ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 38 973
  • 544
  •   1
Отговори
# 285
Има ли някое бебче, което не реагира добре на биоамика? Имам чувството, че откакто започнах да ги давам на малката, започнаха газове и гърчене. Не е в определени часове от деня, а по-скоро през целия ден. Вчера реших да ги спра и беше доста добре, пълни си отново памперсите. Но днес пак има кризички, гърчи се, пръцка и всичко отминава, не е плакала. Не искам да давам излишно лекарства, ако не й помагат.
Даваме веднъж дневно пробиотик биогайа.

При нас същото се получи от Колийф, за това не давам никакви капки вече, само пробиотик.

# 286
Момичета, как слагате вашите бебчета да спят? Моята спи настрани, като след хранене обръщаме посоката и редуваме ляво и дясно

# 287
Дойде и моят ред да се запиша сред мамите. Вчера в 8.45 се роди дъщеря ни Сияна. От неделя на обяд започнах да усещам дискомфорт в корема и до вечерта вече си имах ясни контракции. Отидохме до болницата за тонове и проверка за разкритие към 23. Имах 2 см и се прибрахме вкъщи където мъжът ми много се постара да влезе в ролята на дула. Към 5 сутринта се върнахме в болницата и установиха 4 см разкритие, а вече си бях изгърмяла всичките алтернативни методи за обезболяване и сериозно се разколебах в намерението си да геройствам. Повръщането и втрисането след контракция също ме удариха в психиката. В крайна сметка на 6см разкритие поисках епидурална, въпреки че вървях с добро темпо. Упойката пък не ме хвана от лявата страна на тялото - малшанс. Включиха съответно и окситоцин след около час и така с половин упойка скоро започнаха напъните. Може би напъвах за 4-5 контракции и бебка излезна, а облекчението и радостта бяха неописуеми. Сложиха ми я на корема и клампираха пъпната връв след минута-две, може би. Плацентата излезе цяла, а аз съм с три шева на шийката на матката и няколко външни при все че изобщо не е едро бебе - 3040гр, 48см. Мисля че получих прекалено ранни напъни, които не можах да овладея и   така съм си форсирала остатъка от разкритието.
Още ми е криво, че толкова лесно се пречупих за упойката, но всякакви разсъждения и нагласи са лесни когато не си в болката и безвремието. И хормоните ме шибат, но се опитвам да не влизам в чуденки “ако еди какво си” и самообвинения. Като тегля чертата се радвам, че успях да родя нормално, да мина без епизиотомия и най-вече, че имам прекрасно, здраво бебе.
Всичко мина и замина и вече сме увлечени в следващото приключение - кърменето. Сиси засуква...но ако успея да я събудя. Засега успявам да отбия някои по-напористи акушерки с непоисканите им съвети и шишета АМ, но ще видим още колко.
Мен ме сложиха на антибиотик заради завишени левкоцити, а от днес и бебка заради CRP 40...трудно скривам недоверието си, но пък и не съм в позиция да споря. Ще си поседим сигурно до края на седмицата и не че ми е лошо - такова обгрижване ще ми е за последно, но просто таткото си липсва.

# 288
Честита да е Сияна, здрава и щастлива да расте!

# 289
Здравейте! Честито на всички майки, които са родили в последните дни! Да са здрави и щастливи малките човечета!

Има ли някое бебче, което не реагира добре на биоамика? Имам чувството, че откакто започнах да ги давам на малката, започнаха газове и гърчене. Не е в определени часове от деня, а по-скоро през целия ден. Вчера реших да ги спра и беше доста добре, пълни си отново памперсите. Но днес пак има кризички, гърчи се, пръцка и всичко отминава, не е плакала. Не искам да давам излишно лекарства, ако не й помагат.
Даваме веднъж дневно пробиотик биогайа.
И също относно колииф - чета, че се добавя в млякото, но аз изцяло я кърмя и не додавам от шише. Та в такъв случай как да ги давам евентуално тези капки, ако реша да пробвам с тях?

Благодаря предварително на отзовалите се Heart
Mani1303 аз давам колийф и също кърмя.Изцеждам 2-3 лъжички кърма в контейнерче или в чашка малка , слагам 4 капки колийф -разбърквам внергично и давам количеството с лъжичка. Понякога доста се изнервя, докато този целия процес приключи преди кърмене, но .. такова е.

Честита да е малката Сияна! 🍼
Да бъде здрава и скоро да си бъдете вкъщи! 🍀🍀🍀

За спането и аз гледам да редувам ту на една ту на другата страна .
За водата и аз отпивам да предлагам неподсладена , понякога пие , понякога не -различно.

# 290
Честито на Сияна! Да е много здрава и щастлива! На мама бързо възстановяване!

Момичета да ви попитам от кои памперси сте доволни. Малкия така се изрина и му се зачерви дупето от вчера. И то от Памперс ( уж доказана и качествена марка) и утре мисля да взема Мамия. Четох мнения на доволни майки, ама да ви питам и вие на какво мнение сте?

# 291
  • София
Честита да е Сияна! Да расте щастлива и обичана, а на мама бързо възстановяване!

Ние ползваме лидълските Лупилу и засега само два пъти протече напишкан памперс, но той малкият се беше престарал. Нямаме други проблеми до момента. Дори не всеки път мажа Судокрем, а редувам през смяна.

# 292
  • Пловдив
Изобщо не мажа за подсичане горе-долу от 20 ден. Литъл ейнджълс ми дадоха два пакета, не съм имала проблем. На Пуфис ползвах в болницата и с тях не съм имала грижи. Приятелка ми даде Молфикс, ползвала съм едва 2-3 от тях, добри се представят и те.
Много добри отзиви от хора около мен чувам за лидълските, за Памперс е масово оплакването, поне от прочетеното из форум и страници из фейса.

Моя спи по гръб в кошарата и на дивана. Много ако реве или го налегнат колики по корем върху мен или на една страна. Днес се беше сгушил така в мен, че чак главичката си я намърда между гърдата и мишницата

# 293
Честита да е Сияна! Бързо възстановяване и успешно кърмене че то е по-голям филм от раждането
Аз ползвам лидълските и нямам никакъв проблем, много са добри
Ползвах и Памперс Премиум, но само един малък пакет
Вие преварявате ли водата или давате от тази за бебета по магазините?

# 294
Аз давам био амика, засега няма много колики.... дано така остане. При вас на кой ден започнаха?
Момичета, а вие на кой ден изкарахте малките навън? Педиатърката каза поне след 20-22 ден, но мен ме е яд, че пропускаме това хубаво есенно време. В момента малкия е на 15 дни
  нашата педиатърка каза от 5 ден да извеждаме в хубавото време!  За спането - както си легне, по корем, с глава настрани (това да е изцяло настрани го пробвах, но бяхме сложили възглавница против рефлукс под матрака  и яко се въртеше и захлупваше по очи та спрях... Колики няма още, може и да ни подминат - докторката каза, че изключително кърмените момичета често ги подминават...

# 295
  • София
Честита Сияна, Eleanor. Да расте здрава и засмяна. Не се тормози с "ако еди какво си". Справила си се чудесно. А епидуралната е прекрасно чудо на медицината и няма защо да не се възползваме от него. Споко.

Мами, аз не пиша много, че съм между апартаменти и pc-то ми не е при мен и съм през тлфна, и ми е много трудно писането, но ви чета всеки ден!
Ние сме вкъщи (при мама) за сега. Кърмим се на около три часа, после се гоним да спим много мъчно, после спи на една страна в кошарата (той така предпочита, не иска много по гръб). Пъпа падна още на ден пети. Не съм го извеждала още. На 8 дни е обаче и утре ще го подържа на прозореца да го погрее слънце. Пампи ползвам едни био разградими от Англия през Амазон (eco by naty) - доволна съм. В болницата ползвах lupilu и пак бях доволна. Имам мостри на молфикс и памперс и ще ги пробвам и тях. Много ме тормози хигиенният режим, особено мазането д крем за подсичане на всяка смяна. Малкият много се дере като мажа и ми къса сърцето...пък и цялата тази химия.. нз. Водичка не давам, но педи каза да дам, та може и да го пробвам с малко. Ще видим.
По-рано говорихте за ваксините. Аз ще слагам всички+ пожелателните. Т.е. слагам рота вирус и по-нататък ще търся и варицела и така.
Та така при мен с две думи. Бебето е хубавее много. Като от реклама е. Яд ме е, че камерата ми не е при мен и тези красиви дни скоро ще приключат без нито един качествен фото спомен ама... Кофти тайминг с всичко.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 04:55 от Dagny

# 296
  • София
Eleanor, честито, да ти е жива и здрава!
Малката я слагам да спи настрани, като редувам страните. Ползвам една възглавница с ограничители, за да не се захлупи.
Памперси поръчвам от страница във фейсбук и не съм имала проблеми. Поръчвам на Мамиа, пробвах и Памперс Премиум и от двете съм доволна. Взела съм и от Литъл ейнджълс, но е следващият размер.
И аз слагам всички задължителни ваксини, за ротавирусната не съм сигурна още, но май и нея.

# 297
Добре дошла на Сияна! Здрава и щастлива да бъде! Eleanor, не позволявай тия мисли за ЕУ да засенчат хубавото ти раждане. Не сме на състезание, действала си правилно, както си го усетила на момента. При моето второ необезболено раждане имах чувството, че ще умра от разкъсване - исках да си ходя, да спира раждането, да удуша акушерката всеки път, когато ми задаваше въпроса "повече боли или повече напъва". Не исках ЕУ, не защото се борех за тиквен медал, а защото ме беше страх да не се случи същото като първото раждане. Сега пък направих разкритие почти без болка, по-болезнен цикъл съм имала много пъти. Сто деца мога да родя по този начин и няма и да помисля за обезболяване  Та има много фактори, които влияят на решението. Според мен си постъпила правилно.
Аз предлагам водичка (преварена), не пие. Сигурно й се събират две лъжички вода за 1 месец. Драма нямаме с това
Едно като колииф съм го капала директно на езика. Не мога да цедя и бъркам.
Доволна съм от памперс, пуфис и тези на ДМ, но 2 размер. Пуфис 1 размер ми пропускаше
И да ви се оплача - извеждам я с шапка, в резултат на което съм я претоплили на главичката. Не съобразих, че в зимния кош и с топлото време е излишна шапката
Деси, много косичка:hugs:
Дагни, и вкъщи има един сериозен Никон с една камара обективи, с който са й направени 10 снимки сигурно. Щракаме я с телефона Simple Smile

# 298
Амелин, какви са признаците на претопляне? Аз също слагам тънка памучна шапка навън. Времето е много променливо тези дни, ту пече, ту духа и става по- хладно и съм в постоянна дилема дали и е добре, дали не е много/малко облечена...
За памперсите използвах един пакет на Мамия, харесаха ми, не пропускат, но са малко по- плътни и като че ли повече спарват. Сега сме на Молфикс, нямам забележки. И от Турция ми донесоха Памперс, но са размер 3, така че са в изчакване за впечатления.
В началото я слагах да ляга на страни, като редувам, но вече започна да се мести, ляга по гръб понякога и завърта сама главичката настрани. Обича предимно на дясно, като я завъртя на ляво и почва да се сърди и завърта сама.

# 299
Здрава и честита да е Сияна 💕🐣
Девойката ни е вече 4300 грама, само кърмена е, близо кило и 300 за един месец 🤗 което голямо постижение в това бебегледане. Абсолютно същите мерки като баткото, с тази разлика, че тогава бях в нечовешката драма с изцеждане денонощно. Абе лепя си сама медал, сори за фукнята.
Ние с коликите се борим с абоколикен, лефакс и торбички с черешови костилки, но май най-добре сме с масажчетата на коремчето и вдигане на крачета да изкара газовете. Откакто го правя спи като мечка, но наблюденията са ми само от два дни. Иначе за спането, слагах я настрани с редуване, но откакто си върти главичката е само по гръб. С възглавничката, с която я подпирах досега, вдигам крачетата като я сложа да спи, така също се поизпръцква.
Разходки - постоянно. Гони ме ковид параноя, но засега не съм отменила погачата, която бездруго е по минимум.
Памперси сме на памперс премиум кеър, на мен не ми пропускат, нямам впечатления от другите.
Голяма драма ми е гладенето, досега не съм гладила редовно за бебе, даже изобщо, освен първото пране, но този път реших да поизглаждам туй-онуй. Обаче ръцете ме присърбяват и изглежда съм почнала да гладя наред каквото излезе от сушилнята. Не знам дали ще мога да се върна към нормален живот без ютия 🤣
Толкова от мен. Леко раждане на последните ни октомврийки 💕

Общи условия

Активация на акаунт