Априлски мами 2021 - тема 2

• 51 842
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, мамчета на априлчета!
Аз вече имам едно момченце на почти 6 години, моето коледно чудо!, и очаквам второто си детенце, надявам се  - момиченце, като терминът ми е 18 април.

Почти всичко за бременността и майчинството бях научила от интернет, но ето че сега съм забравила всичко... Пак ще се ровя и проучвам, за да се подготвя за мъничето.
Надявам се заедно да стигнем до момента, в който гушваме нашите здрави и слънчеви дечица!

# 511
Много хубаво ,че нямаш или не ги усещаш.Аз съм в 17 седмица и съм с контракции,миналата седмица бях в болница и сега вкъщи.Контракциите продължават ,но така било ,пия нош па и магнезий ,но минават за малко и после пак.Малко ми е притеснено ,но лекарите казват ,че няма проблем,ако станат силни или прокървя да ходя в болница пак.Искам да ви питам някой правил ли си е ФМ в Фемина ,казват ,че имат по добри апарати от Майчин Дом.При доц Карагьозова правихв МД ,но сега втората незнам дали да не отида във Фемина ,а и цената незнам.Моля ако имате наблюдения пишете.
Аз правих и БХС и ФМ в МЦ Фемина. Бях при доктор Икономова, работи събота, записва се час две, три седмици по-рано, не се чака, поне аз не съм чакала и двата пъти. От докторката съм изключително доволна, много обстоятелствена, спокойна, мила и отговори на всякакви мои въпроси и притеснения. Цената на ФМ беше 150лв с диск, с доста снимки и два три клипа.

# 512
И аз съм оборудвана с прахосмукачка робот и не знам как съм живяла преди без Simple Smile само и уред за чистене на прозорци и баня ми липсва. Надявам се след някоя друга година да има и такива на пазара Simple Smile
Има за прозорци,но нещо не били хубави

# 513
  • Мадрид
Момичета, какво ви е мнението за замразяването на стволови клетки?

# 514
  • Пловдив
Здравейте момичета! Имате ли мнение за количка за близнаци Emmaljunga?

# 515
  • София
Момичета, какво ви е мнението за замразяването на стволови клетки?

Много ми беше интересно, но след като се посъветвах с раждали приятелки, няма да замразяваме. Една близка позната с високи възможности, направи на трите си деца, банката за съхранение фалира, прехвърлили ги в друга, в която обаче няма никакъв контакт, не се вдигат телефони, не се отговаря на нейните мейли, не е сигурна дали изобщо техните проби са там.
Но всеки сам си решава за себе си. Лично аз няма да го направя, ще инвестирам тези пари в образованието на детето си.

# 516
  • ...
Доста е скъпо и наистина неизвестността ме спира. Става въпрос за много години напред и плащаш за нещо, което най-добре да не ти се налага да ползваш. Но пък това лято нашумя случай с баща на 3 деца, който спешно търсеше донор на стволови клетки. Не знам намери ли... Малко като застраховките, но поне при тях решаваш година за година, не 10 напред.

# 517
Ние имаме от синът ни стволови клетки. Тогава с ММ решихме, че даваме толкова пари за всякакви глупости и глезотии, решихме да съхраним. Надявам се да не ни трябват и да сме си хвърлили парите на вятъра. И от бебе номер 2 ще вземем, но от зъбчето. Да стигнем до там пък после ще го мислим.

# 518
  • ...
Това за зъбчето не съм го чувала. Каква е идеята?

# 519
Още не съм се запознала с това, но знам, че вече се предлага и в България. Когато родих преди 6 години все още нямаше при нас  и затова не се и интересувах толкова много. Знам само, че се взима от пулпата на млечен зъб. Ще чета, щом ми се освободи малко време, но ако някоя от вас вече е свършила това нека сподели повече.

# 520
На мен за втори път ми се обадиха да ми отложат часа за ФМ отново за след две седмици, но тогава вече ще бъда в 22 седмица, а разбрах, че е хубаво в 20 седмцица да се направи. Има ли случайно някой от Варна тук, който да е минал прегледа или да не е, но да има актуална информация и да препоръча доктор за ФМ освен Балев?
Здравей, аз съм от Варна. Таткото ходи в петък 20.11, казаха му, че ще се записват часове за Балев този петък 27.11? Защо? Какво става с доцента? Изплашил се е от Ковида-а? Ако е така и тази седмица няма да преглежда. Препоръчвам ти моята гинеколожка. Много добра 4-д и доплер апаратура. На Бебето видя пола в 13г.с. Изключително обстойна. Медицински център Виталити, д-р Красимира Желязкова. Много се чака, но си заслужава, ще останеш доволна.

# 521
Не съм изчела все още темите, затова моля да ме извините,  ако е коментирано!
Но има ли такива с високо кръвно, какво приемате за това, успявате ли да го контролирате през бременността?

Аз самата съм с високо кръвно - бях на Небилет, но когато разбрах, че съм бременна преминах на Допеги 3х1.
Отскоро обаче, вероятно и от качените килограми, все по-често съм със сърцебиене - почти през целия ден. Другата   седмица съм на консултация и ще спомена за това на докторката ми, но лошото е, че не може да се пие кой знае какво...
И друго - започнаха ли ритничетата при вас? В 20 г.с. съм, но при мен още ги няма, а си мислех, че при втората бременност ще ги усетя по-рано.

# 522
Здравейте, аз пък се интерувам какви спрейове, капки за нос сте използвали, защото от вчера съм със хрема имам Фитоназал спрей, но не съм особено доволна, приятелка фармацевтка ми каза,Отривин да не използвам а Ксилометазолин, че може нали съставката им основната е ксилометазолин каква е логикага ? Някой ако е вещ по темата ще се радвам да сподели опит. Simple Smile

# 523
Златанова, аз съм в 20г.с.+6дни и от 3 седмици си усещам ритничета. Вчера успях да хвана и едно на видео. Явно си е много индивидуално и щом всичко се развива, както трябва, няма място за притесние.

veni, в много от темите съм виждала да препоръчват Куикс при бременност. Лично аз не съм използвала, но сега погледнах и пише, че Куикс и Куикс софт са подходящи за бременни. Можеш да ги погледнеш и да видиш ще имат ли ефект при теб.

# 524
Здравейте, някоя от вас която получава от тези контракции дали ще може да обясни какво се усеща горе-долу. Знам, че е трудно да се обяснят такива неща, но от два дни усещам на моменти напрежение в корема, все едно бебето ме притиска много силно, което все още знам, че е невъзможно при условие, че съм в 21г.с. Опитвам се да усетя дали ми е твърд корема, но нещо не мога да преценя и чувството отминава за 1,2 минутки.. Извинявам се за дългото обяснение..

Общи условия

Активация на акаунт