Любители на кучета - 109

• 26 361
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
  • тук-там

Под галещото и нежно октомврийско слънчице Simple Smile

# 181
Толкова за некачването по диваните.. Не ми даде сърце да я махна, а и ми донесе някакво спокойствие след напрегнатия работен ден

Колкото до миризмите, Хари определено си мирише, и като се влезе от входната врата лъхва. Не знам как да го оправя това, пробвахме със смяна на храна, но не се получи.
Вчера за първи път ѝ дадох сварени кокали от свински ребра (много меки). Харесаха ѝ, и днес на изхода беше доста твърдо. Пак ще ѝ дам.

# 182
  • Бургас
Забелязах, че когато се храни с домашна храна, кучето мирише по-малко. Вкъщи не мирише на куче изобщо.
Ароматизатори и парфюми не ползваме, защото ме дразнят и мен.
Забърсване на кучето с кърпа с вода с разреден оцет също помаха за премахване на миризмата от козината, а и от подови и други настилки.

# 183
Ох, ама колко сладко се е гушналаа. Както ми се спи в момента, и аз бих се сгушила на някой диван.

mtz, много са красиви Heart Eyes

# 184
  • София/Севлиево
А мокетите как ги обезмерисвате?Открихме,че най-много мирише пуфа,където обича да лежи,изкарах го навън и сега се чудя дали и как да го изпера ,или направо да го изхвърля,но никак не ми се иска.Ама зимата сме с мокети в хола и детската ,защото иначе не е никак приятно да се стъпва върху паркета.И предполагам,че след месец-два също ще замиришат...

# 185
Аз откакто имам куче, съм махнала всякакви килими и мокети. Още повече, че съм алергична към прах. Затова без тях ми е далеч по-лесно.

# 186
  • София
Елислава, аз минавам с разтвор на оцет и сода,но внимавай при приготвянето,че става доста бурна реакция. Содата поема доста миризми.

# 187
И аз нямам меки настилки, но леглото ѝ е проблем. Много е голямо и едва влиза в пералнята и съответно не се пере качествено. Ще трябва да го пера на ръка май. А тя е от кучетата, при които не се препоръчва често къпане и гледаме да го спазваме.

# 188
  • о`майна лунна нощ е
Швепса по принцип си го перем 3-4 пъти годишно, и то трябва или много да се е осмърдял, или да е тежко мръсен от инцидент с лайно, боклук, кал ... В общи линии истинска баня с шампоан вижда много рядко. Самопочиства се доста добре.

# 189
  • Sofia
SmileНа мен Чоки ми мирише на луканка... Smile
Даже понякога и така му викам - луканчо.
Гледам да го къпем с шампоан по-рядко, знам, че се появява пърхот и сърбежи от премиване.
А устата му мирише неприятно, ако е ял готова консерва, което се случва рядко.
С домашна храна и гранули няма проблем.
Освен това постоянно дъвче някоя играчка, това помага да се чистят зъбите и да няма лош дъх.

mtz, много е пораснал Нъки, скоро ще задмине каката.

# 190
  • Mediterraneo
И моята я къпем много рядко, 3-4 пъти годишно. Не мирише. Т.е. явно мирише, защото като сменям спалното бельо на голямата ми дъщеря, усещам различен мирис( тя спи само и изключително в нейното легло). Като влезеш през вратата, миризма на куче не се усеща, по думи на посетители, защото е възможно ние просто да сме свикнали. Но като я гушкам, все я душа, не излъчва никаква силна миризма.

# 191
Вкъщи не мирише на куче, по мой нос и по чужди, пък и като се приберем от почивка пак не съм усещала. Обаче чистя всеки ден, прахосмукачка и/или моп, спално бельо се сменя често (опитвам да ограничавам и качването на леглото), нейните легла пера през  седмица, а всяка седмица сменявам калъфите. За леглата съм казвала, и аз като Туиг се обзаведох с големи въглавници от втората употреба, най-доброто решение. И нашата много се кефи като сложа праните калъфи, ходи и се търкаля в тях и после мирише на омекотител Heartbeat
На кучака като мия лапите  след разходка я обтривам  с мократа хавлия, а баня с шампоан получава н 2-3 месеца или по-често, ако се навъргаля в някоя гадория.
Храната има значение, последният започнат чувал с грнули беше със зърно, реших да опитам за първи път и тогава усетих миризма, появи се и пърхут и лош дъх, като цяло храната е много важен фактор.
Полът - мъжките некастрирани си миришат и то дори и офис палето смърдеше от най-ранна възраст.
Има значение обаче и играта с други кучета,  защото се лигавят и става някакъв ужас, по времето, в което играеше с кучета я къпех с шампоан доста по-често и задължително я обливах цялата само с вода след всяка разходка.
Обаче пикае ли вътре кучето.. ако ще в банята на сифона да е, смърди си и няма шанс, то се набива във фуги, пропива, бе ужас. Съветвам просто да се отучат тия навици и всички нужди да се вършат навън, стига да е отминал бебешкият период за мен е нелогично да вършат вътре каквото и да било.
Килими и мокети нямаме вече, зимата с пантофи и готово.
Като изключим пола, факторите които зависят от нас са храна и хигиена, аз съм къпала и веднъж в месеца и веднъж на две седмици, според нуждата, но никога не съм се примирявала с миризма. По книги веднъж в месеца е ок да се къпе с шампоан, иначе може да се появят кожни дразнения и тн., но ако кучето се е размирисало на нещо, в което се е отъркало, то аз съм "за" да се къпе докато не замирише на хубаво Grinning

# 192
Аз също се надявам скоро да спре да ходи в банята, но понеже е много Имоционална и се изпуска от вълнение,не може да се стиска и като види каишката и отива да пишка 🤔.. Чакам да мине тооя дъъълъг бебешки период.. Аман!

# 193
Здравейте! Днес минахме и последната ваксина. Нямаше начин да я нося и се заведохме на повод ето така

Не знам как ще се справим с пишкането и кога, определила си е една стая и само там си върши работата.
Нашето момиче също мирише слабо,обаче и всеки ден се чисти нямам начин с четири деца котка и куче определено си е за чистене.
Имам въпрос откога вашите кучовци започнаха да лаят и да се ежат на непознати хора. Моята пикла онзи ден като се връщахме от вет един съсед искаше да я погали това диване като се разлая и наежи имах чувството че ще го изяде. Не знам дали да се притеснявам.

# 194
  • Бургас
Туиг, Хибискус, покажете ги тези големи възглавници. А калъфите с тях ли вървят, или отделно?
Данче, нашата не обича непознати, особено мъже, не обича да я пипат и да й посягат и ги лае много. От 7-8 месечна възраст започна, опитвам се да я отуча, но е трудно. Няма да ухапе, ежи се и се дърпа от тях, опитва се да се скрие, но вашата порода е сериозна и може да прояви по-голяма смелост.

Общи условия

Активация на акаунт