се борим. Аз лично не бих сменила дестинацията заради прочитането на един пътепис, в който ситуацията е била към конкретния момент. Но ако човек има алергия, вероятно е нормално да се тревожи. И всъщност сменяйки дестинацията заради хипотетичното наличие на пчели, няма как да се знае дали няма да се появят и другаде.

# 369
Единственото място на Кефалония, където видяхме оси/пчели, беше плажът Антисамос.  Много бяха. На друго място не сме срещали, а пообиколихме острова.

# 370
  • Бургас
Миналата година бяхме десет дни юли месец на Кефалония и аз четох някакъв пътепис за нашествие на оси предполагам и бях леко притеснена тъй като дъщеря ми има фобия от пчели оси от всичко хвърчащо, но слава богу всичко бе в норма, не, че е нямало, но не чак толкова, че да вдигнем плажа на балон от писъци и рев.

# 371
  • София
Аз на Кефалония не съм видяла пчели по градчета или плажове, но мед има. И е много хубав. На Лефкада имаше много оси на плажа Мегали Петра, но на други плажове нямаше. Никой от нас не беше ужилен, макар че доста нидосаждаха. Когато дъщеря ми беше малка и имаше разни алергии, за всеки случай в Гърция си носех ампули адреналин и урбазон. Слава Богу, не се е налагало да ги ползвам.
И докато ние си мечтаем за гръцкото лято, любимите ни места са затрупани от сняг, доста повече от този, който падна при нас. Най-много ме впечатли тази снимка от Лимнос: https://www.facebook.com/photo?fbid=10224592463696415&set=a.10201340916662271.

# 372
Не съм забелязала и аз пчели на Кефалония, а сме почивали три лета там.
На Йонийския бряг понякога през септември излизат повечко оси (на Кефалония най-много бяха на Антисамос), но не е всяка година и зависи от климатични особености. В началото на летния сезон няма.

Оси могат да излязат навсякъде, където има повече влага и зелена растителност  - на Тасос, на Спорадите също се случва. Ухапа ме на Ситония Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 20:35 от Параход

# 373
Оси и пчели има навсякъде. Не смятам, че някой остров се характеризира с това. Моментно е, ако са повече от обичайно. По наше време имаше повече в южната част на Кефалония.

# 374
  • Sofia
По-назад бяхте споменали едно уникално местенце, за което чувам за пръв път – Lichadonisia. Heart Eyes
Дали някой може да сподели малко повече инфо за архипелага?
Интересно ми е, как се стига до там? Само с наета лодка или има и корабче?
Мястото подходящо ли е за шнорхелинг, има ли морски живот? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт