МАРТЕНСКИТЕ ни хлапета вирят дупета и лапат крачета!

• 9 776
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от нас с Елина!
Ние също ще сме на линия за срещата.
При нас храненето е голям кошмар, особено обеда. Започнах да й давам месни пюрета, в началото ги ядеше, сега не ги иска. Следобед е на каша и нея си я хапва много охотно.
И искам да ви питам. Майките в градинката ми обясняваха, че до година трябвало всичките хранения да се млечни. В смисъл да има мляко във всяко хранене. Но пюретата на Хип нямат добавка сухо мляко, както тези на Ганчев. Обясняват ми,че не било хранително Thinking Thinking Thinking
Вие как мислите? Едва ли най-скъпите пюрета на пазара да са нехранителни....
Дори ме убеждават, че трябва да приготвям киселите спрясно мляко  Rolling Eyes
Относно спането  и ние сме като Тася, постоянно се буди и реве докато не я сложа на гърдата...Как ще ги отказваме от този навик не знам
Поздрави и хубав ден

# 106
Здравейте и от нас с Елина!
Ние също ще сме на линия за срещата.
При нас храненето е голям кошмар, особено обеда. Започнах да й давам месни пюрета, в началото ги ядеше, сега не ги иска. Следобед е на каша и нея си я хапва много охотно.
И искам да ви питам. Майките в градинката ми обясняваха, че до година трябвало всичките хранения да се млечни. В смисъл да има мляко във всяко хранене. Но пюретата на Хип нямат добавка сухо мляко, както тези на Ганчев. Обясняват ми,че не било хранително Thinking Thinking Thinking
Вие как мислите? Едва ли най-скъпите пюрета на пазара да са нехранителни....
Дори ме убеждават, че трябва да приготвям киселите спрясно мляко  Rolling Eyes

Нашата педи също каза, че обяда трябва да е с млечно-зеленчуково пюре до о/о годинка. Същото го пише и във всички книги, които съм чела за хранене на бебето. Аз за това добавям АМ към купените пюрета без мляко.
Според мен в повечето зеленчукови пюрета нямат мляко, защото може да се прибави не АМ към тях, а кърма Grinning Същото е, както и с кашите. Има и с мляко, има и без, за да се приготви кашата в зависимост от храненето на детето.
А това за приготвянето на кисела с прясно мляко според мен е пълна глупост. И моята педи ми каза да го правя с прясно мляко, но аз мисля такова нещо да дам след 1г. За сега си го правя с АМ. Ти може да го правиш с кърма.

# 107
Мами, някоя от вас пробвала ли е тези мазила против смукането на палеца? Маги нещо много усърдно започна да си смуче палеца, особено когато заспива. Искам още от началото да я отуча. За сега й слагам ръкавица, но тя си я маха. А и ми е мъчно да я гледам как иска да хване нещо, но с ръкавица не може съответно.
Ние за сега нямаме подобен проблем, но четох във форума, че ако детето е решило да си смуче палеца няма отърваване. Когато мислех, че Али е развила подобна зависимост и започнах да слагам ръкавички, нещата се влошиха. След като ги махнах и спрях да й обръщам внимание всичко се оправи.
 Аз вчера дадох на Али морков, който тя не хареса. Искам да питам, кога една храна се счита за въведена. Т.е. какво количество трябва да е изяла, защото повече от 2-3 лъжички не успявам да й дам.

# 108
Аз вчера дадох на Али морков, който тя не хареса. Искам да питам, кога една храна се счита за въведена. Т.е. какво количество трябва да е изяла, защото повече от 2-3 лъжички не успявам да й дам.

Ами аз водя храна, че е въведена, кагато ядем 2-3 дни от съответния зеленчук поне по 100гр и няма реакции.

# 109

Ами аз водя храна, че е въведена, кагато ядем 2-3 дни от съответния зеленчук поне по 100гр и няма реакции.
smile3532 Значи скоро няма да има въведено нищо освен кърма.
П.П. Извинявай за " smile3532 ", смея се на нас   newsm62

# 110
Това с млякото за всяко хранене при нас ще е проблем  newsm78. Откакто опита вкуса на "друга" храна вече имаме проблеми с млякото. Като бебе на 3 месеца ядеше по 210 мл, а сега го сведохме до 60 на вечерното хранене. Нещо налита само на пюрета и каши и незнам кво ще го правя. Сутрешното мляко си го изпива, но не повече от 150 мл, а едно пюре от 180 вече не му стига.... Просто нещо не се кефи на млякото напоследък  newsm78

# 111
И при нас млякото е заместено в 2 от храненията, като забелязвам, че вечер никога не изяжда всичко както до преди да захраним  newsm78, но доколкото знам след 8-мия месец до 1 година в менюто на бебето има 2 чисто млечни храненеия, дори на кутията на нутрилон омиото 2 са дадени 2 хранения по 240  newsm78 .
Ние имаме 5 хранения за 24 часа, от които 2 са само АМ (първото и последното за деня по 180-210мл) , 1 АМ с бисквити 150АМ + една лъжичка бисквити , едно плодово и едно зеленчуково и/или местно зеленчуково  Simple Smile
terina, аз в една градинка чух, че на 6 месеца пасирали на бебето кюфте и му правили супа  Shocked ... както и че вечер преди лягане трябвало да му надробя една попарка с хлебец....има и други крайности, една кукувица държи детето само на кърма 10 месеца като последните 2 то е наддало 50-100 грама и не е порстнало нито един см...  Shocked мислех да се обадя до някоя институция да и вземат детенцето на тая овца, но реших да си гледам нашето бебе и да притъпя силно развитото си чувство за справедливост  Joy та затова в 99% от случаите, когато имам време да излизам с детенце гледам да не контактувам с никого в кварталните градинки  Wink

# 112
  • Варна
Здравейте!
Честито на всички мини-рожденици! Heart Eyes
И Преслав в последно време млякото нещо не го зачита. Сутрин изпива максимум 180мл., а вечер рядко 150. Откакто мина на 4 хранения преди 2 дни обаче май започна да пие повече. Явно се засищаше с другите работи. За сега този режи работи при нас добре.
Пъпките минават много бързо, но като попорочетох това-онова във форума за дерматитите и ми се изправи косата.  Shocked И сега само се моля като спра да го мажа да не се появят пак.  Praynig Най-лошото е, че никой не може да каже какво го предизвиква. Може да е хранителна алергия, може и да не е хранителна, може и да не е алергия въобще. Уж повече влияели външни фактори-козметика, прах за пране, омекотители и т.н., но при всяко дете е различно. Докато върнем храните, които спряхме и да го захраня с глутен, сирене и т.н. кой знае колко време ще мине. А и дали няма да се появи пак и всичко да започне от начало също не е ясно. Плановете ми да го запиша на кухня този месец се изпариха. Това ще стане някъде в необозримото бъдеще.  Sad Само дано леко да се разнимем.
 Praynig

# 113
Здравейте!

Не можахме да излезем тази сутрин, Приготвихме се, Кристина вече предвкусваше разходката и.... асансьорът не работиии  Sad Слизах чак до долу да видя дали случайно някой не е оставил вратата отворена, ама не... И сме си у дома, а навън пече слънце... Мислех да я сложа в кенгуруто, ама много тежи вече и оставам без кръст  ooooh!

За режима - и аз да се разпиша. Ние сме от ранобудните  Shocked

6.00-6.30: кърмене
8.00-8.30:плод или плодово пюре, или сок (фреш)
10.00 - попара+малко кърма
13.00-13.30: зеленчуково/месно пюре +кърмене
15.00-15.30(ако е будна): сок(фреш)
17.00-17.30: каша/кисел
20.30: кърмене

# 114
  • София
Завиждам ви за пет- кратното ядене. Симона от няколко месеца вече е на 4.Събужда се късно сутрин, което е добре за мама, но след третото хранене тя вече е зяспала и се налага да я будя за четвъртото, а пето въобще няма. Яде два пъти АД, на обяд-зеленчуково пюре, след обяд- каша или АД с бисквити.Между храненията- пресен плод веднъж на ден под формата на сок или пасиран.Понякога изпива 200мл. мляко, понякога по-малко.  Това е от нас. Hug

# 115
  • София
Пропуснах да кажа, че редувам зеленчуковото пюре с половин жълтък с месно пюре- пуйка, пиле или телешко.

# 116
Да,до годинка,основното в храната на бебето е млякото наистина....те за това до годинка се наричат кърмачета:)В зеленчуковите пюрета,както и в кашите аз добавям АМ,но месното пюре си го давам чисто....само месо и зеленчуци.Ние се храним така:
9:00ч. 150 мл.АМ/Яна е поспалива и спи до късно Laughing/
12:00ч. зеленчуково пюре+АМ в него/ месно пюре през 2 дни
15:00ч. 150 мл.АМ
18:00ч. каша,плод-обикновено настърган в кашата +АМ /понеже кашите са безмлечни/
21:00ч. 150-180 мл. АМ

# 117
  • София
Относно млякото до годинката, аз съм си свалила една табличка от тук - млякото може да намалее като дневно приемано количество, когато в храната на бебето има други източници на белтъчини (месо, млечни храни, бобови). Но до годинката минимум 450 грама (16 унции са горе-долу толкова) мляко, защото за бебетата то е почти единствения източник на мазнини. Това е - ако поема достатъчно мляко чисто (АМ или кърма), няма нужда да има мляко и в пюретата/кашите. За 6-месечно бебе минимума е към 700 грама, така че ако има само 2 или 3 хранения с мляко, се налага да се добавя и в останалите хранения. Общо взето мисля, че и българската схема се основава на същия принцип - в крайна сметка никоя школа няма да остави децата гладни и недохранени Simple Smile.

Аз имам въпрос към мамите, които дават готови пюрета - притопляте ли ги? Или ги давате на стайна температура? Защото днес за пръв път дадох на Зори тиква на Хип (с идеята, че е сладка и че ще я хареса), но тя много ми се мръщи и дори не си изяде едната чаена лъжичка Sad.

# 118
  • София
Галя, аз ги давам със стайна температура. Пробвай нещо друго или по-късно опитай пак. Може просто да не и се яде или тиквата да не я харесва. Те и бебетата си имат предпочитания. Ние не знам какво щяхмеда правим без тиква- това ни е лябимото пюре, с пуйка, с картоф...само тиква...

# 119
  • Sofia
Аз имам въпрос към мамите, които дават готови пюрета - притопляте ли ги? Или ги давате на стайна температура? Защото днес за пръв път дадох на Зори тиква на Хип (с идеята, че е сладка и че ще я хареса), но тя много ми се мръщи и дори не си изяде едната чаена лъжичка Sad.
Аз в началото ги давах съвсем леко затоплени, сега в повечето случаи давам на стайна температура, а иначе за тиквата - и ние много я уважаваме, когато не искаше никакво зеленчуково да яде тиквата с картоф на Хипп ни спаси  Mr. Green . За разлика от майка му, аз като помириша само тиква ...  Sick

Общи условия

Активация на акаунт