Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 039
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 705
Предразсъдъците в случая са проява на чувство за самосъхранение. Знам как звучи, но какъв е шансът мъж на години, който се грижи за тежко болен родител, да създаде семейство и деца и по-важното - да ги гледа? Той като се грижи за родителя, едва ли си спестява половината заплата ,че да може евентуално в бъдещ момент да посрещне нуждите хем на семейство, хем на родител. Съжалявам, но...

# 706
Е ако се грижи за болен роднина даден мъж, аз лично не бих отишла пак да живея с тях. Мен здравите ми деца ме подлудяват, а какво остава за възрастен и болен човек. Не съм толкова издържлива и не бих се насилвала.

# 707
  • France
Някой беше казал, че предразсъдъците се градели на задълбочен житейски опит на значителен брой хора Joy
Живеем в свободни времена и всеки има правото да си избере който си иска за партньор в живота. За мен мъж, който не е самостоятелен и без определен образователен ценз е ноу уей

# 708
За мен мъж на 40 да живее с родители издава тежък мързел, незрялост и липса на инициатива и самостоятелност. Аз на 19 изгарях от нетърпение да имам собствен дом и да си уреждам живота без родители, трудно ще смеля брашно с някой, който предпочита маминка да му пере и готви.

Как изглежда домът на един мъж е много показателно дали е готов за връзка и дали ще го бива за съжителство, според мен.

# 709
  • Пловдив
При така стеклият се разговор и кой защо не иска хора, отделящ време и грижи за друг член от семейството, само не намесвайте в разговора и оплаквания, че много мъже не искат майка с дете/деца от друг мъж, където времето и грижите за другиго също не са малко.

# 710
  • София
Не е за завиждане тази, която ще се върже на въпросния мъж. За неангажираща връзка може и да става, обаче за трайна и сериозна нещо светят червените лампи. Та него му е хубаво да му е удобно и няма значение дали е с майка му или с някоя друга. Не е задължително да са в симбиотична връзка, просто е удобно да има кой да се грижи за досадното ежедневие. Обаче избраницата ще има проблем, защото ще трябва да покрива високи критерии, а както знаем, мама знае най-добре. А и на всичко отгоре той ще очаква тази жена и за майка му да се грижи после, защото едва ли той ще се затича да обръща ролите и да си наруши удобството.

# 711
  • Пловдив
Не мога да разбера защо толкова жени се страхуват от други жени, които са при това и майки. Нали жените се познават една-друга? Откъде е тогава този страх, че нещо непременно ще е много зле?
 А грижещите се за болен родител едва ли са все бедняци. И едва ли са тип хора, които няма да са грижовни към жената и децата си някой ден. Именно в тяхната грижовност се познава това им присъщо качество. Малко ли примери от живота има за хора на млада и по-зряла възраст, зарязали родителите си на произвола на съдбата? Те ли минават за по-качествени Човеци?

# 712
  • Обран бостан ;)
Ал Бонди, познавам доста мъже с имоти и пари и на 40+ живеят с мама.

И мълчиш, а ? Я вземи да уредиш някоя и друга съфорумка, че гледам са доста изнервени от търсене на богати ергени.

Скрит текст:
Ал Бонди - нещо като комбинация между Бонд и Бънди . Trollface

# 713
  • София
Не е страх. Както за всичко друго е за власт - кой да кара влака. Същото е при мъжете - зетят иска да кара влака, а не бащата на булката. Двама мъже искат власт над една жена. Две жени искат власт над един мъж. Обаче някои жени са толкова жалостиви, поддават се на манипулация на тема грижа за другия, че са идеалната жертва на мъж, който иска да му е удобно и кой да се погрижи за родителите му, при това безплатно. А това не е човещината да се погрижиш за възрастните родители. Това е използвачество.

