Любители на Котки - Тема 150

• 28 518
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Нори, стискам силно палци. Дано се подобри. Наблюдавай го, ако ти се стори, че отпада много, под мишница и на дежурен вет. Уф, ама, че работа. Дано не се налага.

# 556
Мерси, Джасте. Живна малко, разходи се, пи водичка сам, иначе аз продължавам да давам и от лечебните паучове успях да дам малко. Не е повръщал от 4-5 часа

# 557
  • София
И да попитам малко тъп въпрос:
Котка какви кокали може да яде? Искам да опитам нещо различно от суха храна и то само два вида.
Ако питаш дали могат да разграждат кокали, отговорът е "Не!" Виждала съм рентгенова снимка със събрани на буца кокали. И това важи както за котки, така и за кучета. Все пак в малки количества, организмът може да се справи. Но трябва да се има предвид, че ако са дребни кокали, могат да ги погълнат цели и да се задавят. Например кокалчетата от гръбнаци, каквито са ръбати, са много опасни. Аз съм давала големия кокал от пилешко бутче, защото Мъро много обичаше да гризе хрущялите в края, но има опасност да се отчупи голямо остро парче от кокала и да направи беля. Наскоро гледах клипче как се троши суров кокал и термично обработен. Първият стана на малки парченца, които на практика не могат да навредят (такъв е случаят в природата, когато хищникът хване плячката), а сготвеният става на остри частици, които могат да пробият червата. Освен това трябва да се има предвид, че в природата котката ще хване мишка или врабче, а не прасе или кокошка. Няма как да се справи със свински кокал като ребрата на Флинстоун. Wink   

С други думи - не ти е вариант за разнообразяване на менюто.  Аз се чудя и на хората, които дават кокали на бездомните животинки. Явно не се замислят, че могат да им навредят.  А костите от риба колко са опасни ...

noragami, радвам се, че е живнал!  Hug

# 558
  • София
И да попитам малко тъп въпрос:
Котка какви кокали може да яде? Искам да опитам нещо различно от суха храна и то само два вида.
Тъй като изгледах доста видеа и четох за домашно приготвени храни, вариантите са два. Или без кокали, тоест само месо, но тогава добавките, които са задължителни витамини и минерали трябва да компенсират и липсата на кокали или ако има кокали то трябва да имаш доста добра мелачка за месо, която може да се справи и с кости и да се минат през нея и това ако храниш със сурова храна и смлени кокали. Дори и така, прилично скъпите мелачки могат да се смелят само примерно костите от пилешки бутчета, по-големи кости, примерно пуешки е вече под въпрос дали машинката ще се справи.
Затова за момента аз съм се спряла на варианта само месо, като добавям от закупените от мен витамини от зооплюс, за които писах в един от предишните ми постове (превела съм и листовката). Тъй като витамините са скъпи мисля да купя отделно препоръчаните витамини за по-нататък по отделно.
Повечето пъти храната, която приготвям е сготвена , но отвреме на време давам и сурова, все още се колебая макар да изчетох всякакви сравнения и изследвания за ползите и вредите от сурова храна. Макар на доста места да се кълнат различни хора колко много им е помогнало на котето храненето със домашна сурова храна, голяма част от изследванията показват, че няма сериозна разлика между хранените със сурова, сготвена домашна или хубава суха и мокра храна, която не е домашно приготвена. При котета с проблеми, непоносимост към зърнени и тн сигурно ще има по-голяма очевидна полза от домашната сурова, но засега Страх яде всичко и няма проблем с нищо. Тъй като при домашно приготвената храна, ако не се добавят нужните витамини и минерали може да има сериозни проблеми към момента редувам всякакъв тип храна, суха и мокра храна както и домашно приготвена с добавка от  витамини.
Бърз оздравяване на болното котенце.

# 559
  • на брега на морето
Рафаела няколко  дни след осиновяването Heart

Лъки, виж колко прилича на Демон, голям сладур. Обаче не мога да се отърся от желанието да облека такова коте я с жилетчица, я да го омотая в голям шал Satisfied

noragami, радвам се, че котето се подобрява, може да е по-бавничко, но ще се оправи.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 09:24 от Котьо

# 560
Оставих го за операция.. някъде в предната част перисталтиката върви и напред и назад и най- вероятно има частично/цялостно запушване. Гледаха ехограф, ПКК, тест за инфекциозни, към 1-2 ще знам повече, че трябва хубаво да го оводнят преди да му бият упойка. Питаха ме дали има стикита вкъщи, че обикновено тях изяждали, а то има...

# 561
  • Между гори и планини
Поне вече си наясно какъв е проблема. Стискам силно палци, момчето да се оправи и възстанови бързо! И никакви стикита повече 😉
Добре, си направила, че си го завела на вет. Явно вече е бил дехидратиран, щом трябва да го отводняват.

# 562
Аз изчаках за моите си ветеринари, Доня, признавам си не ви послушах, но и те са много против денонощните клиники в София. За някои от тях ми забраниха в прав текст котките ми да стъпват там. Не е много дехидратиран и няма температура още, но заради упойката трябва да е съвсем добре преди да оперират

# 563
  • София
Noragami, стискаме палци и лапички всичко да мине  и бързо да се оправи Бени!

# 564
Ох, тъкмо влизах да питам как е Бени, а тя Норито вече е писала.
Милата душичка, стискам палци всичко да мине нормално и да се възстанови без проблем. Ама, че работа, уж, котките са умни животни, ама понякога се чудя дали е така. Колкото са умни, толкова и глупави неща правят. Приличат на малки деца, които пъхат всичко в устата си. Пп Винаги съм намирала стикитата за опасни и смятам за подсъдно да ги продават, особено за деца, за които поначало са предназначени. Трябва да стане беля, да осъдят някоя верига, че да се спре с тази стики лудост, с която едно, че се изнудват родителите, едно, че представляват опасност за децата, а както виждаме и за домашните любимци.
Пп Нори стискам палци и те прегръщам. Пиши как сте, по всяко време, когато ти е възможно.

# 565
  • Между гори и планини
Моята Кети тъкмо ме ядоса... Явно си е хапнала трева вън и ми идва да повърне точно на спалнята, върху току що сменените и чисти чаршафи 🤢😱 Калпазанка!

# 566
Джасте, много ми е гузно, хем не знам това ли е, не е ли. Той разкъсва всички играчки до малки парчета, картонените кутии, в които си държа дребните вещи, памук, тоалетна хартия, кабели, рови в кофата за боклук, която се отваря с педал, отваря чекмеджета, гардероби сам. Не знам кое е, и да искам не мога да обезопася всичко, но ако е стики.. можела съм

# 567
  • Между гори и планини
Ужас, все едно имаш малко дете... Как да го предпазиш от всичко, то е невъзможно! Уж животните имат инстинкт за самосъхранение, аз все на това разчитам.

# 568
  • на брега на морето
Рентген, ехограф правиха ли?
Рафаела така се беше задръстила с косми и я оперираха спешно, но на рентгена се видя малко топче в стомаха, което е нямало да излезе само по никакъв начин.
Стискам палци, всичко ще  се оправи.

# 569
  • Страната на чудесата
Стискам палци за Бени, да мине операцията и да се възстанови бързо малкия всеядец ❤
Репортаж от сега:

Лапата е наполовината на вчера отекла, ще се оправи🙂

Общи условия

Активация на акаунт