МАРТЕНСКИТЕ ни хлапета вирят дупета и лапат крачета!

• 9 695
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
Веси, то ял круша е много силно казано  Mr. Green  стана така - Галя хранеше Ивката с плодово пюре круша и Бобо гледаше отстрани като гладно сомалийче и тя май попита да му дам ли и аз и казах давай и тя му допря една лъжица до устата, той я всмукна и това беше, пробвахме после с още една ма пак не си отвори устата и тогава Simple Smile
А явно има нещо защото Боби днес и да суче много много не щеше  newsm78 казаваш, че и Маги не е яла, да не би пък зъби нещо  newsm78 чела съм че като ги мъчат понякога отказват да ядат  Thinking
И забравих - Честито на именяците - наистина страхотни имена!!!

# 271
Ох, днес съм много разсеяна,че съм недоспала, ама се сетих още нещо да питам: в изследванията на 6 мес какви данни се включват? По-точно ме интересува дали се включва калцият? Че нали давам сега калциев глюконат+вит. Ц за настинката, ама попаднах на няколко теми из форума - ми това направо си е опасно за здравето да се дава ей така калций... че и за вит.Ц-то отзивите не са много ласкави..

# 272
Привет! Аз само да кажа, че открих готови кисели - на нестле са и са в малки кутийки по 4 както продават плодовите млекца. След 6-ти месец.
Веси, по твоята схема каго смяташ да въвеждаш глугена? Има такова невероятно разнообразие от глутенови каши в бурканчета и течни, че аз въобще вече не се спирам пред щанда с кашите в кутии - на нестле има и течни каши за шише /продават се в кутийки като натурални сокчета/, на хип - лека нощ и на нестле оризови с плодове - много са вкусни.

# 273
Та сега да ви питам, как по дяволите да го накарам да отвори уста? По какво да разбера дали му харесва това дето давам? Да не би да е проблема в моркова? Щото преди 4 дни с Галя го пробвахме с круша и той го всмукна от лъжицата  newsm78 Уффф, дано утре да стане, ако неще морков се чудя кво да дам... май каша... някви идеи?
Поздрави и лека ви нощ
И при нас го има проблема с устата  Sick. Плодовите, в началото като започнах, не ги искаше и им се гнусеше. После пробвах с оризова каша-домашна, без захар и изяде 2-3 лъжички. Дори си отваряше устата. Пробвах само морков-не го искаше, но моркова и картофа на Ам-ам го яде. Вчера пробва домашно пюре от чушка и морков и мисля, че й хареса. Та в този ред на мисли, пробвай с различни неща. Детето ще си покаже какво иска. Само не се отказвай, защото ако смятаме, че ще започнат сами да си искат пюретата, жестоко се лъжем  smile3521
 Да не забравя, честити ви шест месеца и добре дошли при захранващите се. Ще се мъчим заедно  feeding

# 274
А явно има нещо защото Боби днес и да суче много много не щеше  newsm78 казаваш, че и Маги не е яла, да не би пък зъби нещо  newsm78 чела съм че като ги мъчат понякога отказват да ядат  Thinking
И забравих - Честито на именяците - наистина страхотни имена!!!

И аз се чудя дали не са причината зъбите за тази диета дето си е сложила Маги. Вчера освен, че третото ядене с пюрето почти не яде и петото ядене не искаше. Изпи 40мл мляко и до там Tired После се събуди към 4.30 Shocked и аз й направих 100мл мляко. Изпи ги на един дъх. Тази сутрин пак беше много гладна. Много странно с това ядене напоследък. Освен това вчера следобяд пак имаше 37.8t, а днес сутринта няма нищо. Така, че може наистина да са зъби. При нас, като гледам, ще пробият може би след о/о месец. Вече се виждат доста ясно под вечеца, но още не са пробили.

Привет! Аз само да кажа, че открих готови кисели - на нестле са и са в малки кутийки по 4 както продават плодовите млекца. След 6-ти месец.
Веси, по твоята схема каго смяташ да въвеждаш глугена?

Герчо, ами аз първо ще въведа месото. Тази седмица въвеждам последния зеленчук от по-изчистените пюрета - броколито. Така, че от другата седмица ще се запознаем и с месото. Педито ми каза да започна с пушко и пилешко. Сега поне ще имаме повече избор, защото сме въвели всичките зеленчуци. Като гледах преди о/о месец да взема месо и нищо не можех да взема, защото все имаше нещо, което не бяхме яли. Като въведа пуешкото първата седмица, втората пилешкото и после мисля да дам глутен. Попринцип мислех да го оставя за 7-и мес, но нали ще започвам работа, та искам да съм направила по-деликатните и драстични захранвания. А иначе и аз видях много хубави каши и с пшеница. Разни хубави пюренца с овесени ядки. Но за кашите специално, аз взимам основно само от зърнени култури, за да има разнообразие в плодовете. Винаги слагам различно плодово пюре. А и това ми е начина да давам въобще плодове, че Маги не ги долюбва нещо "чисти". Сега съм приготвила да й дам сливи и шипка. А готовите кисели нещо не ми вдъхват доверие Thinking Но пък аз гледах някакви други, не на Нестле. Ще взема да се огледам и за такива.

