Пълна мистерия

• 4 276
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
  • София
В голяма чуденка изпаднах. Значи те купонясват, пият, пуушат, дружно дебелеят и не ги свързват кюфтетата от сено, но са вегани. Дори не вегетарианци.
Много сте близки, знаете си родната, не се сърди те за нищо, споделяте си, тя се развява по разголен тумбак, но ти не смееш да попиташ бременна ли е.
И са сатанисти, защото слушат метал, ходят по пещери, хора на изкуството са и отглеждат мишки.
И сте най-близки приятели, но следващата ви среща ще е последна.
Правилно ли съм разбрала?

Конкретно по темата. По нашенски те традиции за Не роден Петко не се коментира и не се правят подаръци. Поне в първите 3-4 месеца на бременността, но тогава и рядко личи, че жената е бременна.

# 16
А защо просто не попита??

# 17
Без да се обиждаш, Фаина, но тая двойка звучат една идея по-нормални от гостенката, която хем им е приятелка, хем не смее да попита за бебето, пуска тема във форум, за да реши да им направи ли подарък, като тя самата била най-големия подарък...

# 18
Загорча ми от тази тема! Не искам да имам такава "приятелка"!

# 19
Не питаш. До 3тия много са суеверни и не си казват.

# 20
Аз не бих питала. Може да не са бременни. А може да са, но да не искат да казват, защото имат здравословни проблеми покрай килата и ги е страх ще мине ли бременността нормално. Малко рискова група ми се виждат. На майка й също не бих звъняла, защото може и тя да не знае и ще стане много грубо - не за майка й, а за тях двамата.
Вземи нещо за плъховете - домашният любимец е 'дитету' при много стопани, особено ако нямат дете като дете.

# 21
И в България ли вече се казва "бременни сме"? Питам, защото още не съм го чувала от местни.
Помня като го чух (англоговорящи прослойки/ главно религиозни) и си казах - въпрос на време е и тук желаещите да се изявяват като пионери да започнат да го използват с натякване как е "на Запад"

п.с. не се заяждам, сондирам мнения, за да добия представа колко е масово вече

# 22
Най-добре е да изчакаш сама да си каже. Ако има "новина", няма начин да не я съобщи, но когато намери за добре.
И прекаленото вглеждане в килограмите на хората дразни..

# 23
Щом не са ти казали - мълчи си и не подпитвай, нито се изхвърляй да носиш подаръци!

# 24
  • София
Какъв критерий за бременност е пушенето?
Познавам доста млади жени, пушили през цялата бременност и кърмене после.
По темата - не бих питала и подарявала. Подарък може да се изпрати от всякъде като се роди бебето и ме информират. А родителите биха се зарадвали най-много на ваучер за бебешки магазин. Те ще преценят какво да купят.

# 25
  • ❌❌❌
Ох, как изведнъж ми залипсва форумът 😆

Знаех си, че рано или късно ще почнем да сеем на дъното просо, ма кой да предположи, че ще е в началото на втора страница още 🤣

Последна среща ще е, щото заминавам и няма да ме има неизвестно дълго време, заради тъпотиите с КВ 😉 Това е и причината да им подаря некви нещица, пък и това си е доста годишно приятелство (с момичето) и изобщо не е нужен повод, щот е супер яко да правиш и получаваш подаръци 🥳 Просто ако е бременна ще измисля нещо по-готино и тематично от обичайните подаръци, свързани с хобитата им, които безкрайно уважавам, колкото и да го изкарвате другояче 😎 Приятелката ми е супер талантлива и много голям човек, пък и на мен не ми е нужно хобитата ми да съвпадат с тези на приятелите ми, за да ги чувствам близки. 😜

Angel, не попитах, защото може да е просто напълняла, а съдейки по себе си, не бих се изкефила някой да ме пита дали съм бременна, когато не съм 🙂

И както винаги темата се преекспонира 🤣 Ся по ваши думи излиза, че мразя пълни хора и такива, дето слушат метъл ли 🤣 Ми ще ви изненадам - ич ми ней, даже аз самата редовно пълнея и отслабвам, и то драстично за отрицателни времена 😎

И за бижуто, което каза, че не съм яка приятелка - не познавам по-готин приятел от себе си и всичките ми авери ме обожават, както и аз тях 🥰 Гледайтииии, завиждайтииии 🤣

И теееййй ✌

# 26
Много нескопосана пързалка...

# 27
Ау,ау,ау. Аз съм бяла и добра християнка, ама дружа с едни "сатанисти", които въпреки, че са вегани са станали дебели. На всичкото отгоре гледат мишки, ама аз като добър приятел нося играчки за мишките им.
Ама тя оня ден си показваше тлъстото шкембе, та сега се чудя дали не ѝ е надул тумбака. Ама нищо, че сме такива добри приятели, те не ми казват нищичко, а ще се виждаме за последен път, защото заминавам за Мозамбик, където няма дори нет, с които да им поръчам подарък за бебето, което може да е просто тлъстинка.

Така ми звучи темата.

# 28
Фаинче, нежно можеше да я попиташ дали е загладила косъм от любов или има и още нещо..)

# 29
То речник, то чудо. Подаръкът за тях ще е твоето отсъствие. Ако е наистина бременна - още повече ще се зарадва.

Общи условия

Активация на акаунт