🐱‍👤Маскираният певец🐱‍👤 - Сезон 2, тема 5

• 26 396
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Миналата година твърдяха, че пеят на живо и за това имали 2 микрофона: този който държат и го виждаме и един от вътре в маската.
Не мога да си го представя. Това е все едно да пееш с кутия на главата. Звукът, който ще излезе, ще е все едно си в асансьор.

Може и да няма обработка на гласовете, вече има 100 начина да се прикрият нежелани елементи без модулация. При всички положения няма кой знае какво значение. Както каза някой по-горе - шоу да става. 😃

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 19:53 от Lilly_85

# 151
Разбира се, шоуто да върви и щом ни е пленило тук да го коментираме, значи ни е привлякло достатъчно интереса. Но от друга страна затова вече не разчитам напълно на разпознаването на гласа за разкриване на маската, колкото и за някои внимателно да слушам. А освен това и познатите гласове  (или поне някои от тези участници) сами ще полагат усилия (като Поли Генова) да променят гласа си колкото може повече.

# 152
Майкоооо, като чета колко са ѝ грамотни феновете, ми става ясно от каква прослойка хорица я възхваляват!
Еми така е, като публиката ти не може да пусне един есемес, си тръгваш и мрънкаш. Ама поне виждат неуредиците в шоуто, та права била. Joy

# 153
Честно да си призная, изобщо не се и опитвам да ги разпозная по гласовете. Не ме бива в тази част. Има някои хора, които са с много разпознаваем тембър, но тях не ги канят... По уликите ми е по-лесно да се ориентирам, защото голяма част от известните личности редовно се показват по сутрешните блокове, но и там зависи. За X Factor-ците например нищичко не знам, някак си не ме грабнаха тези изцяло музикални формати и изобщо спирам да слушам стане ли въпрос за тях. Голяма част от чалга изпълнителите също са ми напълно неизвестни, изключение правят малкото, които са от много години на сцена.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 20:24 от Lilly_85

# 154

Благодаря! Реших, че още някоя нова звезда ми е минала под радара.

# 155
Есмигюл... Simple Smile

# 156
Исмигюл! 😁

# 157
В първи сезон гледах Вапцаров при сценаристите и той каза, че записват предварително, защото с някои маски е невъзможно да се пее.
Сега не гледам внимателно, по скоро пускам към края да видя кой ще свали маската.
Но може тази година да пеят на живо. А как се пее с маска?
Не споря, шоО да има.
Момичета, гарантирам ви, че пеят на запис
Първо:казаха го много пъти, че ги записват и не слагат ефекти а който колкото е решил да си преправи гласа (не вярвам на последното, защото ми се чуват много ефекти)
И второ:много пъти и в този и в миналия сезон съм забелязала как гласът започва да пее а те още не са си сложили микрофона пред лицето. Ясно се чу и на финалното испълнение на Есил (без маска), че отново е на запис, но без преправянето на гласа. Демек правят по 2 записа един с преправен глас и един с техния си ако отпаднат да го пуснат. Аз мисля, че златния е Магардич Халваджян. Много от уликите ме водят към него. Една от тях е, че често му бъркат името (ами сложничко си е) другите ги написах в предишната тема, сега ще се пробвам да ги прикача.
https://bg-mam.ma/p/1255092/41502981

# 158
Да, даже ти си го объркала... 😂

# 159
Не съм ги чувала да казват, че не слагат никакви ефекти. Казаха, че не променят гласовете и не ги модулират. Което съвсем не значи, че по време на самото предаване не използват наличното оборудване по такъв начин, че в крайна сметка да постигнат желания резултат.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 00:11 от Lilly_85

# 160
Това е малко тинтири-минтири.

Нищо не разбирам от звукозапис и компютърна обработка, но дали ще промениш един глас или ще сложиш ефект върху него, за да го заглушиш, няма значение. Крайният резултат е, че не се чува реалния звук.

Под маските е ясно, че не пеят на живо, а когато ги свалят май всеки си решава дали да пее или не.
Но много увъртат, Поли като беше в сутрешния блок на този въпрос смотолеви нещо, което въобще нямаше връзка с питането и си пролича как ѝ стана неудобно.
А иначе и аз помня в предния сезон обясняваха, че и под маските имат микрофони, за да се чуват. Но явно е само да говорят, когато им зададат въпрос от панела.

Няма ли вече да носят свои вещи-улики?

# 161
Доколкото знам разликата е, че при модулация гласът може драстично да се промени - диапазон, тембър, всичко. Докато при добавен ефект на целия запис това няма как да се случи, а и трябва много да се внимава. Тоест значително по-малка е промяната - тембърът си е същият, фалшивите тонове са си там и така нататък. 😃

От първия сезон гледах доста малко, но помня, че разказваха, че например костюмът на Гарванът тежи над 30 кг. Абсурдно е някой да пее и то вярно с такова нещо върху себе си.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 01:53 от Lilly_85

# 162
Фалшиви тонове може и да няма в записа, ако изпеят на няколко пъти части, докато докарат приличен тон и после ги свържат в едно цяло.

# 163
Най-вероятно, но ме съмнява ме да им се занимава чак толкова, особено при положение, че половината участници открито си пеят фалшиво.

В амерканската версия твърдяха, че имат само 1 опит да изпеят песента - тоест няма опция да си поправят грешките, ако нещо не се харесат. Макар че там цялото предаване е на запис, това им дава още повече свобода за корекции.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 13:00 от Lilly_85

# 164
Браво за страхотните теми, оформление и информация. Изчетох ги и петте. Много се смях на снимката на продуцента 😀😀
Бях решила тази година да не го гледам особено след първия епизод. Стори ми се почти невъзможно да се познаят кои са, освен ако Не си мега голям фен на съответния човек, за да знаеш подборности от живота му. Определено миналата година ми харесваше повече. От първите улики имах предположения и то верни. Но пък се радвам, че Рачков не е там, беше ми дошло до гуша от него. Сега абсолютно чудесно си кооперират Геро и Зуека. И двамата имат много талант и никой не засенчва другия.
В рамките на два дни изгледах всички епизоди от този сезон. Сега гласувах за Книгата, но като цяло ми е все тая дали ще е тя или не. По-чудно ми е кои са Хищницата и Булката. Сякаш ги знам, а не мога да се сетя. За булката чета, че се спряха Емануела, но ми е абсурдно тя да успее да пее така.
 За жалост тази година сценария за уликите е убийствен, малко като поп-фолк песен. Едни и същи думи за всички в различен словоред. 12 от 14 са религиозни, 10 от 14 са преживели много, 10 от 14 искат да забавляват хората..

Общи условия

Активация на акаунт