Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 32 664
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Не съм запозната с Школо, при нас е ОВ, информация се подава само за оценки и отсъствия.

# 361
A в нашето Школо не се отбелязват взетите материали. Случвало се детето да ходи да пита учителите какво ще взимат другия път, защото ще отсъства, планирано, да знае да си го вземе, не да чака и да се моли да и кажат. Самите учители не знаят, не са наясно, движат се хаотично, въобще не знам план имат ли, нямат ли. Не можаха да и кажат какво ще взимат следващата седмица. Та е ясно, че зависи от учителите също, от тяхната готовност да се развиват, да се обучават на новости. Колко пък да е сложно да работиш платформа?

# 362
Признавам, че не знам какво е ОВ и за какво служи. Функционалността на електронните бележничи не би трябвало да се различава особено, за да покрие някакви изисквания.
Домашните не следват ли някаква логика? В малките класове са  доста логични. Най-много да се мине детето да пише малко повече. 

# 363
Домашните не следват ли някаква логика? В малките класове са  доста логични. Най-много да се мине детето да пише малко повече. 
Ами не, не следва. Например госпожата по математика на моя син не преподава по учебника, а от някаква тетрадка. Съответно може да даде, а може и да не даде задачи за домашно от учебника, уч. тетрадка или сборника. Или не ги дава всички, а избирателно - задача х от учебника, задача у сборника и така.
Не мисля, че е нормално ученик и/или родител да хвърлят на боб, да гледат на карти или пък в кристална топка какво е взето и какви са били домашните. И то при положение, че има съвременни начини на комуникация и не би струвало кой знае какво усилие на съответния учител да драсне някакво съобщение.

# 364
  • Бургас
Виждам, че вече са пуснали петиция за преминаване на ДО.

https://www.peticiq.com/293383

Не зная тези петиции доколко са ефективни.

# 365
  • София
Не мисля, че е нормално ученик и/или родител да хвърлят на боб, да гледат на карти или пък в кристална топка какво е взето и какви са били домашните. И то при положение, че има съвременни начини на комуникация и не би струвало кой знае какво усилие на съответния учител да драсне някакво съобщение.

Да, напълно подкрепям. Зависи от учителя.
На моята девойка госпожата от 1 до 4 клас винаги изпращаше на имейл на отсъстващите ученици какво точно е взето като материал - по всеки от предметите, детайлно. После какво точно е домашното, дори преписваше неща, които не са от учебника. И всичко това беше далеч преди пандемията.
Сега е още по-лесно с различните платформи. Ама какво да кажа - някои учители са такива по задължение, не по призвание.

# 366
При 20% ученици СЪС СИМПТОМИ затварят училищата! Тези са луди, или ние сме луди, станат ли 20% то мачът е свирен!!!

# 367
  • София
Ха, ха, при положение, че съвсем ясно казват, че учениците могат да са носители, но да нямат симптоми или съвсем леки, които се припокриват с всяка друга инфекция, то как я мислят тази работа?

# 368
Ха, ха, при положение, че съвсем ясно казват, че учениците могат да са носители, но да нямат симптоми или съвсем леки, които се припокриват с всяка друга инфекция, то как я мислят тази работа?

Аз съм силно скептична, че някое дете няма да развие нещо повече! Вече момче младо на 19 години си отиде! А за учителите не ми се мисли!

# 369
  • Бургас
При 20% ученици СЪС СИМПТОМИ затварят училищата! Тези са луди, или ние сме луди, станат ли 20% то мачът е свирен!!!

Тези не са в час. 20% симптомни означава, че ще има поне още 20-30% безсимптомни. Което е около половината ученици положителни.

# 370
Като се каже "със симптоми", трябва да се има предвид, че почти същите симптоми имат и други респираторни заболявания и вероятно и те ще влязат в бройката.

# 371
Раздавали ли са ви декларации тази година че сте съгласни децата да бъдат снимани? Тази година в нашата декларация, която раздават всяка година, освен точката за "снимани (фотографирани)" имаше и точка за видеозаснемани за филми по проекти с образователна цел или нещо такова, не помня точно ... Това заради ДО синхронно ли е, или е някаква иновация на нашето училище?

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 15:41 от Sparkles

# 372
Нас ни дават всяка година. Понякога се качва видео от концерти на училището.

# 373
  • Бургас
На нас никога не са ни давали такава декларация. Скоро имаше една, че сме съгласни/несъгласни детето ни да бъде консултирано от училищния психолог при нужда.

# 374
Раздавали ли са ви декларации тази година че сте съгласни децата да бъдат снимани? Тази година в нашата декларация, която раздават всяка година, освен точката за "снимани (фотографирани)" имаше и точка за видеозаснемани за филми по проекти с образователна цел или нещо такова, не помня точно ... Това заради ДО синхронно ли е, или е някаква иновация на нашето училище?

Да, и в предишното училище ни даваха. Мисля, че са стандартни.

Общи условия

Активация на акаунт