Клиника Адела Фертилити - есенна тема на надеждата 12

• 37 670
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Estrela, спрени са в момента до отмяна/изтичане на заповедта. Ако искаш си запиши час за консултация в медицинския център, за да обсъдите, ако имаш нужда от операция. Фа те има предвид в бъдеще като се разрешат операциите.

# 631
Здравейте, опитвам се да се информирам и да не пиша излишни мнения, но знаете ли дали хистероскопиите, които прави Др. Калчев, са спрени в момента? Чудя се дали има смисъл да си запиша час при него, при положение, че спомена, че има съмнение за срастване и това да пречи на естественото забременяване. Някак да стоя без да правя нещо много ме изнервя....
Според мен не пречи да си запишеш час при него - да види как са нещата и да направите някакъв план. Дори и да са спрени временно, все по някое време ще започнат отново и за теб е по-добре да знаеш и да си планираш нещата. Той вече преглежда в центъра на Сигридов и от днес мисля записват часове за него за декември месец.
Подозирам, че в момента не прави по една или друга причина хистероскопии, защото при моя преглед ми се стори, че счита за нужно да правя пак хистероскопия, но я остави на заден план и преди нея ме прати да правя физиотерапия, после евентуално някаква друга терапия и едва като последна опция хистероскопия. И спомена нещо от типа, че така или иначе трябва да чакаме, поне нещо да съм правела междувременно. За мен е ясно, че тези терапии не могат да заместят хистероскопията. Не ми е изобщо ясно сега къде ще оперира и има ли в момента условия да оперира, както и дали реално не са забранени в момента такива операции ...

# 632
Плановите операции за момента са забранени до края на месеца. Вероятно забраната ще продължи и в бъдеще. Започването на нови процедури в клиниката също е преустановено временно. Така че за момента поне до края на годината всичко е на пауза. Пазете се и използвайте пълноценно времето за почивка, терапия, прием на добавки и каквото друго прецените и е подходящо във вашия случай.

# 633
  • София
Благодаря ви! Чудех се дали да си запиша час при него, но не виждам смисъл да дам 180 лв, който ми трябват, за преглед, който няма да доведе до нищо в близките няколко месеца. Явно или ще се чака, или ще си действам по друг път. Просто на него му имах доверие поне за операция, имам една хистероскопия Юли месец в Токуда, след която нямаше никакво решение на проблема оскъден цикъл. Той каза, че няма смисъл да правя хистероскопиите през 2-3 месеца и така си остана, недовършено и недоизяснено...

# 634
  • гр. София
И в тази връзка, аз като трябва да правя хистероскопия, а моя лекар е Македонова, тя ли ще я прави, като Калчев вече не е в Адела или да търся друг вариант? Изобщо тя прави ли хистероскопии? Или да звънна в клинниката?! то трябваше уж този месец да е, но плазмите излязоха положителни и сега лекуваме тях, междувременно прочетох, че хистерото се водило планово и е отменено, което обаче в Доверие /където ми е гинеколога, при който пуснах исканите от Адела Хламидии и сие / не е отменено / водят си ги някак си по спешност... Та въпроса ми е да чакам ли Македонова след Нова година - т.е. тя прави ли хистерота или да я направя в Доверие при Делчев, след като мина лечението на уреоплазмата?

# 635
Прави хистеро Македонова.

# 636
Estrela, обади се, уточни, че вече си негов пациент и питай относно цената на прегледа. Вече трябва да са диференцирали спрямо целта на посещението.
petufin, Македонова винаги е правила операции. Вече е на работа и може да се видиш с нея. Щом ти е лекуващ лекар е по-резонно тя да я направи. Този тип операции са планови и по принцип са забранени. Някои болници намират вратичка като ги водят по спешност.

# 637
Аз съм негов пациент от Адела (хистероскопия и следене на начална бременност). В центъра на Сигридов за преглед при Калчев този месец ми взеха 120 лв. и го водиха първичен преглед. Той реално си и премина като първичен преглед. Тук прави и доплер, гледа ми детайлно папката с изследвания, записа от хистерото и инфо от други прегледи, проверява на кратко неща, които не е гледал преди (нива на някои витамини и на тежки метали - предполагам това е свързно със съвместната им работа със Сигридов).

# 638
  • Благоевград
Македонова и днес не беше там. Май ще отсъства до края на седмицата.

# 639
Здравейте момичета, не съм пациентка на клиниката, но искам да ви попитам за изследването за проходимост на тръбите, което се прави там -  ex em foam, може ли някоя която го е правила да ми каже само информативно ли е дали са проходими или непроходими или се вижда хидросалпингс например? Има ли диск след това за вас от процедурата или е само моментно каквото види доктора?
Ще съм ви много благодарна да ме насочите тъй като искам да си проверя тръбите и ми е интересна тази процедура като най-щадяща - без облъчване, предполагам без упойка...

# 640
  • София
Имам 40-на снимки, записани директно на флашка. Вижда се всичко, като на цветна снимка. Вместо контрастно вещество и рентген се работи с пяна на водна основа и ехограф.

Здравейте момичета, не съм пациентка на клиниката, но искам да ви попитам за изследването за проходимост на тръбите, което се прави там -  ex em foam, може ли някоя която го е правила да ми каже само информативно ли е дали са проходими или непроходими или се вижда хидросалпингс например? Има ли диск след това за вас от процедурата или е само моментно каквото види доктора?
Ще съм ви много благодарна да ме насочите тъй като искам да си проверя тръбите и ми е интересна тази процедура като най-щадяща - без облъчване, предполагам без упойка...

# 641
Много, много благодаря за отговора Hug

# 642
Здравейте! Случайно да знаете дали забраната да операции не е паднала?

# 643
Не е паднала. Удължена е до 21ви декември с новата заповед от вчера.

# 644
Правих Ex Foam при д-р Калчев юли 2019. Получаваш около 30-40 снимки след процедурата и е абсолютно безболезнено. Честно казано, не знам дали резултатите са много надеждни.. при мен изследването показа проходими тръби, но 5 месеца по-късно направихме цветна снимка и двете тръби вече бяха запушени. Силно се съмнявам за толкова кратък период да е имало такова развитие...

Общи условия

Активация на акаунт