Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 976
  • 810
  •   1
Отговори
# 195
Това звучи невероятно нелогично. По-скоро е както казва Desem. Още повече, че чисто нормативно гимназиален етап стартира след 7 клас.

# 196
Според мен идеята за Питагор е чудесна.
По този начин ще запазят ПЧМГ като математическа гимназия. А Питагор ще премине като общообразователно училище, да предположим тип СС.
Ако това е идеята разбира се Simple Smile

# 197
  • София
Идеята ПЧМГ да остане само гимназия е чудесна и се надявам да я реализират.

# 198
Хоуп, според мен няма да оставят лесно пазара и конкуренцията със СМГ след 4 клас.

# 199
  • София
Предстоят интересни събития на  "математическия пазар" след 4 клас. Включването на НПМГ съвсем не е за подценяване. БШ също са с нова математическа паралелка, Иззи, ТЕ...
В тази връзка идеята да направят Питагор Основно училище ми се струва много далновидна.

# 200
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, очевидно е, че има търсене за засилено изучаване на математика в основен етап.

# 201
Горките деца😀

# 202
ЧНУ "Питагор" ще става Частно Основно Училище, т.е. ще се разрастват, затова са наели достатъчно голяма сграда.
Предполагам, че  4-класниците от "Питагор" ще продължават автоматично в 5. клас в "Питагор", а който има сили ще се пробва на изпит за 5. клас в ПЧМГ.
Така вече съвсем всичко си идва на мястото.

ЧОУ- Питагор:  ПУК- 7 клас да бъдат в новата сграда.
ПЧМГ: 5-12 клас на Руски паметник
Ако идеята е такава, я подкрепям и много ми допада.

Не знам само от къде ще привлекат качествени учители.
От държавните училища. Въпросът е как и откъде ДУ ще попълнят качествено освободените учителски места.

# 203
  • София
И аз виждам положителното в тази идея на ПЧМГ/Питагор: 1-7 клас Питагор + 5-12 клас ПЧМГ.  При това и като локация родителите на по-малките ученици ще имат по-голям избор. С повече ученици в периода 8-12 клас ще могат вероятно да разширят предлаганите профили и техните комбинации.

# 204
А колко паралелки от догодина напускат сградата на Руски паметник?
ПУК една паралелка ли са? А другите класове/1-4/ по колко паралелки имат?
Извинете ме, но наистина не знам.

Дали ПЧМГ ще приемат повече от три паралелки петокласници?
Чакам с нетърпение да обявят на сайта приема за 2021/2022.

# 205
  • София
Фран, мисля че са по две паралелки 1-4 клас. Би трябвало 9 паралеки да се преместят в другата сграда

# 206
  • София
Здравейте, интересувам се след 7ми клас в ПЧМГ как е обучението по език. Моята дъщеря се е насочила към езикова гимназия но аз лично не ми се изключва ПЧМГ.

# 207
А колко паралелки от догодина напускат сградата на Руски паметник?
ПУК една паралелка ли са? А другите класове/1-4/ по колко паралелки имат?
Извинете ме, но наистина не знам.

Дали ПЧМГ ще приемат повече от три паралелки петокласници?
Чакам с нетърпение да обявят на сайта приема за 2021/2022.

В момета има една паралелка ПУК и две паралелки 1ви клас. На сайта на ПЧМГ вече има обявена информация и са обявени по 60 места за ПУК и 60 места за 1ви клас.
Значи излиза да имат 60 деца в ПУК,  60 + 18 деца 1ви клас.
Все още няма информация дали ще обявят външен прием и за 2ри, 3ти и 4ти клас.

# 208
  • София
Тази седмица ми се наложи една сутрин да отида близо до новата сграда на Питагор. В центъра беше слънчево, а там - мъгливо и запушено, и се проясни чак малко преди обяд. Това с мръсния въздух за мен е голям проблем, заради това не харесвам и сегашната локация на училището, както и факта, че е директно на оживен булевард. Може би съм и пристрастна, защото новото място е още по-далеч от където живеем и вече трета година още ме е яд, че училището не е в първата си сграда, където са били при откриването.

Иначе пък дворът изглежда наистина много добре на снимките, така че явно има и плюсове.

Някой знае ли с какъв профил са двата осми класа в ПЧМГ тази година? Имаха обявен природонаучен профил, интересно ми е дали са се събрали деца. Според разписанието нямат разлика в часовете по природни науки, но май допълнителните часове са в по-горните класове.

# 209
ЧОУ- Питагор:  ПУК- 7 клас да бъдат в новата сграда.
ПЧМГ: 5-12 клас на Руски паметник
Ако идеята е такава, я подкрепям и много ми допада.
Това не е ли малко странно - сами ще си правят конкуренция? При положение, че от тази година ще има още 2 нови паралелки с мат в НПМГ? Не ми се вярва да дублират 5-7 клас на двете места.

Някой знае ли с какъв профил са двата осми класа в ПЧМГ тази година? Имаха обявен природонаучен профил, интересно ми е дали са се събрали деца.
Единият е МАТ + Физика, вторият - МАТ + Информатика. Имало е май само един кандидат за Х + Б.

Общи условия

Активация на акаунт