На море в Гърция 2020/2021

• 67 025
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
С екскурзионно корабче от Кавос на Евия или от Камена Вурла на сушата. Сигурно може да си наемеш и самостоятелна лодка, но това е обичайният начин.
Има доста писано в темата назад.
https://lichadonisia.com/?lang=en

# 376
Стига се с корито с прикачен мотор от плажа Кавос.  Що страх брах. 5 евро в двете посоки беше, но мина доста време от тогава. Красиво е мястото, но... навалицата...  За шнорхелинга не мога да помогна.

# 377
корито с прикачен мотор
Stuck Out Tongue Closed Eyes
Яко описание! Има вече и по-модерни, де.

# 378
Параход, сигурно има. 2016 май бяхме последно или 2017.
И в коритото гърци, викащи силЬ, силЬ. 😂🤪

# 379
Гръцка карта на стереотипите. Умрях от смях, 95% са ама точно така!

# 380
  • Там където
Параход, искрено ме разсмя:) не сме само ние дето се делим на шопи, пустиняци, винкели и т.н.

# 381
Здравейте,
Някой, който е по-запознат да сподели, кои са най-хубавите плажове в Халкидики.
Това, което търсим е плаж подобен на този в Перамос (Ammolofoi Beach) или Ираклица.
Чист фин пясък, като брашно без камъни.
Мястото да има достатъчно заведения за хранене.
Забележителности са бонус.

Ето и снимки за по-добър ориентир.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 17:34 от sadjoe

# 382
Толкова нагъчкани ли трябва да бъдат Simple Smile

# 383
Толкова нагъчкани ли трябва да бъдат Simple Smile

Не.
Но идеята е да бъде голям, широк и чист плаж.
Без камъни, без боклуци.
Самото място, както написах да има достатъчно заведения за хранене.

# 384
По-хубавите според моя вкус са на Ситония. От описания вид в селища са Неос Мармарас, Сарти, Каламици и Трани Амуда. Като Каламици е малко селце, а Трани Амуда дори не е населено място, но има предостатъчно бийч барове, а също и ресторанти в близкия порт Ормос Панагияс. Другите две са оживени курортни градове.
Най-хубавите плажове обаче са извън населени места и се ходи с кола (точно както е и Амолофи впрочем).

Съдейки обаче по предпочитанията ви, изразени в снимките, препоръчвам Касандра. Около Калитея, хотел Александър Велики и Хрусо са най-добрите.
Има и от другата страна - Сани, Елани, Сивири. За мен е непоносима навалицата по тези места и затова не ходя често. Може да пропускам нещо. На първа страница и в гугъл мапс има доста информация и подробни сателитни снимки и видео.

# 385
Такъв плаж - Сивири на Касандра. И откъм гъчканица го докарва. Поне преди Ковид ситуацията. Има и заведения.

# 386
sadjoe
Вурвуру на Ситония виж мапса плажовете от към Атон
https://www.google.com/search?source=univ&tbm=isch&q=%D0 … =1333&bih=630

От центъра на София 425км до там!

На всички тук Ямас. Предната вечер размразих от фризера улов на ММ от късната есен на 8мо кракото и био доматки уникално вкусни по чашка узо и се рамечтахме, хайде да идва Март и да тръгваме 😂

# 387
Може ли малко помощ миналото лято някой беше ходил с ферибот от близките възможни до остров на няколко часа. Не е Тасос или Амулиани  по безлюдно и спокойно. Трбява ми дестинация без много народ и все  пак да уредоно достъп до болница и тн с малко дете ще пътувам и честно хем не ми се шофира 8-9 часа хем на Халкидки не ми се ходи грам, тая година ме съмнявана да е толкоз безлюдно щото народа ще му се ходи насам натам.

# 388
  • софия
Лимнос?
Не е близък остров, не е безлюдно, но е спокойно, има болница, има автентичен дух, хубави плажове и е прекрасно, ферито (3-3,30 ч.) е от Кавала.

# 389
За Лимнос сигурно е ставало дума. Иначе Самотраки е по-близо откъм плаване (фериботът е от Александруполис), но се съмнявам да има болница.

Има и други варианти, де. Волос например е само с 20 минути по-далече от Сарти спрямо София  - и оттам нататък кеф ти Споради, кеф ти Пелион.

Общи условия

Активация на акаунт