Любители на Котки - Тема 150

• 28 563
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Ивекс, не, не, аз не ги давам наведнъж гранулите. Редувам ги. Един път гранули с котешка трева и Брит с агнешко. Като свършат пакетите почвам пакета с гранулите против косми и Брита с агнешко. Те като свършат давам ДМ - ската храна без да я смесвам с друга. Т. е. не давам всички гранули наведнъж, а последователно, като редувам видовете, които яде и които общо са четири, два против космени топки, един с трева и един с агнешко. Чуденката ми е по отношение на тези за космите и тревата дали се дават постоянно или периодично.
Пп Никой ли не дава такива гранули да сподели опит. А лакомствата и те ли са против космаци. Аз и давах едни пръчици от Кауфланд, яде ги, давах по указанието на опаковката по едно две малки късчета от време навреме, скоро не съм и купувала обаче.

# 391
Точно затова са т. нар. лакомства, аз както писах давам за зъбите, козината и тревичка, имам и комбинирана с малц, дава се определен брой на ден, най-често пише 10 макс, но аз давам х 5 бр. Всичките ги купувам от физически магазин, марката е Beaphar, има и много други. Без да съм специалист и отново казвам, че съм некомпетентна да отговоря на подобен въпрос, но аз не бих давала толкова различни като вид гранули, специално за Ушатото считам че основните гранули, добавките, месото и мократа храна му стигат, получава и пилешки дреболии и риба два пъти месечно, под строг контрол е, да. Joy

# 392
  • София
аз бях давала на Пухчо лакомство с котешка трева от ДМ, мм и той дал в същия ден... леле каква експлозивна диария имаше... няма да ви казвам как се мие пухкаво дупе... Та не смея повече да дам, не са били повече от 10 бр за целия ден. Толкова ли е нужно това? Смисъл ако не приема ще му навреди ли също? Че е космат и сигурно поглъща бая косми.

# 393
Много са как да кажа 'концентрирани' тез лакомства. Давай нещо, заради космите, точно това е идеята на малца и котешката трева, предотвратяват образуването на космени топки, които могат да усложнят доста нещата, най-лошото е операция, спомагат изхвърлянето на погълнатите косми да се случи по естествен път, понякога и повръщат, което също е нормално, Топче беше персийче и знам какво е, Ушатото е късокосмест, но също повръща понякога, лично аз искам да се застраховам.

# 394
Аз не съм давала никога лакомства.За мен са излишни.Качествената храна ми се струва достатъчно.
И пастата.
Фин не съм го виждала да връща косми.Ако го е правил,не знам къде е било.Повръщаше,но не съм виждала косми,дори не знам виждат ли се

# 395
Аз давам малцова паста всеки ден, нищо друго не давам за космите. Макс вече е много космат, 2 пъти само е повръщал, като втория път си беше отчтлива топка в която освен повръщано се виждаха космите. Започнах и ресане с фурминатора всяка седмица, за сега дава резултат.

# 396
Моя не яде малцова паста, имам на гранула комбинирана с трева, иначе няма шанс да му дам, вчера повърна косми, Топче като повръщаше бяха като гол охльов, докато разбера какво е първия път и ми побеля косата. С ресането е трудно, не обича, а и е късокосмест, Топче сутрин и вечер задължително имаше фризура.

# 397
Значи от Фин съм виждала само 2-3 пъти.
И ние ползваме фурминатор,който свала доста,не знам дали е причина

# 398
  • Пазарджик/Лондон
Да попитам кое е по- добро според вас:

https://www.zooplus.co.uk/shop/cats/cat_litter/cats_best/42875

https://www.zooplus.co.uk/shop/cats/cat_litter/tigerino/984156?r … ;strategyid=31400

https://www.zooplus.co.uk/shop/cats/cat_litter/greenwoods_cat_li … strategyid=101782

https://www.zooplus.co.uk/shop/cats/cat_litter/super_benek/46109 … strategyid=101788

Белла използва това в момента ( https://www.zooplus.co.uk/shop/cats/cat_litter/catsan/631625?var … ZlTBoC_IIQAvD_BwE), ама искам да пробвам и други варианти:)

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 13:16 от Аелис

# 399
Аз не останах изобщо доволна от Cat's best, много се разнасяше навсякъде, понеже са леки дървени трици и полепваха по козината на котето, но той е много дълги косми, ако е късокосмест вероятно няма да има този проблем. С на Бенек царевичната бяхме до скоро, тя е от по-тежка и не се лепи по козината, прави хубави топки, но пък понеже са топченца като излезе от тоалетната се търкулват навсякъде. При нас е 12 лв.. За 5 паунда си струва да тестваш. Другото не съм го виждала при нас, а силикон не сме пробвали.

