Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 161
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Футболистите вървят с кифли без пълнеж.
А някои не достигат до първа дивизия и трансфери, така че завършват в супермаркета.

# 481
Добре, бе, братя и сестри, откога мъжете започнаха да говорят повече от жените?

Всъщност според статистическите проучвания четох, че най-много говорят младежите. Понеже имат ищах да се самодоказват. Като няма с какво - с приказки. За да изпъкнат - с много приказки.

Слава Богу свършила е темата за зъбите. Ох!
Върнала се е на богатите.
Ето 12 симпатични мита за печеленето на пари:
https://www.together.bg/4404/investitsii-obrazovanie-preporaki-1 … heleneto-na-pari-
Просто за кафето.

Като се е заговорило за дипломи споделям лично виждане, изградено на база доста опит - дългогодишен, че през последните 20 години да се сподобиеш с такива у нас е вече по-лесно от това, да вземеш шофьорска книжка. Никакво мерило за акъл не са, нито предпоставка за богатство.
Така че златотърсачите да не гледат и по тоя показател.
Пълно е с бедняци и средна ръка народ с по няколко дипломи. Ми тъй то, като имат време, а не могат да правят пари, намират си други занимания - някои, например, трупат дипломи. Особено ако има кой да подпомогне финансово това хоби.

# 482
Съгласна съм. Многото дипломи не гарантират никакъв успех сами по себе си.

# 483
  • София
Абе то и да караш пил не гарантира катастрофа, но по закон се изисква да се шофира трезвен.
Въпрос на вероятности.

# 484
Богатите, които аз познавам са много умни, много по-умни от мен. Но характерчетата им са...
Ще се примиря с по-беден и по-тъп, но с малко по -мек и мил характер, малко по-чувствителен и разбран. Такъв дето ще мисли и за моето щастие, а няма да иска от мен да му се въртя на пета и да му угаждаме 24 часа на капризите и настроенията, защото е свръх човек.

# 485
Съгласна съм. Многото дипломи не гарантират никакъв успех сами по себе си.

Абе то и да караш пил не гарантира катастрофа, но по закон се изисква да се шофира трезвен.
Въпрос на вероятности.

Я да опитам - значи многото дипломи е еквивалент или аналогия на каране пиян? Е, аз нямах предвид, че са чак вредни и опасни. Дипломите. Май Бианка също.
Laughing

Да се върнем при по-земните аналогии, че тук нещата много хвърчащи се получиха.

Аз познавам най-различни богати хора - и образовани, и не много образовани, и умни, и не чак толкоз, и интелигентни, и прости селски хитреци без скрупули.
По различни начини са успели да натрупат и запазят /второто е много важно - златотърсачките тук да си отварят очите - да намерят богат не винаги значи, че и те ще намажат много/.

А умни хора познавам също и много образовани, и по-малко образовани. Е, при всички случаи са учили и имат познания, но чак многодипломност - не, не това е признакът.

# 486
Доста от богатите хора са и мега стиснати. Не всички са като Ицо стоте маненкенки, имайте го предвид.
Познавам обаче и богаташи, които имат проблеми, например нелечеимо болно дете, те са малко по-земни. Страданието те прави човек. честно казано /не че ме иска де/, но наистина богат човек не е за мен. Трябват си определени качества да си с такъв човек, аз специално съм малко особена и няма да ни се получи.

# 487
Мой познат казваше: “Богат глупав - няма!” Което не означава автоматично, че няма умни, които са бедни. Американците много хубаво правят разлика между т.нар “book smart” и “street smart“. За мен, лично, второто е по- важно.
Сега, каквито и примери да се дават, на “мутри”, “инфлуенсъри”, “футболисти” и тнт, важното е, че явно са намерили някаква ниша, имат някакъв талант или някакво умение, което на голяма част от останалите, липсва.

# 488
Така е. Не е лесно да правиш пари. Затова и има толкова много хора, които искат да са с някой богат и само да ги ползват Simple Smile Защото за тях е по-лесно да се съобразяват с човека,-спонсор, отколкото сами да направят нещо за себе си. Те също са си намерили ниша. Но тя пък е желана от много и конкуренцията и там е яка.

Моите наблюдения напоследък са, че масово има пострадали бизнеси и поради това златотърсачките имат по-ограничен периметър мъже, които да "ловуват". Просто мъжете с пари (визирам много пари) като че леко намаляват, поне у нас. Вече има "Златки", които изобщо не търсят Малдиви и Бали, а просто да си бъдат домакини и да си живеят спокойно.

# 489
Аз на тия години, на които съм вече искам само да си прекарвам времето приятно: екскурзиики, походи в планината, ресторантче , театърче и т.н. Ни деца ще раждам ...
За да се радваш на живота чрез изброените неща, не ти трябва да търпиш мъжко присъствие, всяка приятелка е достатъчно добра компания за планина и театър, даже е още по-добра, защото после няма да й мериш кръвното, да я гледаш как влачи панталоните из къщи и да те буди по 5 пъти на нощ, когато става да припиква заради увеличена простата. Тука дъртите ергени гледат да се изкарат много запазени и енергични, но старите кучки знаем много добре, че вече карат на изпарения и че стар мъж е много кофти нещо, изисква грижи като домашно животно, че и понамирисва, колкото и да си плакне устата с листерин - миризмата на дърто не може с нищо да се прикрие. Ако не си го прибрала на младини и вече има привързаност, хич не ти е трябва да го взимаш тепърва.

# 490
  • София
Е кажи нещо и за богатите де, поне малко от малко да си по темата.
То ясно е, че искаш да си излееш злобицата, но поне замажи малко.
LaughingStuck Out Tongue Closed Eyes

# 491
Райне, не знам какво са ти сторили мъжете, ама и  те, хора, кат' жените - същите! И с тях можеш да идеш по тия места и да си изкараш не по-зле. То си е до човек.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 10:58 от Judy

# 492
  • София
Абе стига с тоя мит за дърти, богати и миризливи. Една приятелка на 39, при това с тийнейджър, задуши страхотно лъвче, около 35, че и до Монако бяха наскоро.
Тя винаги това е търсила де. Който търси - намира.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 11:09 от Rockstar

# 493
Райна, аз съм омъжена, но нека имам поглед върху бая самотни хора /или живеещи сами/ и от два пола, и мога да те уверя, че самотата убива повече от цигарите, въпреки, че никой няма да си го признае.
Едно е да излезеш от време на време с някоя приятелка, друго е да си споделяш с някой всяка вечер, вечерята и леглото.
Дано да не оставам сама и да търся внимание от децата си, каквито примери имам около себе си. Че самотните дърти не се траят, съвсем различно е като си с мъж, дори и не умен и богат, но добър и с твоите разбирания за живота, а не инат, дето си знае неговото и ти казва: ама като не ти харесва, събирай си багажа. Тия неща все от личен опит ти ги говоря, сега обаче не искам да изляза депресарка, че ми е писнало от психо профили, на пишман психолози, просто си говорим.

# 494
Криси, напълно съм съгласна с теб.
Един от най-големите убийци е именно самотата. Тя не се запълва със спорадични хойкания тук-там с познати и приятели, а е дълбоко споделяне на личния живот с друг човек.
Споделям и максимата, че пари при  пари отиват и на богат човек си му подхожда подобен.

Общи условия

Активация на акаунт