Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 32 603
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
При нас ЛЛ издава бележка, вкл не само извинителна, а и такава, че детето е здраво за 3лв.

# 406
Poems, това беше майтап разбира се.
В моя клас навремето имахме две лекарски деца и бяха толкова специлизирани в писане на диагнози, че е имало случаи класната да сметне за фалшива истинска бележка Joy
Сега нали въведоха амбулаторни или някакви други номера, за да борят фалшивите бележки.

# 407
Не е по темата, но се зачетох в друга, свързана пак с ковида, за заболели вече. Често срещана е ситуацията-дете носи от училище. Скривани случаи също. Както бях писала, в училището на едно от децата ми не изнасят информация. Все едно няма нищо. А има. Но мълчат. Вкл. има и болни учители много, отсъстващи. Аз самата в момента съм със симптоми, при все, че съм доста изолирана - донесоха ми го децата от училище,  при тях нетипично, премина за два дни - нещо, което никога, ама никога не се е случвало.
Карантиниран клас имат от вчера нов-никъде не е оповестено. ДО има само за цял клас ( с неясно изпълнение, защото голяма част от учителите титуляри липсват), запитването ми за индивидуално ДО стои някъде в нищото и не ми е отговорено.

# 408
За бележките няма смисъл да спорим,всеки е прав за себе си.crow правилно казва,да сме мислили къде деца ще раждаме.На нашата държава такива явно не и трябват!
Само да вметна,лл не са благотворителни дружества,те всеки месец получават пари,за всеки записан пациент при тях,нищо че някой с месеци не виждат.
По темата в която списваме,аз вече почвам много да се чудя,дали наистина не е редно да минаваме на ДО,от началото на уч.година,у нас се съдрахме да боледуваме един по един,и няма свършванеее.Тази сутрин голямата се събуди с ужасно зачервено гърло.Е то какво присъствено,те само отсъстват но болни.

# 409
Аз проблем с цената на бележката нямам, а със огромния времеви ресурс, който изтича, за да вземем такава.
Класът на едното дете се извъртя целия (присъствено, разбира се) с нещо точно две седмици. Цената-трима отсъстващи преподаватели (тайна е защо и от какво са болни, дали са...предполага се само).

# 410
При нас постоянна отсъстват учители но нямат свободни часове, имат заместник, което е леко напрягащо. Как така става. Никой не ни казва защо. Децата питали едната - имала проблем с крака. Може пък и да е имала, ама е подозрително. Ставаме мнителни ли...

# 411
Застудя. Децата изчакват пред училище часа за достъп ,но нали някои пътуват, няма как да предвидят в колко точно ще пристигнат.
Та 10-15 мин на вън на 2-3 градуса  крачетата се охлаждат , после влизат и сядат , ама на отворени прозорци... Нормално е да са болни.
Нашите са и от по-рано и вече са адски преуморени и недоспали. Моето твърди ,че вече даже в междучасията не било шумно понеже им се спяло на всички.
Според министъра по-важно е да са социализирани. Родителят има само правото да плаща.
 Когато избрах да раждам в тази държава, здравната каса имаше резерв за здраве и нямаше проблем да  получиш направление за специалист или изследване...  Днес за всичко се плаща.
  Да съм мислила. Кой да  ми е виновен,че съм била ограбена и излъгана. Като всички.

''Честити ни '' нови дневни рекорди! Следващата седмица ще са двойни.

# 412
  • София
Аз продължавам да съм в недоумение, защо когато децата не се чувстват добре, не се водят на лекар, а обсъждате бележки на черно? Дори в тази тема, в която са най-големите радетели на ДО... Smirk

# 413
Боже, ама вие сериозно не разбирате от майтап Rolling Eyes
Кой е писал, че децата не се водят на лекар?

# 414
Този въпрос към мен ли беше?
За мен посещението/чуването по тел.  при лекар е задължително при всяко неразположение. Не смея да прилагам самолечения и не съм компетентна да назначавам лекарства.
Обаче много им се чудя на здравния министър и на всички лекари в парламента , как на никой не му е хрумнало ,че при нашите климатични условия не е безопасно децата да са на отворен прозорец при ниски външни температури.

# 415
Аз искам да ви питам за тези което имат деца в градина,как е при вас пропусквателния режим?
Пускат ли родителите да влизат в ДГ?
Мерят ли Т на децата?

# 416
  • Бургас
Застудя. Децата изчакват пред училище часа за достъп ,но нали някои пътуват, няма как да предвидят в колко точно ще пристигнат.
Та 10-15 мин на вън на 2-3 градуса  крачетата се охлаждат , после влизат и сядат

Ето това никога не съм го разбирала. Защо се държат децата отвън и се пускат 10-15 мин преди първия час. Обяснението беше, че не можели да осигурят надзор над малките деца начален етап. Ама те и в двора нямат надзор.

# 417
  • пустинята Гоби
Моето дете е вкъщи, не съм го завела на лекар, защото симптоматиката му е такава, че не се налага. Ако някой не разбира защо не водя на лекар дете със сополи по време на пандемия, проблема си е негов.

Вече две приятелски деца са домъкнали корона вируса вкъщи от училище, и двете са в София.

# 418
  • София
Аз продължавам да съм в недоумение, защо когато децата не се чувстват добре, не се водят на лекар, а обсъждате бележки на черно? Дори в тази тема, в която са най-големите радетели на ДО... Smirk
Защото има по-леки вируси, които децата изкарват вкъщи, оправят се и не е необходимо лекарско внимание. Дефакто ги водим до лекаря, за да извини отсъствието Confused ...а, и за да ми каже да му купя поредната модна имунодобавка от рода на тези, които ги въртят в рекламите (които с магическата си сила лекуват всичко Joy).

# 419
Моето дете като е болно, въобще не го водя при ЛЛ да чакам с куп други незнайно с кви болести на опашката, а си хващам шапката, обаждам се на педиатър, влизам в определен час при него и си плащам прегледа. Само че ми е някак си неудобно да искам и бележка, интересуват ме по-важни неща като назначено лечение. За това. А една бележка и аз мога да сътворя (от ученическите години съм им спец, даже с различен почерк мога да пиша и по лекарски като кардиограма) .

Общи условия

Активация на акаунт