# 275
Tweety, айде и аз да раздам акъл  Mr. Green
Защо не бланшираш 1/2 (като за начало) банан, нарязан на кръгчета, после да го пасираш и да го дадеш (може ако е гъсто да сложиш малко от водичката, където е бил банана). При нас ако има банан, действа безотказно. Само дето не мога да набутам банан и в зел. и месните пюрета  Crazy

Когато е бланширан, бананът става много по-сладък, а и все пак не е добре от първия път да "хвърляш" Боби на сурови плодове. Ако искаш, опитай Wink

# 276
Tweety, айде и аз да раздам акъл  Mr. Green
Защо не бланшираш 1/2 (като за начало) банан, нарязан на кръгчета, после да го пасираш и да го дадеш (може ако е гъсто да сложиш малко от водичката, където е бил банана). При нас ако има банан, действа безотказно. Само дето не мога да набутам банан и в зел. и месните пюрета  Crazy

Когато е бланширан, бананът става много по-сладък, а и все пак не е добре от първия път да "хвърляш" Боби на сурови плодове. Ако искаш, опитай Wink
мерси, DessyM , хич не ми бива в готвенето, но може и да пробвам  Embarassed Само ако знаех какво е "бланшираш"  Embarassed И не съм дала сурови плодове, мойто педи ме предупреди, че суровите плодове са агресивни за стомаха, а ние все още имаме от време на време проблеми в тая област, доста често се буди нощем не за яде, а за да пръцка  Rolling Eyes не знам тва ся колики ли са не са ли  newsm78 това кеото е пробвал засега е пюре от круша на сънвал, което мисля си е термично обработено и ранни моркови на хип, които мисля също не са сурови, а и те са зеленчук според мен Simple Smile

# 277
  • Русе
И аз да не остана по-назад  Joy Досега с яденето на каквито и да било зеленчуци, плодове и месо сме нямали проблем по едно бурканче си изяжда на обяд и иска още понякога Shocked Само сините сливи не ги тачи много нито на сок , нито като пюре  newsm78  Исках иаз да я пробвам с такъв готов кисел , но неможах да намеря  Weary Мисля да пробвам да и направя от компот, че ми звучи някак си по лесно Embarassed (лично аз такова нещо много мразя имам някакъв спомен от детската градина)
 Слънчев ден на всички пожелавам   bouquet

# 278
Танче, бланширането е леко сваряване на плода или зеленчука, колкото да поомекне малко. Аз лично варя на пара по-сочните зеленчуци и всички плодове. Но според мен банана е по-тежък за първа твърда храна, но ти си решаваш. Аз дадох пюре от банан преди 2 седмици, а суров преди няколко дни.

Мами, които ползват Либеро, ще ме ориентирате ли как са цените на тези памперси, за да знам къде да ги търся? Много ми харесаха мострите, които ни дадоха в парка и мисля да си взема от тях. В Хита най-голямия пакет 7-14 кг/84бр. струваше о/о 28лв, това добра цена ли е? В Метро по-евтини ли са? Прави ми впечатление, че са по-скъпи от Памперс, а аз си мислех, че е обратното newsm78

# 279
  • In the jungle out there..
Мами, които ползват Либеро, ще ме ориентирате ли как са цените на тези памперси, за да знам къде да ги търся? Много ми харесаха мострите, които ни дадоха в парка и мисля да си взема от тях. В Хита най-голямия пакет 7-14 кг/84бр. струваше о/о 28лв, това добра цена ли е? В Метро по-евтини ли са? Прави ми впечатление, че са по-скъпи от Памперс, а аз си мислех, че е обратното newsm78

Веси ,това е много добра цена за мега-пак. Мисля, че и в метро са толкова. Аз ги купувам в квартала за 31лв.

# 280
 Веси, не ползвам Либеро, но от това, което съм виждала са по-скъпи от Памперс. Само внимавай с тях, защото на нас както и на две други бебета от кварталните се получиха обриви. Като имаш предвид, че едното ги беше ползвало около месец.

# 281
Абе май Веси е права за банана, че е тежък като за 1-ва храна  Embarassed  newsm78 Нещо не съобразих, че нищо друго не сте яли  Embarassed

Поне ще го знаеш за после обачеWink

Последна редакция: пн, 18 сеп 2006, 09:52 от DessyM

# 282
  • In the jungle out there..
Ние ги ползваме от 6 месеца и досега не е имало проблем...Като всяко нещо, и това трябва да се пробва Peace

# 283
Всъщност се оказа, че Либерото и Памперс са на една цена. Вчера взех за първи път 4-а на Памперс и сега видях, че са 74 памперса, а не над 90, както до сега. Така, че дали ще дам 26лв за 74 памперса или 28лв за 84 се оказва все едно.

# 284
Току що си взехме ето такава чинийка http://www.pakostnik.com/productdetails.php?id=273 Много е удобна и ми върши страхотна работа.

Общи условия

Активация на акаунт