Любители на Котки - Тема 150

• 28 542
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Много са сладурски снимките с черния "крадльо". Изобщо не се погнусих и аз. Още повече, че наша Елза също е първа писта когато седнем на масата. Свикнала съм я да й давам под масата, но тя понякога няма търпение да й накъсам месцето на дребно и си крадва с лапичката от масата.
Предишният ни кот изобщо не обичаше човешка храна. Харесваше само череши, маслини и грозде. Първо мислехме, че само си играе и ги търкаля, но после видяхме, че ги яде с апетит. Някак усещаше дали отваряме хладилника, за да извадим някое от тези трите и търчеше през глава. Когато  отваряхме хладилника за друга храна, изобщо не се вясваше.
 А Елза е спасена от улицата и вероятно там са я хранели с човешки манджи, затова е свикнала с тях. Не й даваме човешка храна в големи количества, но понякога когато ядем месо или риба, й късаме парченца. Ние не ползваме много подправки, така че се надявам да не е проблем.

# 631
У нас е същото, позволено му е, на нас - мъжът ми най-вече, че все от неговата чиния яде му е все едно и не протестира,  значи всичко е точно.
Звъни ми преди малко съпружието да ме уведоми, че Ушатото е свил поничката на малкото и едвам му я е взел, вика онова не дава поничката, другото реве, че котката му я открадна, прибирай се, моля ти се. Joy
Чак сега видях какви несвързани съм писала, метрото е виновно, извинявайте!

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 23:00 от Ивекс

# 632
При нас не е така. Не ме е гнус, но обичам да се храня без просеща котка, така че от масата никога нищо не е давано. Тя се пробва, разбира се, но се надявам с времето да свикне, че номера не минава и да се отучи да проси. Включително гости предупреждаваме, че даването на храна е абсолютно забранено.

# 633
Котките имат ли млечни зъби, които се сменят?

# 634
  • София
Имат.

# 635
Зависи от котката, Топче знаеше, Уши дойде недохранен, сещате се, все ми е тая, разбира се като има гости не позволяваме това да се случи, се пак културна котка гледам, за пред тях. Joy

# 636
  • Страната на чудесата
Хохохооо, Демон, ако не го затворя в другата стая, не признава нито забрани, нито наказания-минава през масата като виелица и пътьом грабва, каквото си е наумил. Последно беше успял да свие кочан варена царевица, а беше още горещ. Не знам как го задържа в муцуна, но го гоних, за да му взема плячката😆

# 637
Хохохооо, Демон, ако не го затворя в другата стая, не признава нито забрани, нито наказания-минава през масата като виелица и пътьом грабва, каквото си е наумил. Последно беше успял да свие кочан варена царевица, а беше още горещ. Не знам как го задържа в муцуна, но го гоних, за да му взема плячката😆

Оо това ми наоомни как едно време селския котак си задигна една пържола от скарата. А скарата на жар, не някаква лиготия.... Не знам как я взе, как е занесе на 3-4 метра, но му я оставихме естествено. Най малкото щом успя да я вземе вряла, негова си е.

# 638
  • София
Посмях се с вашите котараци Joy
Том не яде никаква човешка храна. Седи току до масата, на прозореца, но не проси - гледа си нещо навън, а ние ядем.
Като казах човешка храна - не съм му давала някакви манджи, ама специално му бях варила бутчета, с малко бульон му сложих - не и не.

# 639
Може и да прояде, месото си е месо.
Ушко яде само месо, когато мъжът ми си прави риба, защото у дома само той и котката консумират, за 'сина' му я мятка без нищо на грила.
Аз давам месо на Ушатото, всеки ден, гранулите му идват като лакомство, яде и  пастети +  понички. Joy

# 640
лято, благодаря. Не знаех за млечните зъби, а съм гледала две котки вкъщи от малки.

Вашите котки будят ли ви сутрин рано, когато още не ви е време за ставане? Намерили ли сте начин да се справите? Заспивате ли после?

# 641
Ох, развеселихте ме. Grinning И Макс не яде човешка храна, бяхме забравили луканка на холната маса и той си бутнал две парчета, ама само за игра. Месо съм му давала сурово да подуши, никаква реакция, веднъж открадна 3 палачинки от плота пак само за игра.. Предишната ни хиена пък трябваше да я затваряме в друга стая или направо навън, тъй като беше и дворе, защото нямаше шанс да се наядеш с него.

# 642
  • София
Нашият започва да мяука между 5.30 - 6. Изобщо не ставам, защото за през нощта си има храна, която изяжда, така че няма как да е изгладнял кой знае колко. Мяука 2 - 3 минути и спира. После не знам какво прави. Когато ни чуе, че ставаме, пак започва да мяука. Тогава му слагам храна - към 7.00.

# 643
miamim и после си спите и не ви пречи? Мен събуди ли ме и съм дотам.

# 644
Ние сме така, всяка сутрин в 6, скача, дере се, хапе, бой докато станеш и млъква, но нашето е все гладно.

Общи условия

Активация на акаунт