Любители на Котки - Тема 150

• 28 562
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Аз имам въпрос - на каква възраст кастрирате женски котки? Чудя се зверчето вкъщи дали не му е време. На около 6-7-8 месеца сме.

# 421
  • София
Аз имам въпрос - на каква възраст кастрирате женски котки? Чудя се зверчето вкъщи дали не му е време. На около 6-7-8 месеца сме.
На 7-8 месеца е време. Добре е да се изпревари първото разгонване. Но трябва да е и повече от 2 кг. Обикновено ветеринарите отказват ако са по-дребни. Нашата Преслава е толкова дребна, че е като бебе. А би трябвало да е родена през април. Засега изчаквам. Дано не се разгони скоро!

Само мокра храна, не е ли опасно за зъбен камък? Уж за това трябва и твърда.
Мъро почина на 17 г. Имаше само един развален и изваден зъб. Другите бяха бели и здрави, а на практика беше само на мокра храна. До организъм е. Казват, че по-голямо парче месо, което трябва да се раздроби, за да го глътнат, почиства зъбите. А и по-едри хрущяли могат да свършат същата работа.

djasra, ще свикнат! Имай малко търпение! А колкото до купички и тоалетни, няма мое и твое. На всички са. Сменят купичките по няколко пъти на ядене. Но обикновено обичат да правят двете работи в различни тоалетни. Опитай да играеш с двете едновременно. Например с дълга връзка - единия край да го лови едната, а другия - другата.

# 422
Ми ние сме 2.2кг.
За кастрацията питам, защото като бяхме за ушите и попитах само казаха "малка е" а и аз от предно четене на темите, знам, че някъде около тази възраст е време.
От Пловдив сме, мисля при Карагьозов да я водя да я кастрират, добри отзиви съм чувала. Някой с друга препоръка?

# 423
  • София
Аз се успокоявам с това, че обикновено се разгонват през февруари-март. Тогава ще има и 5-6 месечни (ако са родени есента) и доста по-големи, ако са пролетни бебета. Има и изключения, които се "сещат" посред зима, но са рядкост.  Затова си мисля, че мога да изчакам до януари. И се надявам да минем 2-те кила. Simple Smile

Брат ми повече от 20 години си води кучетата при Карагьозов и е доволен.

# 424
Установих, че в момента има калицивирусна/херпесвирусна (все ги бъркам двете) епидемия. Днес прибрах едно болно самотниче, цялото в гурели и сополи, хрипове, едва дишаше. Ако останеше на вятъра щеше да е 100% пътник, а ако го прибера - 50% шанс. След обилно почистване с физиологичен разтвор, малко се отпуши това носле, но от липсата на обоняние, котето не се е хранило с дни и си му изпъкват кокалчетата на гръбнака. Близна малко пауч и повече не пожела да яде. Заспа толкова дълбоко, че се изплаших, да не би да е в кома. Няма килограмче - 900 гр. Реших със лакомство в спринцовка да го храня. Лакомството е в пликчета - от ДМ. Препоръчвам. Слава богу успях да му пробутам едни 3 мл и си казах няма какво да чакам и да го зоря повече да яде - направо антибиотик! Зодона съм го ползвала и друг път за инфекции на лигавиците и устна кухина и се дозира лесно, така че пробутах го и него и после още 3 мл лакомство. Заспа пак дълбоко още няколко часа. Прибрахме се с детето от градина и малкото още спи. Чува обаче мяукането на другите хиени гладни и се обади плахичко и то. Още едно пликче лакомство изяде със спринцовка, почистих му пак секретите и чух вълшебния шум - мъркане! Дано да оцелее до края на седмицата. После ще го пускам. Сега е в коридора. Няма къде другаде... Имам и друга (излизаща) болна от същия вирус. И нея съм я отделила в коридора. Докато слагах храна на моите душици около блока, довтаса цяла рода 5 бебета с майка им и баба им. Всички с гурели, сълзи и сополи! Ужасна картинка! Тях поне майка им ги кърми, получават някакви антитела от нея, вярвам, че ще се оправят, ако времето не се влоши... Котето е чисто сиво - върви ми на сивички тази година...