# 714
  • Paris, France
Предразсъдъците в случая са проява на чувство за самосъхранение. Знам как звучи, но какъв е шансът мъж на години, който се грижи за тежко болен родител, да създаде семейство и деца и по-важното - да ги гледа? Той като се грижи за родителя, едва ли си спестява половината заплата ,че да може евентуално в бъдещ момент да посрещне нуждите хем на семейство, хем на родител. Съжалявам, но...

Много голям. И повече от половината заплата може да спести. Не плаща наем, може да си даде собственото жилище под наем, режийните са малко, Не е бил женен и не се е охарчвал по деца, не плаща издръжки.

Мама му или баща му вероятно имат пенсии, като ходят в болница е по здравната каса и болната мама вероятно пере, глади и готви.

А може и да не иска деца и брак 😎

# 715
Жребчо, нещо мама ти е болна тема. С майка си ли живееш?

# 716
  • София
Това са супер крайни и теоретични примери.
За пореден път се чудя ... имам ли какво да си кажа с хора, които разсъждават толкова елементарно и дървено-философски.
Колко са богатите и имотни ИТ ергени-мъже-при-мама, та станаха крайъгълен камък в някакви спорове и заклеймявания. Та и болни родители, също крайно рядък случай, като % вероятност.
Не само това, но дори и грижещ се за родители-богат-ИТ, да бъде инфантилен е частен случай. Може пък да е купил, ремонтирал няколко апартамента. Може пък да живеят в огромна къща в Драгалевци, майка му да е на отделен етаж. Може да е болна само за 6 месеца. Може и да не го пере тя, нито пък той да я пере, а да са си купили последен модел перални, сушилни. Може да имат и прислужница.

Изобщо, това лалане и плякане на крайни заявления е меко казано странно.
Като англичанина, който построил 2 иглута на северния полюс и заявил: "Това е клубът, на който съм член. А другото иглу е клубът, в който кракът ми няма да стъпи!"
Важното е да се декларират някакви заявления.
Simple Smile

# 717
  • Пловдив
Жребчо, нещо мама ти е болна тема. С майка си ли живееш?
Преди няколко години се наложи на два пъти да се връщам в България поради болен родител с последващи животоспасяващи операции и от личен опит зная, че това е тема, с която шега не бива. Пък и в клиниката в София тогава жената на съседното легло разправяше как нейните деца не се интересуват от нея как е, що е, и са я оставили на произвола на съдбата.

# 718
Добре, де, ако той не е на 40, а на 30 и се ожените и си живеете сами, след 10 години пак ще е същото - майката ще е болна и ще има нужда от грижи. И тогава?  А ако не е неговата, а вашата? Пак ли кажете да се оправя и да не ви пречи?
Или за момента човекът трябва да удуши майка си с възглавницата, че да не му пречи на връзките? Това е просто кофти стечение на обстоятелствата и показва, че ако не друго мъжът е отговорен и не бяга от неприятни задължения.

# 719
То и аз мислех, че не бива да имам предразсъдъци към 40 годишни, които живеят с майка си, ама ядох дървото. Да не чувам повече за подобни самогъзници. С ръка на сърцето мога да кажа, че това са мързеливи, неамбициозни, безперспективни и егоистични същества. Мама пере, готви, чисти, мунчо само ходи на работа, хвърля по някой лев за сметки и другото си го харчи за собствения си задник, в моя случай това бяха дрешки и обувки за суми, които бяха абсурдни предвид доходите му. И все изморен миличкия, мързи го да диша. Той дойде при мен да живее и не спря да мрънка, че се дават грешни пари за наем като може да идем при мама. Вкъщи беше като на хотел - ни чиния да си вдигне, да измие, една пералня да пусне примерно. Няколко пъти направих забележка, изкара ме лигла, че явно много ми тежало. Иначе напираше за дете, НО без брак, щото той не бил луд да се ожени и един смешен подпис нямало да го спре да си тръгне ако реши. Накрая багажа и при мама обратно да си го доизгледа докато отрасне. Така че ще генерализирам, колкото и тъпо да звучи - мъж над 23 при мама е мъж, който не става за чеп за зеле.

Общи условия

Активация на акаунт