Априлски мами 2021 - тема 2

• 51 775
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Здравейте,

По колко пъти на ден усещате остри и поразяващи болки долу в така наречената бикини зона? Четох , че това е подготвяне на матката или разширяване на матката. В момента съм в 19 седмица и 4 дни. Имате ли изобщо оплаквания от този вид? Просто почвам доста да се притеснявам.  На 2 ра МФ съм чак другата седмица на 4.12. 😔
Аз съм така,не се притеснявай .Вчера бях на ФМ няма нищо притеснително.

# 571
Здравейте момичета, шопинг въпрос (може би към мамите, които са с втора/трета бременност). Понеже нямах възможност на черния петък да отида до магазините да разгледам колички ( не сме от София ), бях си набелязала няколко, но искам да ги видя на живо, не се престраших да поръчам онлайн. Та въпроса ми е дали ще има някакви намаления коледни или след Коледа, да си заслужава да се изчака, понеже ще пътуваме за фетална тази седмица и се изкушавам да се разпиша 😀

# 572
Аз мисля, че и по Коледа има намаления, но пак си зависи коя марка и кой магазин. Разгледай и английските сайтове за колички, постоянно има някакви намаления, ако вече предварително си харесала модел. Аз поръчах от там и съм доволна, бяха забравили предпазния борд, но след, като им писах, веднага са го пуснали.

# 573
Благодаря за коментарите teddy88 и lеrita . Сега съм много по - спокойна след като споделихте опитът си с мен. Днес цял ден не съм изпитвала и грам болка и се чуствам щастлива  и здрава.
Надявам се тези болки , които се появяват понякога да не са част от нашето ежедневие или поне да има повече дни без тях . ☺
Пожелавам на всички ни в групата лека и спокойна  бременност и Април месец да се радваме заедно на здрави и пухкави бебчета. 🥰😇

# 574
Здравейте, момичета. По колко капки вигантол пиете ? Моята лекарка ми каза по 5 , но ми се струва много. Не съм го изследвала и така на сляпо ми се вижда много, ако нямаш дефицит. Може би най- добре ще е да го изследвам, но до тогава искам да събера мнения по колко капки приемате вие? Благодаря предварително!

# 575
Аз пия по 5 капки, като го изследвах беше 22 при референтни стойности 20-100. Сега пак ще го пускам заедно с Б12, за да видя има ли подобрение след 2 месеца прием. Според мен първо го изследвай и тогава преценете по колко да взимаш.

# 576
  • Пловдив
Моят лекар препоръча 20 капки 1 седмично, след като го изследвах и беше в норма на ниската граница.

# 577
На мен ми изписаха Вигантол 3 пъти седмично по 10 капки, но се водя с латентен дефицит на Д3 - 10 резултат. Така ще го пия 40 дни и после ще пускам контролни изследвания. И с витамин B12 ситуацията е същата - резултата ми е 165, за него ми изписаха Метилкобаламин (таблетки за смучене) по 2 табл. през 2 дни.

# 578
И моя витамин Б12 е Метилкобаламин. Него го приемам през ден по 1 таблетка.

# 579
Аз пия по 3 капки Вигантол на ден.Витамин Д преди около месец беше малко над долната граница .(След месец прием по тази схема Rolling Eyes)

# 580
Вигантол приемам по 30 капки  веднъж в седмицата Simple Smile

# 581
Аз мисля, че и по Коледа има намаления, но пак си зависи коя марка и кой магазин. Разгледай и английските сайтове за колички, постоянно има някакви намаления, ако вече предварително си харесала модел. Аз поръчах от там и съм доволна, бяха забравили предпазния борд, но след, като им писах, веднага са го пуснали.

Може ли да деш сайта от който си поръчала количка. Благодаря 😊

# 582
Това е количката, която поръчах и следователно сайта: https://www.pramworld.co.uk/cybex-priam-travel-system-grape
Можеш да погледнеш и https://www.online4baby.com/
И двата сайта са сигурни и проверени.

# 583
Кратък отчет от мен, мина и втората фетална, всичко е ОК - много съм щастлива, няма да правя генетичен тест въпреки динозавърската ми възраст Simple Smile 480 гр младеж, малко напред върви (както и предишния ми юнак), беше много добре огледан от др Богданова, много си я обичам тази жена.
Притеснява ме само седалищното положение, защото искам нормално раждане. Дано да се врътне по някое време че нямам време и в болница да лежа 5 дни.

# 584
Пила съм вигантол, но не ми действаше - 10 капки 2 пъти в седмицата. Тогава не знаех, че трябва да се приема с нещо мазно - чаена лъжица зехтин - за да се усвоява по-добре..В момента пия турски витамин Д3 - OCEAN 1000IU. В него има добавен зехтин. Другият витамин Д, който ми е повлиявал добре е този: https://apteka.puls.bg/bg/za-detza/dzheimisan-vitamin-d3-kapki-117-ml-45875,  но той е 400 IU . Според стойностите на кръвните изследвания лекаря трябва да каже по колко капки да се пие в зависмост от IU.

Общи условия

Активация на акаунт