Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 712
  • 810
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Много хубава сграда. Има нужда от голям ремонт, обаче. Не знам ще им стигнат ли силите на Питагор. Или ще го правят поетапно, което пък не е много приятно за ползвателите - деца и родители

# 106
  • София
И аз мисля, че сградата е страхотна и че районът си е ОК. Имам една близка, която живее съвсем в района, близо до новата сграда на Питагор - не ѝ бях ходила на гости отдавна и като отидох преди година - много ѝ завидях за малкото китно блокче, за зелената градинка, за липсата на застрояване и т.н. Отделно, често пътувам по Мушанов, защото взимам свекърва ми от Света Троица и просто минавам през Овча купел и Красна поляна - ами не е толкова зле задръстването, да ви кажа. И булевардът е ремонтиран наскоро. Ако вземат да преместят и ПЧМГ там, след 7 клас със сигурност ще кандидатстваме.

# 107
  • София
Лейка, Факултета е точно до Красна поляна. Филиповци е срещу Люлин.
Що се хващате за думата? Колкото Камбаните са в София, толкова и Банкя. Все тая.
Абе Камбаните са по в София - дотам има реален околовръстен път и се стига за минути, а за да стигнеш до Банкя, особено в пикови часове, ти трябва храна за из път. Joy Много я харесвам иначе и когато някога направят Околовръстното в тази част, ще е супер, обаче в момента достъпът е смъртоносен.

Сградата на Питагор може да стане супер. Доста голяма ми се струва обаче и ще са необходими много средства, не само за ремонта, но и за последващата й издръжка и поддръжка.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 18:34 от sanaka

# 108
В Питагор има съдружник които по мои спомени е строител. Та най-вероятно ремонта ще е чуден.
Ей направо завидях на новите ученици с този двор и дърветата. Като знам на Руски че от един мижав двор и класна стая направиха...тук направо си го представям.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 22:32 от Hope for Two

# 109
Всяка сутрин пътуваме от Овча купел ( до Лозен ни отнема, поне на мен 28 мин). Задръстване няма, а и мисля след нова година ще пуснат и метрото и трафика ще олекне още.

# 110
  • в страната на чудесата
Аз предпочитам руски паметник Simple Smile
Но то няма голям избор на сгради за училище.
СГ е ужас вътре - луксозно и напълно неподходящо за училище. Някои места опасни за училище.

# 111
  • София
Всяка сутрин пътуваме от Овча купел ( до Лозен ни отнема, поне на мен 28 мин). Задръстване няма, а и мисля след нова година ще пуснат и метрото и трафика ще олекне още.
Много зависи по кое време на сутринта се случва това пътуване. Разлика от 5 минути води до съвсем различен трафик. Неколкократно последните седмици пътувам от Бояна до Лозен и задръстването от Младост натам е епично. Но пък му се вижда края, още има няма година и пътят ще се отпуши. А от Бъкстон до разклона за Банкя не знам кога ще стане, уви. Още са на етап проектиране, май.
П.П. но пък има хубави и евтини имоти в Банкя. Сега е моментът за купуване тсм, защото като направят Околовръстното и в нази отсечка, цените ще скочат.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 19:40 от Onna-bugeisha

# 112
Май само новата сграда на Св. Георги е на прекрасно място – хем в парк, хем не е в краен квартал, но и таксата им е потресаваща.
Извинявай, но какъв парк е средата на бул. Никола Вапцаров? Не знам дали знаеш, но игрището им е точно на булеварда, и като се разтичат дишат всичките газове от автомобилите които висят там..

# 113
Аз предпочитам руски паметник Simple Smile
Но то няма голям избор на сгради за училище.
СГ е ужас вътре - луксозно и напълно неподходящо за училище. Някои места опасни за училище.
На мен лично Руски паметник ми е по-удобна локация. То не че в София вече задръстването не е непрекъснато.

# 114
Еееееее, 9 страници и нито едно: “Благодаря на Онна за новата тема”.❤
Накратко: Снощи писах, писах пост, трих, редактирах, писах, трих и накрая си легнах. И добре, че не публикувах...😂
Много ми харесва новата локация на Питагор. Ще стане чудно, направо разкош.
Руски паметник ми е по-удобен, но пък новото  местоположение ни е само с още 3км отгоре. Това, ако решат да местят някой ден ПЧМГ там.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 20:48 от Фран

# 115
  • София
По пътя на логиката ще гледат да направят ремонт колкото да влязат малките ученици, а после да се преместят изцяло. Иначе няма никакъв смисъл да вземат толкова голяма сграда. Ще бързат да я ползват изцяло, защо да плащат за две места, а и така ще им е по-лесно с учителския състав - всички да са на едно място.

# 116
  • в страната на чудесата
Е дано не Simple Smile Фран.

# 117
Лейка, Факултета е точно до Красна поляна. Филиповци е срещу Люлин.
Що се хващате за думата? Колкото Камбаните са в София, толкова и Банкя. Все тая.
Абе Камбаните са по в София - дотам има реален околовръстен път и се стига за минути, а за да стигнеш до Банкя, особено в пикови часове, ти трябва храна за из път. Joy Много я харесвам иначе и когато някога направят Околовръстното в тази част, ще е супер, обаче в момента достъпът е смъртоносен.

Сградата на Питагор може да стане супер. Доста голяма ми се струва обаче и ще са необходими много средства, не само за ремонта, но и за последващата й издръжка и поддръжка.

Всъщност Банкя - Руски паментник в тръгване в 8 ч. е 16,7 км. и 45 мин.
Камбаните - Руски паметник - 14,1 км. и макс 40 мин.
Горните минути са от статистиката в реално време на Гугъл, която от личен опит казвам, че е много точна. И много пъти ме е спасявала в реално време от задръствания.

# 118
  • София
Банкя е едно много дълго място. Едно е Иваняне, което си е току до Люлин и съвсем друго е квартал Вердикал. Аз много си бях харесала една къща в последния, но дори до центъра на Банкя си беше голямо пътуване, пък да не говорим за слизане до София

# 119
Е цъкнала съм центъра на Банкя, а не табелата на Иваняне. Та си е точно така както казвам. Нали не спорим за 2-5 минути повече, ако е Вердикал. Защото задръстванията са отразени във времето, което цитирам.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 22:07 от Fancy

Общи условия

Активация на акаунт