Любители на Котки - Тема 150

• 27 921
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Аз си мислех, че само нашия напада да хапе. Когато иска нещо ме захапва леко по крака - или е гладен или да играем. Но понякога ми хваща ръката с двете лапи и хапе зверски. Яде шамарчета за тези действия.
Поръчах за първи път от зооплюс, за колко време пристигат нещата?
И вие през приложението ли поръчвате или през браузър?

# 541
Уф, продължава да повръща - 2 пъти за днес и е много уморен, не е ял от вчера. Давам му водичка със спринцовка и малко размито лакомство, но ме е шубе да не се обезводни. Друго мога ли да направя?

# 542
  • Между гори и планини
Давай глюкоза и аз имам тубичка с храна за изтощени животни, такива кучета след дълъг лов, или болести. Става и за котки и кучета , състава е много гъст бульон, глюкоза и още нещо. Дава се по чаена лъжичка 2-3 пъти, а котето не близва, мацваш на нослето и то го облизва , защото го дразни. Много болни котки съм вдигала така.

# 543
  • София
Уф, продължава да повръща - 2 пъти за днес и е много уморен, не е ял от вчера. Давам му водичка със спринцовка и малко размито лакомство, но ме е шубе да не се обезводни. Друго мога ли да направя?
Нали спомена за някакви лечебни паучове, които са ти дали? Не ги ли иска? Притеснително е. Sad

Вчера Наско ме уплаши. Видях го, че отхапа от детелината. След около 2 часа започна да повръща. Още първия път се видя листото, но продължи да повръща около 10 пъти. Уплаших се да не се е натровил, но все пак се успокои. Днес всичко е наред.

Глюкоза с лъжичка и аз съм давала. Продават я във всяка аптека.

# 544
  • Страната на чудесата
Лапата на Демончето започна да спада, вече не е толкова оточна. Снощи беше страшна, не я снимах, но двойна на другата, като тесто и не се виждаха ноктетата от оток. Ужас, ужас. Дано утре е още по-добре. Иначе хапва, пие вода и спи целия ден. Милото ни момче!

# 545
На дядо Бегинс давахме глюкоза със спринцовка в устата. Укрепва им организма и им дава нужните витамини.

Лечебните паучове Роял Канин ли са? Доколкото съм чела тук из темата, храната на Роял Канин е пристрастяваща, но с недобър състав. Други лечебни храни, без поръчка от интернет май няма. Не твърдя, че съм права.

И да попитам малко тъп въпрос:
Котка какви кокали може да яде? Искам да опитам нещо различно от суха храна и то само два вида.

# 546
Благодаря, ще давам. Ближе като му давам със спринцовката, но няма много сили

# 547
  • Страната на чудесата
Като беше зле Демон, слагах спринцовката в едната бузка, към края на муцунката, и наливах бавно и равномерно. Той ближеше и поемаше повече, отколкото като се опитвах да давам фронтално съм муцунката или да мокря нослето.

# 548
  • София
Да, най-добре е спринцовката да се пъхне странично между кътниците.

Дали не е разумно да се заведе на дежурен лекар? До утре има прекалено много време. Sad

# 549
  • Между гори и планини
Когато нашата Точка се наложи да стои на стационар заради частичната парализа, само от една вечер без вода и храна беше дехидратирана. Като отидохме в клиниката веднага ѝ пуснаха система. Ако продължава така, може би е добре, котето да бъде под наблюдение на вет.

# 550
И аз съм за ветеринар, хич не звучи добре, а е едва 23 часа....

# 551

Здравейте! Отдавна не се бях включвала в темичката! Това е моята Мия , ако си спомняте за нас Heart днес сме фотогенични и като императрица! Heart

А преди 2 дни , бяхме по работа в една къща и в двора имаха невероятна котка , просто невероятна.... очите ми останаха в нея. Пухкавааа,  едрааа, красивааа и тези зелени очиии, аууу ! На Вашето внимание Ви представям Сиси,  която не е наша, че и поза заела!

# 552
  • Пазарджик/Лондон
Много красиви, и Мия, и Сиси:)

# 553
За даването на глюкоза:
Един човек сяда на стол и го гушка. Котето седи свободно на задни лапи върху човешките крака   С едната ръка му държи предните крака, с другата го хваща леко за врата отгоре. Втория човек с готовата спринцовка с нужното количество глюкоза с едната ръка му отваря устата. Стиска се на кътниците и малко зад тях. Спринцовката се вкарва зад кътниците, възможно най - близо до гърлото и се изтисква бавно, да не се задави.
Тоя филм го играх  почти четири месеца и пак смъртта надделя.

# 554
Давам отстрани и аз, няма проблем с това, по-скоро се притеснявам да не се обезводни много до утре, иначе на 30 минути по 3,5 мл. Аз днес го водих, стори им се добре, сложиха инжекция и казаха утре сутрин в 9 пак да ходя за ехограф, ако продължи да повръща. 3 пъти днес е повръщал, колебая се дали да го водя на дежурен или да чакам, но по--скоро ще изчакам за момента

Общи условия

Активация на акаунт