Любители на Котки - Тема 150

• 28 568
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
И аз мисля, че постепенно ще свикнат едно с друго, тъй като са малки и от скоро у вас. Имайте предвид, че те се гонят и защото си играят, понякога се сбиват, за да установят кой ще командва. Не е задължително да се наранят. Едното ще се подчини на другото и тогава, дори и да се посбиват не е страшно. Това, което е подчинено ще отстъпва и няма да има страшни последици.

# 406
Красив Панта, Чанта, Кольо Heart

# 407
А мога ли с нещо да помогна да свикнат?
Или да ми посочите евентуални грешки, които да избегна?

Сложих им отделни тоалетни (в едно помещение - за жалост не разполагаме с второ), но видях, че те си влизат една на друга в пясъка и махнах едната. Храня ги в в различни купички, пак в едно помещение, но те не пропускат при възможност да прегледат дали е останало нещо в съдинката на другата. Но страхливката не може и да яде спокойно, все се оглежда, спира, бърза. Опитах няколко пъти да ги храня едновременно, точно за да не остане някоя от тях със страха, че за нея няма ядене.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 15:48 от djasra

# 408
Аз слагам двете купички на двата ми котарака едновременно, но на различни места (едната в единия край на стаята, другата - в другия край). Те разбира се си ядат от където си искат. Аз бих занесла по-страхливичката до едната купичка и докато почне да яде, леко бих я галила. Ако другата дойде да яде и тя от там, бих я занесла на другата купа. Но в крайна сметка, по-страхливичката като остане гладна 2 пъти, ще се научи да се бори за хапване.
Гали си ги и двете. Като разберат, че са обичани и няма да бъдат изхвърлени, ще престанат да се страхуват

# 409
Благодаря, дами!
Всичко, което се сетите ще ми бъде от полза.
Понеже хапливка много хапе, не се гали, катери се навсякаде, качва се на масата, ама не просто се качва, ами преминава с луд бяг през нея по 1000 пъти на ден и до тук нищо не помогна - нито каишка за успокояване, нито отблъскващ спрей, нито дифузер с феромони, ММ беше говорил с родителите си да я гледат като дворно коте в провинцията. Sad  Но сега вече не мога да мисля за такъв вариант. Не мога едната да оставя вкъщи, а другата да изгоня навън, па макар и обгрижвана. Cry Бих опитала всичко, каквото ми предложите, за да се 'сработят'.
А страхливичката... Сякаш, когато бяхме само двете в офиса беше по-гушлива, мъркаща и щастлива. Сякаш съм я излъгала - уж я прибрах, за да я спася от котараците навън, а сега хем не е свободна да обикаля по двор и ограда, хем по 18 часа трябва да се пази от хапливка. Sad

# 410
  • София
Връщам се на коментарите с космАците. Ние Пухчо всеки ден го сресваме,мисля че до сега един ден да сме пропуснали, слава богу топки не е повръщал до сега, забелязвам и че не пуска много косми навсякъде, не знам дали е от сресването. Тревичка продават до офиса, как ги контролирате колко да изяждат?

# 411
Още са малки.Чакай догодина,да видиш Simple Smile
Аз сега се наслаждавам да гуша Зак,без да се чистя след това.

# 412
  • София

хахах малее както обичам черно да нося ....

# 413
  • Пазарджик/Лондон
Аз не останах изобщо доволна от Cat's best, много се разнасяше навсякъде, понеже са леки дървени трици и полепваха по козината на котето, но той е много дълги косми, ако е късокосмест вероятно няма да има този проблем. С на Бенек царевичната бяхме до скоро, тя е от по-тежка и не се лепи по козината, прави хубави топки, но пък понеже са топченца като излезе от тоалетната се търкулват навсякъде. При нас е 12 лв.. За 5 паунда си струва да тестваш. Другото не съм го виждала при нас, а силикон не сме пробвали.

Много ти благодаря за съвета, ще пробвам Бенек:)

# 414
  • на брега на морето
Изхвърлена домашна котка докато ражда.
Боже, какви са  тия изроди?

# 415
  • София
Хората сме лоши по природа.

# 416
  • Някъде там
Хората сме лоши по природа.
Не всички. Тук си личи, но голяма част са.

Бих им казала няколко думички на тези 🤐
Миличката котанка. Доня Дафина има ли кой да и помогне ?

# 417
Такива хора не можеш да ги наречеш.
Аз разбрах, че е едно от котенцата и затова отхвърля и не приема бебета, горката, как да не ти се къса душата за това невинно същество.

# 418

хахах малее както обичам черно да нося ....
И при мен чврното управлява..ами мокра ръка,ролки за дрехи...такива работи
Аз си намирам косми по прани и прибрани дрехи още от Фин

# 419
То си е модерно черно с косми, какво 😁 онзи ден навлякох бързо един черен суитчър , за да ида до магазина. Мъжо рече ‘виж се , че си цялата в косми’, аз махнах с ръка, викам колко пък да съм в косми.. като се погледнах пред блока.. ми то половината Марсел беше по мен 🤣 явно беше спал точно на този суитчър в гардероба
Той не иска да яде трева. От саксийката, накъсана , не я иска. Така си я садя и увехва 🤷🏻♀ И пастата не я харесва много много. А ламята Драко и цялата да му я дам ще я изближе 🙄😁
Да не казвам голяма дума, ама малкия немирник май взе да свиква с режима на спане в къщата . Вече няма такива нощни тичания и шум , пу пу, да не вземе сега тая нощ да изтеряса пак 😁

Общи условия

Активация на акаунт