Априлски мами 2021 - тема 2

• 51 737
  • 738
  •   2
Отговори
# 600
Здравейте, момичета. Как вървите с килограмите вече? Аз съм в 22+2 гс и съм леко притеснена. Качила съм 1кг и не ми се струва нормално. Дали има и други като мен? Чак другата седмица съм на лекар и тогава със сигурност пак ще питам, но започвам да се притеснявам дали това е добре за бебето.

# 601
Хайде стига сте дразнили. Grinning

# 602
Малее 1кг,направо ме е срам да кажа 10килограма отгоре до края не ми се мисли🤪. Онзи ден например 2кг.мандарини отидоха за отрицателно време, и сладкото то е виновно само сладко ми се дояжда,момичета кажете някоя лаборатория в софия дето няма навалица за ковид тестове, другата седмица съм на преглед и си мисля да отида направо с готови изследвания

# 603
Аз съм с 5 кг отгоре. Мисля, че няма за какво да се притеснявате, щом на прегледите доктора казва, че всичко е ок. Някои качват по-равномерно през бременността, други качват накрая. Трети - уж равномерно, равномерно.. и накрая пак много Smile

# 604
Аааа не, мисля че вие мадами с качени +1,2,3 кг изобщо не трябва да пишете по темата с килограмите Simple Smile Не сериозно, щом всичко с бебето е ок няма значение, че не сте качили много или повече към този момент.

# 605
Виви, ето ти сайт с референтни стойности за бременн по триместри: http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Reference%20for%20Serum.htm.
Станислава, в голяма част от репродуктивните клиники (в случая по-малките) с лаборатории е много по-малко натоварено. Така, че виж коя ти е най-близо и звънни да питаш првят ли изследванията, които ти трябват.
А за килцата аз съм 21 г.с. и съм + 6кг от началото Simple Smile

# 606
Не знам колко е сериозно и колко несериозно, но когато се притесняваш какво друго да направиш освен да попиташ? Не мисля, че е за хвалене. В интерес на истината ако бях качила поне малко повече щеше да ми е хиляди пъти по спокойно. Извинявам се, ако с въпроса си съм накърнила някоя от вас.
Zhaneta92 ще се радвам да споделиш след прегледа ти какво е мнението на доктора по нашия въпрос. Hug

# 607
Аз пък днес четох,че от 20-21-ва седмица започва по-значителното качване на килограми,като за предпочитане е това да са около 0.500гр. за седмица.Тоест,няма нищо притеснително в НЕкачването преди това,поне така аз го разбирам.Rolling Eyes
Аз съм в 20 седмица и не съм качила нищо.
И да,май си е за хвалене.

# 608
Аз в началото свалих 3 кг , не съм имала гадене и повръщане, просто избягвам въглехидратите. Сега съм в 18+5 и съм толково кг , колкото и преди да забременея. Ще видим как ще е до края 😋

# 609
С килограмите - в началото на нормври на ЖК ме измериха 4 отгоре. В понеделник ще видим колко още съм качила. Тогава ще съм в 20-та седмица. Като цяло при всяка жена е различно. Не е окей да качваш прекалено много, а да не качваш неозначава, че има проблем. Не се тревожете.
За прегледа при Сигридов - хвалят го, така е. Аз самата исках да го чакам, докато се върне и чак тогава да забременея, но в един момент се отказах. От декември 2019 до миналият месец не преглеждаше. Като пуснаха часовете си записах. На 19-ти бях при него. Честно казано не съм очарована, но това е мое мнение. Има момичета, които го хвалят. Радвам се, че не го чаках, за да забременея, защото щях да съм още по-разочарована. Сега отидох с големи очаквания, след всичко, което бях чела за него и каква "надежда" е той, тъй като, както съм споделяла имам и мъртво раждане в 9-ти месец, а той е "спец" в тази област. Бебето ми е наред, поне това ми каза. Обаче искаше да промени терапията ми, което не беше адекватно, защото към момента благодарение на нея всичко е наред. Кръвните ми са пррфектни и изобщо нямаше основание за това. Аргументите му хич не бяха окей. Едната ми маточна артерия не е както трябва, а той искаше да ми намали дозата на аспирин от 150 на 100 мг, а именно аспиринът е този, който би могъл да оправи нещата. Поиска да ми спре инжекциите, а без тях има голям риск за образуване на тромб, защото съм с тромбофилия и именно това беше причината за мъртвото ми раждане. Щяла съм да получа кръвоизлив или инсулт от тях. При положение, че пак казвам, кръвните показатели, които следят терапията ми, са перфектни. Времето ми на кървене и съсирване е не просто в норма, а в "златната среда". Аргументите на следящата ме лекарка, която е против спирането на терапият, бяха много по-адекватни от неговите. Освен това с някои си изказвания много ме изплаши. Другото, което ми направи лошо впечатление беше, че ми каза, че ако няма да спирам терапията да не съм ходела при него повече, защото нямало да ме преглежда. Затова отмених и часът, защото нямаше смисъл да ходв, след като не промених терапията си, както той искаше.

# 610
И аз много исках да отида при него след загубата ми,но така и не се вредих за час и той спря работа. Сега съм 23 седмица и много се двуомя дали да отида ,чела съм по другите теми как спира с лека ръка терапията на няколко жени с последвал фатален за бебето край. Но пък има и много доволни и спасени бременности незнам дали да отида

# 611
Аз, честно казано, не съм чела, че спира терапии и има последвали загуби от това, но това, което казвате, донякъде ми дава "успокоение", защото имам известни дерзания относно това дали съм взела правилното решение и не съм го послушала.

# 612
Здравейте, дами! Относно килограмите, аз съм вече +5 в 22-ра седмица. Искам да попитам тези, които не качват спазват ли някакъв по-специален режим на хранене или се хранят както преди? Аз се старая да не хапвам много вредни неща, но се изкушавам понякога. Също така искам да ви попитам къде усещате бебчето? При мен се усеща доста ниско. Имам спомен, че с предните бременности го усещах по-високо, но може и да е било в по-напреднали седмици.

# 613
Аз в началото имах гадене от всичко, което ми идваше до носът. Бях болна още в 8 седмица. Даже си правих тест за Covid 19. Имах почти всички симптоми, но излезе отрицателен. 🤗Отслабнах с 3кг. В момента съм в 20 седмица и съм възвърнала килограмите. 
В момента имам жълтеникаво течение от инфекция и пия антибиотик.  😕

# 614
  • Мадрид
Здравейте, дами! Относно килограмите, аз съм вече +5 в 22-ра седмица. Искам да попитам тези, които не качват спазват ли някакъв по-специален режим на хранене или се хранят както преди? Аз се старая да не хапвам много вредни неща, но се изкушавам понякога. Също така искам да ви попитам къде усещате бебчето? При мен се усеща доста ниско. Имам спомен, че с предните бременности го усещах по-високо, но може и да е било в по-напреднали седмици.

Никакъв режим не спазвам. Е, все пак съобразявам се какво ям, но си хапвам колкото ми се яде. А беба и аз я усещам ниско доло, за тези седмици в които сме няма как да ги усещаме по-нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт