Фермата сезон 6 Тема 6 /12.10-18.10/

• 60 974
  • 1 678
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Но е почтена. И да не забравяме, че има топки да се противопостави на стадото.

# 691
  • при късмета
Клер, на възрастта на Даяна, е малко.. как да кажа, наивно да вярваш, че избирайки  партньор само по външни характеристики, си гарантираш хубава и удовлетворяваща връзка. Не, че критериите ѝ са нещо невиждано, просто за тази възраст са малко нереалистични и второ, ако искаш сериозна, пълноценна връзка, която да прерасне в семейство, тези характеристики трябва да отидат на последно, а не на първо място, като изисквания за партньора. Кое е по-важно, дали има корем или какво е отношението му към теб? Ако е като Брат Пит ще търпиш ли изневери, защото първото ти е по-важно?
Тя каза, че ѝ се иска сериозна връзка и затова е давала много шансове на приятеля си. Критериите ѝ биха били съвсем на място, ако просто каже, че не търси сериозна връзка, а  такава за пред папараците. Тогава е напълно разбираемо, няма да има значение каква е връзката в действителност, ще е важно само как изглежда и как я представят. Ние тук разсъждаваме от първата позиция, затова си мислиш, че нападаме Даяна. Напротив, аз продължавам да я харесвам, но това няма как да не направи впечатление. Каквото и да си говорим, тинейджърките разсъждават по този начин, а Даяна е излязла отдавна от тази възраст

# 692
  • София
ма ко, разбирам тези разсъждения. И все пак, не бих искала дъщерите ми да се оженят за грозници, генът си е важен все пак. Убийте ме, хубостта ме очарова. Не е единственият критерий при избора ми на мъж, но е част от критериите. Хайде да съм по-точна - ако някой не ме привлича външно, нищо, нито ум, нито пари, нито обществено положение, ще ме накара да се оженя за него. И сега ето, ако формулирам нещата така - външността е важно качество, по което избирам партньор, не единствено, но важно и абсолютно необходимо, това какво означава - че съм глупачка ли?

# 693
  • при късмета
Да де, вчера Даяна така прозвуча, все едно е единствения критерии. Затова е цялата полемика

# 694
  • София
Според мен тя подчерта този критерий, защото за нея е задължителен. Контекстът беше такъв. Не е казала, че е единствен критерий, само каза, че е критерий, с който не прави компромиси. Какво от това? Виж това с танците, което каза преди време, си беше смешно.

# 695
Абе, не я мислете много. Ще й дойде и на нея сляпата Неделя. Ще намери някой грозноватичък, но супер талантлив "Спилбърг" и ще й се види най-прекрасния на света - барабар с паласките и с оплешивяващото теменце. Като потърпи още малко някой като сегашния, който изневерявал, после някой като Данчо, дето не знае днес какво е казал вчера, ще й се наместят чакрите и ще прогледне и за другия вид хубости.

# 696
Баба ми казваше: " Хубост в паница не се топи!"
Това специално за Даяна, ако чете тук 🙂

# 697
  • Sofia
Да де, вчера Даяна така прозвуча, все едно е единствения критерии. Затова е цялата полемика

Аз си мисля, че сравнява другите мъже с бившия, случва се при раздели. И след като бившия е висок, слаб и сравнително добре изглеждащ ( не го харесвам аз по други причини) е очаквано да сравнява с него.

# 698
  • London
Това е характерно за младостта. И аз като момиче все си ги харесвах едни...ами, хубавки. Айде, чак като "картинки" може би не, но много не са замислях над други качества. Чак майка ми, мине се не мине време, докато гледаме ТВ, показваше някой не толкова красив, ама примерно умен и питаше как го намирам. А при презрителното ми изпрухтяване започваше да ми обяснява: "ама той е адвокаат, или лекаар - умен е, интелигентен, добър, находчив." А на мен този умен и находчив просто ми се виждаше смотан.
Само дето Дая вече клони къмто 30 и вече сама би трябвало да си е направила изводите, че само една гола хубост ( особено при мъж) не е достатъчна.

В крайна сметка си е за нея какви възгледи има, дали ще намери мъж или не нас едва ли следва да ни засяга чак толкова.

Аз смятам, че всичко е по-скоро на думи при нея. Виждаме, че лапна по човек неотговарящ особено на тези теории, на бас е била с такива и преди, които нямат връзка с "критерия". И аз едно време на теория само зелени очи търсех в партньора, но не съм имала задълбочена връзка с точно този модел мъж. Реално няма значение какви ги говори, пеперудите едва ли я спохождат с теорията паралелно. Та аз не бих се връзвала много в тази посока.....

# 699
  • София
Много са глупави с тези социологически проучвания. От 6 опита само веднъж сполучиха. Така и не разбраха, че не ги питат тях, а как би реагирал българина като цяло. Поне 4 успешни опита можеха да имат. Айде два бяха труднички и на кантар.
Те и по принцип са глупави, не само по отношение на социологическите проучвания и разсъжденията си по казусите. И ако някой може да ми обясни защо Петър записваше на лист поименно всеки за кой отговор дава вот, след като накрая гласуваха.... Joy

# 700
  • София
Alba rosa, може пък и да си намери някой, който да отговаря на критериите й. Който търси - намира, който иска - получава.

# 701
За да се види, че има индивидуален подход към всеки. Едно е просто да ви преброи, друго е да те пита лично. Като те видят, че си записваш, съвсем си придаваш тежестта на сериозен човек. Абе хитър е Петър.

Да, обикновено се получава: каквото търсил, това намерил. Дано това да е достатъчно. Защото явно засега не е. Иначе, ако трябва да бъда честна, ме боли фара за бъдещето на Даяна. Коментирах във връзка с изказванията на Мара и сие, както и с вашите.

# 702
  • Варна
Ако съм на мястото, на Надя кафе и чай ще видят, ама друг път. А за Дая имам пример в живота ми. Един хубавец от махалата, всички си падахме по него, имаше вземане-даване с едно от момичетата, ама нищо сериозно. Все повтаряше, че ще си вземе руса мацка с дълги крака, то в наш'та мах'ла такава нямало, а бе ред претенции. Сега жена му е колкото висока, толкова и широка, та ако чете да си знае.

# 703
  • София
Така им се пада на хубавите! Да си хубав и да харесваш хубави се оказа най-голям грях!

# 704
Подсетхте ме за един разказ от майстора, дето ни прави банята преди 5-6 години. Като се женил, баба му не харесала булката, щото не била от "най-личните моми". Той обаче и отговорил, че и красавица да вземе, няма да е вечно млада и ще погрознее, ама за сметка на това неговата щяла цял живот да си остане умна и ще му роди умни деца!😄 За него това било приоритет. Каза, че и ден не съжалява за избора си. Прагматичен човек. Заедно са вече 45 години. Света е шарен.

Общи условия

Активация на акаунт