# 400
  • Между гори и планини
Преди да имаме двор със всякакви треволяци, котките редовно подстригваха Чичко тревичко на детето, или купувах семена за котешка трева от зоомагазин и им сеех в саксийка.
Само мокра храна, не е ли опасно за зъбен камък? Уж за това трябва и твърда.

# 401
  • София
И аз давам на Еви от лакомствата на Beaphar, първоначално с котешка трева, после и от малцовите. Тя е сравнително дългокосместа и затова реших да ѝ взема. Явно има нужда от трева, защото като взема копър или магданоз, опитва да ги пасе. От малцовите лакомства давам по-рядко, през няколко дни по 5-6. Сега се замислих и аз колко често е правилно да се дават. Тя е много злояда и се радвам, че поне тях дъвче с апетит. Може би ще пробвам да засадя трева и тя да си преценява кога да пасе, макар че ми бута и рови по саксиите и се наложи да ги занеса при майка ми.

# 402
Тути много харесва хапките с котешка трева от дм ,но в момента има поникнала нейна си трева и пасе доволно.
Гранулите на Natural greatness съдържат съставка п/в космени топки.

От малцовите харесва само една на gim cat , от другите бяха като дявол от тамян.

Коя е  качествената храна в Лидл?

# 403
Здравейте!

Това лято детето и ММ доведоха едно много плачещо бебе. Момиченце. Следвало ги е от храсталаците на булеварда до входа и после по стълбите дори се качило до апартамента. ММ беше категоричен, че не иска нито коте, нито куче в партамент, та го довели с идеята само да го нахраним. Но аз умирам за котки и веднага се възползвах от случая, че е малко и не можем да го оставим навън и ... така. Innocent Това беше в началото на август. Вет каза, че е 200-300 г и сигурно е на месец, месец и малко. Много бойна мацка е. Не знае какво е да се гушне, да ти седне в скута. Дава да я галя само сутрин, когато е сънена и гладна. Много хапе. Не драска почти, но много хапе. Търчи, ежи се, катери се навсякъде, ама с бясна скорост.
Преди няколко дни одомоших друго бездомниче. Една котка се беше окотила с три котенца в двора на сградата, в която е работния ми офис. Още като ги изведе майката, собственици от сградата и други наематели ги погнаха да ги гонят. Това беше в края на юли. Аз започнах да ги храня, още посукваха, но си хапваха и моите манджички. Едното малко коте изчезна, другото го видях с размазана главичка на платното и остана само най-плашливото. Момиченце. Сам самичко му беше много трудно. Погнаха го котки и котараци от квартала. Изгониха го от барачката, където спинкаше. То си намери местенце на едно дърво, но и от там го погнаха. И аз с много търпение и усилия улових това бъзливче и го заведох вкъщи. Вет я притегли, каза килограм и 700, здравичка и пълна с бълхи. Grinning По-гляма е от Хапливка видимо.
И тук вече идват въпросите ми. Моля, дайте ми съвети как да сприятеля тези две космати принцески?
Страхливка се показва по-дружелюбна, играе си до Хапливка, доближава я, прави се, че не я забелязва и минава покрай нея. Ноооо Хапливка все я дебне, гони, стои и я гледа, когато тя си играе, а ако се кротне някъде страхливото, хапещото заставана пост и я чака да мръдне, за да я подгони. Съскат си, хъскат си, говорят си нещо, раздават си и лапи, нокти... Вчера не отидох на работа, за да ги сближавам, но днес не видях напредък. Не са сами, с майка ми са вкъщи, но тя не би се ангажирала толкова с тях... Притеснявам се най-много да няма някое скъсано ушенце или пострадало оченце. Но се притесняам и дали изобщо ще се сближат. Така ми се искаше да си правят компания, ние сме по 10 часа дневно на работа и всяко домашно любимче би се чувствало самотно. Според мен, но не мога да им го обясня. Joy
Извинявам се за дългия пост!

# 404
  • Между гори и планини
Сами ще се оправят с времето. Като взехме Точка, удари по една лапа на всички останали дърти котки у дома. Дори на Чери, който ги осиновява като майка. Само госпожа Злобил - Кети не обича никой. Изхвърлена домашна котка докато ражда. Явно в нейната глава - малко коте, значи ще ме изгонят. Като пораснат ги търпи. Сега Точка е другарка с Памук и Чери . Просто всеки си пази територията, манджата и галенето. Като разбере, че няма да ѝ го вземат, ще се успокои.

Общи условия

Активация на акаунт