Любители на Котки - Тема 150

• 28 606
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз не съм ви разказвала нашите "автомобилни" смешки с Барни. Малкият ми син взе книжка преди месец и вече имаме двама практикуващи шофьори вкъщи (аз съм третия, с "девствената" книжка, т.е. непрактикуващия). Гаражът ни е с топла връзка към къщата, т.е. от него по едни стълби нагоре се влиза директно в хола. Та Барни е научил звука при паркиране и на новата ни кола (електричка, двигател хептен не се чува, само едно цвънкане при маневри назад) и обикновено когато ни няма стои и чака пред вратата за гаража. Пак обикновено, след звънтенето оттам излиза ММ. Синът ми обикновено влиза през "парадния" вход, защото "обикновено" се прибира пеш. И си представете объркано-потресения поглед на Барни, когато след звънтенето от вратата за гаража влезе синът ми, а ММ се оказа зад гърба му. Гледа единия, гледа другия с едни окръглени очи Simple Smile. Жалко, че никой не го снима...

# 346
  • Между гори и планини
Моите имат 2 купички суха храна Роял канин постоянно. Мъжът ми я прави смес за косми, чувствителни котки и котки с уринални проблеми. Купуваме насипно по килограм от всяка и ги смесваме. Това за един месец стига. Консерви даваме сутрин и вечер - котешкият стомах е точен като часовник. Винаги пазаруваме на едро и в някои магазини за животни ни правят отстъпки (4 котки и 1 куче доста скъпо ни излизат). Нашите задължително ядат месните паучове само с желе, иначе сосчето се облизва и другото изсъхва. В момента мъжът ми е открил хубави консерви като пастет , една идва перфектно за 4 котки за едно хранене и всички я ядат.
При нас проблем е, че не всички котки идват точно в 6 часа да ядат, някои по рано, други закъсняват. И така понякога някой хапва повече или по-малко, но пък не ги жаля - имат суха храна и никой не е заслабнал.

# 347
Фин съвсем отказваше да яде пауч.Малкия яде пауч,обаче аз вече не му давам.Един вет ми каза,че това е маркетингова храна,не им дава нищо.Варя му месо,веднъж седмично-пиле или риба,около 300-400 гр.Давам му го заедно с водата.Иначе яде суха храна за малки котета с пробиотик.От нея не мирише.Когато са дните му да яде месо,пак мирише.Лакомства не давам,дори не знаех,че трябва.Днес ще му взима нов пакет храна-2 кг свършиха за по-малко от месец.Онзи ден го теглих-2,700 кг на току-що започнат 5ти месец.Пълен е с енергия и се чувства добре,поне от това,което виждам.

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 11:23 от red soul

# 348
  • Стара Загора
Ще споделя някой размишления за Страх. Според мен храната, с която се храни не е подходяща за него. Съответно яде голямо количество, тъй като не се засища. В същото време не се усвоява от организма и изходния материал е много. Мисълта ми е - сменете храната, следете дозата дадена от производител и нещата ще се нормализират. Ще започне и да качва килограми.

# 349
Момичета, не мога да намеря дом на този сладур. Направо откачам да не се озове пак на улицата

Има доста групи във ФБ, в които можете да го пуснете. За този месец 3 котенца, които съм пускала в тях, намериха дом, едното беше рижаче като този бонбон. Тук трудно ще му намерите кандидат осиновител, хората, които се включват в темата са постоянни и някои с по няколко питомника. Във ФБ има хора, които си търсят домашен любимец, така че все някой ще го поиска, още повече, че е джинджърче. Успех!

# 350
  • София
Ще споделя някой размишления за Страх. Според мен храната, с която се храни не е подходяща за него. Съответно яде голямо количество, тъй като не се засища. В същото време не се усвоява от организма и изходния материал е много. Мисълта ми е - сменете храната, следете дозата дадена от производител и нещата ще се нормализират. Ще започне и да качва килограми.
Мерси за съвета. Може би просто е като дъщерите ми, тийн който все още е доста активен и макар да не расте успява да изяде безумно количество храна без това да му се отразява Simple Smile В момента е някъде на седем месеца котарака сигурно.
В момента яде препоръчаната тук и поръчана от зооплюс храна, която е без зърно и мисля от добър клас. Взела съм и малко от хубавата суха и паучове от Лидл също така. Консервите са на анимонда и Feringa, сухата е на Purizon, Feringa и високият клас на лидл, а домашната която понякога давам е от пилешко месо, дробчета, сърчица и малко от фелине къмплит витамините.
Повече от това не мога да измисля. Но пък скоро ще трябва отново да готвя домашна и да поръчвам от зооплюс, защото макар и с допълнението от Лидл, три пакета суха и от всички видове пауч, поръчаната от зооплюс храна е на попривършване...
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 12:03 от Aila

# 351
  • Между гори и планини
Нашият Черко ядеше много в тая възраст. Обаче вечер бягаше из къщата като бесен. Като го кастрирахме и порасна се успокои започна да качва мазнини. До тогава беше здраво мускулесто , като пантера тяло.
То и от формата на тялото има значение - Кети е къса и тумбеста като круша, Памук е дълъг и грацилен като балетист, Точка която очаквах да стане голяма и едра, заради огромните крака и уши като бебе, си остана дребосък.

