На море в Гърция 2020/2021

• 66 744
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
Те гърците не искат, ама нашите на влизане в България искат. Иначе 10 дни карантина.
До 30.04 е това, дано не го удължат че вече много ни се пътува. В момента единствената държава наоколо, която не изисква PCR от българи е Сърбия.
По Великден се събират доста почивни дни и се размечтах за пътуване в Сърбия и Босна /там искат тест в момента/ или Гърция, ама да видим нашите какво ще измъдрят.
В Северна Гърция май сме разгледали почти всички забележителности и ми се иска да слезем към Пелопонес, ще питам тук за примерни маршрути като наближи ако изберем тази дестинация и ако въобще може да се пътува.

# 706
  • ВАРНА
Ти гледай първо да се отървем от третата вълна до 18-20 април най-късно  и да не влезем  в май месец.

# 707
Уиз пуска полети до Корфу, Санторини и Крит за лятото.

# 708
  • ВАРНА
Уиз еър не бяха ли първите които се напъваха още от началото на годината да алармират че ще искат пср или ваксинационен паспорт за качване на борда от лятото?

# 709
Че то кои са тези, дето няма да искат?

# 710
  • София
А какво се случва ако имаш антитела. Тях ще ги зачитат ли?

# 711
  • Варна
Тепърва ще се уточняват параметрите на зеления дигитален паспорт. Колко дни след преболедуване, какви показатели на антитела според различните методи на изследване, колко време ще важи отр. PCR и т.н . Само за ваксинираните е ясно май. Ще чакаме решенията на  Урсула и Шарл-Мишел.

# 712
  • София
А какво се случва ако имаш антитела. Тях ще ги зачитат ли?
Ще ги зачитат, някъде мернах, че документът за тях ще е с давност 1 месец.
ММ, гадината му с гадина, вече е горд собственик на ваксинационен сертификат.  Заяви, че обмислял да отскочи до Кавала щом отворят. Пък аз да си чакам втората доза. 😀

# 713
  • София
https://news.bg/world/ot-yuni-shte-imame-imunizatsionen-pasport- … ofr_svtWsGZKoplKY
Попаднах на тази информация.Има известна конкретика, но  наистина все още има доста уточнения да се направят.И остава въпросът  пред юни  дали ще важат тези опции.Вероятно ще трябва да следим режима, който ще приеме всяка държава.Аз имам една резервация за май за Гърция и  следя

# 714
Това е най-информативният засега текст, който е излизал на български. Авторката работи от дълги години в евроинституциите.
https://www.bulevardi.bg/%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b5-%d … 0%ba%d1%81%d0%b8/

# 715
  • софия
В България, докато изградят системата, СЗО ще е отменило пандемията.

# 716
  • ВАРНА
Имаме време да изградим системата.
 - в Европа няма шанс да  отменят пандемията преди юни - юли 2022 г.

# 717
Система има нова разработена с КЕП имаш достъп до сертификат, че си ваксинира.
За антителата също има обсъждане да се подава информация в единен регистър проблем е различните тестове у мерни единици.

# 718
Аз по темата: много се надявам да успеем това лято да отидем до Кефалония, където не сме били досега. Посъветвайте ме къде да търся настаняване и има ли смисъл , ако примерно сме за 8 нощувки да ги разделя на 2? Обичаме да има хубав плаж на близко разстояние от вилата/хотела, ако може пешеходно, още по-добре. Да е достатъчно оживено, за да има избор на места за хапване и пийване, но пък и да не е съвсем гмеж като например в Никити през месец юли. Е, говоря за 2019 де, миналата година ходихме до Кавала в една любимо село и там си беше спокойно.

# 719
Да, има смисъл да се разделят. Под хубав плаж пясъчен ли се има предвид, или е ясно, че на Кефалония най-хубавите са каменисти?

П.П. След наводненията миналия септември не е ясно тази година ще има ли достъп до Миртос. Ако има, възможно е да е само по море.

Общи условия

Активация на акаунт