# 425
Поздрав за Барби. Чумичката след кастрация
https://www.facebook.com/100004253521644/posts/1838843642934069/?extid=0&d=n

# 426
  • Между гори и планини
Само при кастрацията на женската трябва да се внимава да не е разгонена. Тогава органите са набъбнали и по-кръвоснабдени и е опасно.
Нашата Точка миналата година пострада в бой с местния алфа мъжкар, беше с натъртен получен мехур, пострадал черен дроб и частична парализа  ( парализирана от кръста надолу след удар в главата или врата). Та остана на стационарно лечение в клиниката в Ловеч, възстанови се и дори се разгони! Обаче от страх заради травмите закъсняхме. Тя събираше всички местни котараци. Тя вкъщи се търкаля, горе на тавана двама се бият. Едвам издебнахме да ѝ мине и газ при ветеринаря 😂

# 427
  • София
Здравейте, ние с Пипилота още не сме стигнали до първата ваксина. Все нещо ѝ има. Последно отложихме заради секрет от окото. Само обезпаразити ветеринарката. На следащият ден това коте повръща цяла нощ, тресеше се, много се уплаших. Мина ѝ... според лекарката е хапнала някоя забранена трева.  Мина и окото, но сега ще изчакам седмица поне да се възстанови това коремче напълно. За кастрацията попитах. Около 6-тия месец каза, също че е добре да е преди първото разгонване, което се очаква около февруари.
Ето я със сукман, естествено така за снимка, но си го хареса и си седи с него.

# 428
Благодаря, дами!
Всичко, което се сетите ще ми бъде от полза.
Понеже хапливка много хапе, не се гали, катери се навсякаде, качва се на масата, ама не просто се качва, ами преминава с луд бяг през нея по 1000 пъти на ден и до тук нищо не помогна - нито каишка за успокояване, нито отблъскващ спрей, нито дифузер с феромони, ММ беше говорил с родителите си да я гледат като дворно коте в провинцията. Sad  Но сега вече не мога да мисля за такъв вариант. Не мога едната да оставя вкъщи, а другата да изгоня навън, па макар и обгрижвана. Cry Бих опитала всичко, каквото ми предложите, за да се 'сработят'.
А страхливичката... Сякаш, когато бяхме само двете в офиса беше по-гушлива, мъркаща и щастлива. Сякаш съм я излъгала - уж я прибрах, за да я спася от котараците навън, а сега хем не е свободна да обикаля по двор и ограда, хем по 18 часа трябва да се пази от хапливка. Sad

У нас ситуацията дълго време беше сходна. Първата котка - Ари, която прибрахме беше на около 2 месеца, в началото беше мъркава и гушкава, но с времето се превърна в голям дивак. Не ходи, а тича, качва се по секции, разкъса няколко плюшки, капризничи с храната, не дава да я пипаш, абе диване от класа - обича само дъщеря ми. След година й доведохме Миа, най-милото, мъркаво, любвеобвилно създание, което умира за хора и ласка,също от улицата и на 2 години. Вече втора година са заедно и за това време някак успяха да постигнат мирно съществуване. Все още не се харесват, но си разделиха териаторията в апартамента и нещата се успокоиха. Иначе в началото беше страшно, какво ли не пробвахме, бяхме взели дори Feliway Friends, включвахме в контакта, но не помогна за мира вкъщи. Първите месеци Ари биеше Миа, следващите Миа биеше Ари, накрая осъзнаха, че положението няма да се промени и постепенно мирясаха. Сега най-голяма мизерия, което си правят е да използват тоалетната на другата, посбиват се от време на време, но е предвидима агресия и бързо я потушаваме. В момента имаме и котешко бебе, което намерих с плацентата на улицата, който е на 2 месеца вече и двете много го харесват, не го тормозят и дори сядат една до друга, и го гледат в потрес докато играе с техните играчки. Интересни взаимоотношения. Имай търпение, не се отчайвай (аз на моменти не вярвах, че нещата някога ще бъдат спокойни) и след няколко месеца пиши пак са се развиват отношенията между госпожиците. Simple Smile

# 429
Това ми подейства успокоително. Heart

Пипилота е сладурка, розовото й отива. Heart

# 430
  • София
Том и Пипилота много си приличат

# 431
  • София
"Ко рече? Само картофки за мен??? "🤣🤣🤣

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 19:41 от AnyHr

# 432
Това дали ще можете да го видите? Сладки асоциации с котки
https://www.instagram.com/p/CGh8EHZnrp4/?igshid=1hsgzjwhl7k9e
И един Зак,който откри любимото място на Фин

# 433
  • Стара Загора
Общо взето е така положението Joy
Само, че още пази коремчето и не скача/тича много, много. След кастрацията едното ѝ око беше притворено и течеше, но с Тобрадекс (който позволяваше да ѝ слагам Flushed) се оправи. Сега пак се промъква към мен. Joy

Тук са хванати в крачка при обиск на чантата ми.

# 434
  • Някъде там
Аз з килограми при кастрация няма да се притеснявам поне.
Да ви разсмея ние с какво го решем.
Единственото с което дава. Даже ляга и чака като види че го взимам.
С нищо друго не искаше. Един ден миех гребена на кучето и реших да пробвам.😀

Цяла сутрин стои по средата на салона и само го прескачаме. Преместих го няколко пъти и нарочно пак отива и ляга там😀

Общи условия

Активация на акаунт