# 352
Аз в началото на Закари му казвах-малкият слон от Странджа планина Simple Smile Яде,к'вото види със завиден апетит /аз такова нещо нито от детето си съм виждала,нито Фин беше такъв/,а си седи щиглец.Вече започна да се заглажда..

# 353
  • София
Нашият Черко ядеше много в тая възраст. Обаче вечер бягаше из къщата като бесен. Като го кастрирахме и порасна се успокои започна да качва мазнини. До тогава беше здраво мускулесто , като пантера тяло.
То и от формата на тялото има значение - Кети е къса и тумбеста като круша, Памук е дълъг и грацилен като балетист, Точка която очаквах да стане голяма и едра, заради огромните крака и уши като бебе, си остана дребосък.
На каква възраст го кастрира?

Имам един въпрос за тези, които поръчват от зооплюс. В статус на поръчката и проследяване, изписва ли ви доставена. Защото аз имам две поръчки и двете си ги получих успешно и без проблем, но в сайта ми изписва - Колет 1: Върната в склад. Пратката Ви беше върната в склад, поради неуспешна доставка, въпреки неколкократните опити за доставянето и.
Последният път дори и подарък едно одеалце за котето получих, което си му харесва и си спи на него Simple Smile

# 354
  • София
Alia пиши на съпорта, на български е ще ти кажат.

# 355
  • София
Момичета, не мога да намеря дом на този сладур. Направо откачам да не се озове пак на улицата

Има доста групи във ФБ, в които можете да го пуснете. За този месец 3 котенца, които съм пускала в тях, намериха дом, едното беше рижаче като този бонбон. Тук трудно ще му намерите кандидат осиновител, хората, които се включват в темата са постоянни и някои с по няколко питомника. Във ФБ има хора, които си търсят домашен любимец, така че все някой ще го поиска, още повече, че е джинджърче. Успех!

Навсякъде го пуснахме, но няма резултат. В крайна сметка може да се озове вкъщи, но не знам Фифи как ще реагиа на подобно нашествие и дали няма да има проблем между тях двамата. Съседка с котарак не успя да го прибере именно поради тази причина. Котаракът категорично отказал да съжителства с бебето и го нападал зловещо.

# 356
  • Между гори и планини
Aila, някъде на 9 месеца кастрираме всички, преди да се разгонят, особено мъжките, които препикават и маркирането вони ужасно.

# 357
И моята последна поръчка е с такъв статус, щом си си  я получила няма от какво да се притесняваш.

# 358
  • София
Благодаря за отговорите.
Доня, значи ще го кастрираме някъде след НГ, ще говоря тези дни с ветиринарната лекарка кога ще и е удобно и какво препоръчва тя.
Писах все пак на съпорта, да видим какво ще отговорят.
А аз си разглеждам и пълня кошницата в зооплюс отново.
Във връзка с това, забелязах че са намалени консервите на Smilla. Те стават ли и някой има ли отзиви за тях?
От каква възраст мога да не му купувам изцяло само за котета, а за възрастни? Той както казах е към 7 месеца , около 3,5 кг и май няма да расте още много. Навсякъде пише, че до годинка трябва да е за котенца храната, но предполагам че няма да е голям проблем, ако му давам понякога нещо и за възрастни, нали?

Пред ималко за пръв път му дадох изцяло сурово месо на Страх с витамини, изяде си го и него, няма трудности с преминаването от суха към мокра храна, домашно варено или домашно сурово явно. Все още се опитва да чета и да се ориентирам какво да яде, но най-вероятно ще си остане на комбинация от всички възможности Simple Smile

Ха, оказа се че и за котките има коледен календар, не само за децата Simple Smile Определено ме изненадаха - Cosma - Коледен календар за котки - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/konservrana_hrana_kotki/fering … inge_proba/457915

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 16:52 от Aila

# 359
Панта след Чанта се сдоби с ново име - Кольо. Да живее аутокоректа. Grinning
Из чата с майка ми, която не е на ти с технологиите като цяло:
-Сега с Кольо ще боядисваме терасата
Аз: Кой Кольо?
-Кольо котката.
Аз: Grinning Grinning Grinning
-Ох, исках да напиша котьо. Хайде, че имаме много работа.
Смея се от половин час като луда сама в офиса.
Ето го и Кольо бояджията:

Общи условия

Активация на акаунт