Любители на кучета - 109

• 26 348
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм доволна от доктор  Коко,пак е в Пловдив.А като кастрирах нашата го направих тук в Заравет и съжалявам.Имах проблем с нея,но вече мина всичко ,нещо имаше проблем с упойката .Ама не се кротна като я кастрирахме хаха.Щураче си е и слуша когато иска.Ама си я обичам и си я търпим.

# 166
  • тук-там
Илангче, силно ще стискам палци за Шошко и процедурата. Сигурна съм, че ще се възстанови много бързо и ще се поуспокои любовникът!
Относно твоя въпрос за Мокка и Нъки - много са добрички и двамата. Тя е по-емиционална, игрива, схватлива и любвеобилна. Той е по-спокоен и в някаква степен непукист. Вълнува се най-много от нея и храната. Много си играят, дивеят, ближат си едно на друго ушаците. За сега тя го пази и се наежва, ако има заплаха от друго куче (те по начало са дружелюбни към другите кучета), но когато той стане по-голям от нея не знам как ще е.
Хайде и тук да питам - някой ползвал ли е суха храна на Tundra? Впечатления?

# 167
  • Варна
Иланг, искам да го прибера, обаче се притеснявам от глутницата вкъщи. Той даже не ми дава да го галя.

# 168
  • София/Севлиево
Момичета помагайте-как решавате проблема с миризмата на куче в стаите?С ММ пак се скарахме,казва че му мирише и не може да търпи.В същото време не дава да взема някакъв освежител,защото всичките били химия и не щял да се трови.На терасата ,където спи Рекс ,мия всеки ден поне по веднъж,ама и там му миришело.Питах съседите дали усещат нещо-казаха не,питах и детето-и то нищо не усеща,и вече не знам какво да правя.Не аз се натисках да имаме куче,ама като го е взел ще го търпи...

# 169
Елислава,и в нас като дойде майка ми всеки път казва “Ами мирише си на куче,бе маме”..Ама аз никакво внимание не и обръщам..и ние сме с бебе и аз чистя и мия всеки ден,имам освежител,но явно си се усеща от чужди хора.Ние сме си свикнали,даже юргана ни мирише на негоо,ама на мен това грам не ми пречи. Не знам дали можеш да махнеш миризмата Confused

# 170
  • тук-там
Аз всеки ден ги пръскам с балсам и ги реша. На две седмици баня с шампоан. Добре е да се изясните с мъжа ти - миризми, малки бели и постоянни грижи са си част от играта. Който се страхува от мечки, не ходи в гората!

# 171
Ели, инциативата да вземете куче на мъжа ти ли беше? Ако е така, много странно се държи. По-скоро ми звучат действията и изказванията му като на човек, който по принцип недолюбва кучета. На тях така все им пречи с нещо кучето: я лае много, я мирише, я просто се пречка.
Като се събрахме с ММ той изобщо не беше мислил за идеята да има домашен любимец. С Иза свикна веднага и се обичат, но си личи, че като дете е живял живот без домашни любимци по някои неща. За миризмата е ставало въпрос в няколко случая:
-кучето е фъснало;
- кучето е мокро ( тогава разбира се най-много му се усеща миризмата)
- кучето е изяло някакъв боклук.
Аз съм свикнала и приемам тези неща безрезервно. Той повече се впечатлява.
Но ако миризмата на кучето го дразни постоянно - тогава вече не знам такъв човек дали може да свикне с куче.
Все пак това, което ползвам аз, когато реша, че усещам по-силна миризма от обикновеното е сух шампоан за куче под формата на ароматизирана пудра, който се поръсва и вресва в козината. И един мини кучешки парфюм има с мирис на пачули. Ароматизатори за стаите ползваме така или иначе. От онези, които пръскат сами през 20 минути или през колкото ги нагласиш.
Друго нещо, от което според мен зависи миризмата - особено при мъжки кучета е, дали кучето е кастрирано. Мисля, че некастрираните мъжкари имат по-силна миризма.

# 172
  • тук-там
И от храната зависи.

# 173
  • о`майна лунна нощ е
...
Друго нещо, от което според мен зависи миризмата - особено при мъжки кучета е, дали кучето е кастрирано. Мисля, че некастрираните мъжкари имат по-силна миризма.

Абсолютно си права в това отношение. Не само урината им мирише силно, но сякаш постоянно излъчват една натрапчива мъжка миризма.
Минахме през това, въпреки че Швепса като цяло е едно доста немиризливо куче, излъчваше и я надушвах. След кастрацията определено не усещам вече тази хормонална нотка. Питали сме приятели като идват в нас дали се улавя миризмата на куче, но повечето споделят, че или не усещат, или че не ги дразни.

# 174
  • София/Севлиево
Алба, абсолютно негова беше.Имахме една драма с едно сетерче ,дето го донесе и то умря от парвовироза.И понеже бе обещано на детето,че ще има куче ,а малкия така и не разбра какво стана със сетера,около 3 седмици по-късно у дома се появи Рекс.И на мен ми е странно това поведение,но може би понеже никога не е гледал куче в къщата си,а едно време баба му имала на двора,всичко му дойде в повече на ММ.И аз съм донякъде потърпевша с ранното ставане всяка сутрин в 6:30,но не се оплаквам.А детето е щастливо,което е най-важното в случая...

# 175
  • о`майна лунна нощ е
Явно трудно преминава през загубата на предното кученце. Казваш, че той го е донесъл. Това сигурно му тежи и все още не може да преодолее "предателството"към него и да приеме заместителя.

# 176
Може и това да е, но повече ми се струва, че е свикнал да ги гледа отвън и затова сега недоволства.
Аз на гости и познати много не се доверявам относно миризмата на куче вкъщи, защото знам, че на 99% ще ме излъжат красиво, дори и да намирисва. Макар че наистина не мисля, че Иза има особено силна миризма. Тя също е кастрирана.
Според ММ в банята, където падат косми на кучето и се мокрят, най-силно се усеща такава миризма и е прав.
Леглото й също намирисва, въпреки, че му сменяме калъфите, отдолу е дунапрен и миризмата пропива в него. Търся още удачен вариант за легло, което да се почиства и пере лесно и да не се пропива така лесно с миризми.

# 177
  • о`майна лунна нощ е
Принц Швепс съм му постлала едно от Лидл, а върху него от една втора употреба преди две години взех сравнително плоска възглавница 80 на 80 см. със свалящ се хавлиен калъф. Излезна ми някаква колосална сума от рода на 4-5 лева, но е въпрос на една пералня време да замирише на цветя и рози. И противно на сващането, че кучетата не обичат миризмата на чисто, съдейки от любовта му към чистото пране, виждам колко се кефи и с какво удоволствие се просва на нея като я сваля от простора. Лично негово изпрано нещо. Тази вечер дори не се качи на спалнята върху нас, а през цялото време е спал на нея.

# 178
Наистина някои кучета просто излъчват някаква миризма. Слава богу Тайра не е от тях хах. Но определено много зависи и от храната. Сега с тази като имаме проблем, урината и смърди УЖАСНО.. И като пишка понякога в банята вече имам чувството, че се е набила миризмата. Всяка седмица сменям мопа, всеки ден водата в кофата, а ако пропусна става ужас,.. Банята е до входната врата и имам чувството, че като вляза още и ми мирише много силно.. А като идват вкъщи приятели или роднини, дори и такива които не гледат кучета казват, че на нищо не им мирише (явно аз не съм в час) 😁
Аз я къпя 1 път в месеца, а иначе я пръскам с кучешкия парфюм да поддържаме добра миризма.. Надявам се като сменим храната, нещата на предния и задния изход да се оправят.. Щото задния пък да не ви говоря какви ги докарва 😂

# 179
Душичка той Simple Smile Много е сладък Швепса Two Hearts
Изичка и тя си знае нейното легло. От много години вече изобщо не се напъва да ляга в нашето легло, пък и ние не я допускаме заради космите.
Интересно, че през деня и през лятото може да се просне почти всякъде, важното е да е близо до нас. Но вечерно време и особено зимата имаше навик като прецени по нейния си часовник, че е време за лягане, да ни води в спалнята. Там си лягаше на нейното легло и изглеждаше някак спокойна, че това си е нейното място. Покрай едни капки, които й слагахме в очите малко беше позабравила за този си навик, защото от страх да не я капем, се криеше упорито под масата във всекидневната и се примъкваше при нас, чак след като се увери, че вече сме по леглата и няма опасност да я мъчим с капки. Уж го преодоля, но забелязвам, че за всеки случай продължава да стои в изчаквателна позиция под масата, преди да дойде да се просне на леглото си. Направо й докарахме страхова невроза с това лечение.

Общи условия

Активация на акаунт