Клиника Адела Фертилити - есенна тема на надеждата 12

• 37 696
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
  • Благоевград
В предният пост никой не ми отговори, но пак да си питам - някоя от вас пила ли е Регулон 3х1 за 7 дни и след спиране на хапчетата на кой ден ви дойде цикъла?

# 496
За съжаление нямам спомен някой да е споделял за такава схема на прием. Повечето сме го пили покрай планиране на операции или с цел изчистване на разни задържани фоликули. Аз лично го пих 21 дни и ми дойде ден-два след спирането. Дано някой се включи със сходен опит.

# 497
Аз съм пила 2*1. Няма значение как пия. До три дни след спиране ми идва.

# 498
Signora_tina, а от кой ден на цикъла го започна? И аз не мога да помогна с тази схема, докторът ми е изписвал Регулон по стандартната схема и както при Сънчето винаги ми е идвало на 3ти-4ти ден след спирането.

# 499
signora_tina , на мен ми дадоха преди дълъг протокол. Приемах го 2 седмици и като го спрях имах зацапване от третия ден, но ми дойде на шестия. Казаха че няма значение стига препаратите за стимулация да се започнат след идването на цикъла.

# 500
  • Благоевград
На 46 ден го започнах. Преди това 2 пъти леко ме зацапваше и аха да тръгне, спира. Трябва да правим инсе. Днес ми е 4 ден от спирането, никакви симптоми нямам, коремът ми е като топка.
Искам вече да ми идва. Ако вземе сега събота и неделя да ми дойде, ще стане тъпо, нали трябва на 2 ден да пускам хормони.

# 501
Може и на трети ден. Не се притеснявай. То вече е късно, така че утре най-рано ще ти е първи ден, ако тръгне да идва до края на деня.

# 502
  • What are you laughing at?
Момичета, с какви медикаменти в клиниката правят поддържаща терапия, след фреш трансфер и съответно след ЗЕТ?

# 503
И при двете кринон и естрофем. Ако има стимулация има и преднизолон.

# 504
Signora_tina, аз приключих преди седмица с приема на Регулон. Започнах да го пия на 15 ден от мц, 2х1 за 10 дни и три дни след това ми дойде цикъла.

# 505
След ЗЕТ, Утрогестан, естрофем, преднизолон ф, аспирин протект

# 506
Здравейте, присъединявам се и аз към темата, макар и не навреме след новината за д-р Калчев.
Накратно - спонтанен аборт август, след това установена тромбофилия (PAI, ACE, FXIII, MTHFR), от фертилити теста уреаплазма, гарднерела и херпес, които в момента боря, и при прегледа тази седмица при д-р Калчев т-образна матка. Пуснали са ми и други изследвания, които предстоят да излязат.

Имам няколко въпроса:
1. Калчев поиска сперматограма- къде е добре да се направи? В предходната тема видях, че потребителка пишеше, че в Адела не са излезли верни резултати;
2. След като чакането при Калчев е дълго, не е ли добре отсега да си запазя час за процедура за оправянето на матката? Докторът каза само, че иска следващия път да ме види по време на овулация (която се пада след 23 дни)
3. Ако някоя дама може да разкаже повече относно т-образната матка и процедурата за корекция ще съм благодарна, нито докторът, нито акушерката споменаха и дума за това, само, че е хубаво да се оправи

Благодаря на всички отзовали се Heart!

# 507
Gebura, добре дошла.
Това за СГ ти трябва да го решиш. Така или иначе доста честно излизат крайно различни в различните клиники. Ако имаше начин да се направят в един ден на няколко места щеше съвсем да си проличи каква разлика има.
На първо време трябва да се излекуваш, за да престъпиш към операция. Така или иначе в момента са преустановени. Освен това той сам ще реши кога да те оперира като това ще зависи и от възможността и графика в конкретния момент. Предвид усложняващата се ситуация в страната е твърде вероятно още дълго време да са забранени плановите операции, така че имай нагласата да почакаш, ако се наложи. Нека първо те види в периода, в който сте се уговорили. Вече къде ще се случи този преглед трябва да питаш.

# 508
Момичета, някой може ли да ми препоръча добър ендокринолог в София?

Притеснявам се, защото малко след стимулацията и неуспешен трансфер косата ми започна да пада повече от обикновено и продължава така повече от месец. Та трябва да взимам мерки преди да е станало страшно. Д-р Македонова ми каза, че не е от инвитрото, но е възможно да се е отключило нещо на щитовидната жлеза. Още днес си пуснах изследване на THS, което обаче не мога да видя, защото платформата за онлайн проверка нещо не работи в момента Laughing

Някой друг имал ли е подобен проблем? Като цяло подозирам Преднизолона, защото ми се отрази доста зле първия път и сега за ЗЕТ-а помолих, ако е възможно, да не го взимам и за щастие не ми го изписаха.

ПП. Днес разбрах, че Цвети вече не работи в клиниката. За съжаление нямах възможност да взема телефона на новата акушерка.

# 509
От всичко може да е, но имай предвид, че сега и сезонът е такъв в момента и доста често се получава косопад. Разбира се е хубаво да го проследиш при лекар. Направи ехография на щитовидната, пусни и другите хормони. Така или иначе са ти важни и за бременносъ. Обаче, ако си скоро след трансфер и стимулация може да не са много реални заради лекарствата.
Цвети вече ще е при д-р Калчев в другия МЦ.

Общи условия

Активация на акаунт