Септемврийчета 2020

• 32 115
  • 661
  •   1
Отговори
# 285
Днес бяхме на преглед. Бебчо е качил 1100 гр и педито недоволстваше, че било много и трябвало по-малко да качва. Реално Боби е 6100 и е на 3+, не знам кое й се струва много :/
Жасмин, как така заспива самичко в кошарата? Как го изгради този навик, с какви асоциации за сън?!
Бебчо през нощта заспива в повечето случаи веднага след цокане, но през деня за дрямките се бута кошарата напред-назад и пея 10-15 минути, като почти винаги на 30-та минута се буди и всичко се повтаря, за да удължим спането.

# 286
Моят на 4м беше 10,600кг. Това е много. До сега качваше по два килограма. Последно качи за месец 1,200кг.

# 287
Какво значи асоциации за сън?

# 288
Асоциациите за сън най-общо са всички тези неща, които правим, за да помогнем на бебето да заспи - носене на ръце, шъткане, биба и т.н

# 289
Беба също спрямо твоя педиатър ще е качила много, защото на 3 и малко беше 6600 😀, но нищо не ни казаха на нас, според мен е нормално и изобщо не е много...
А при нас съня нощно време вече, за да спи спокойно и непробудно спи при нас и не знам как да я върна в кошарата, отделно, че се кърмим и май ми дойде добре легнала да я кърмя и тя като заспи и аз задремя общо взето минават нощите, но се изкривих и не спя спокойно, когато е при нас.. вчера пробвах и изкарва по един час в кошарата 😩 това с какви асоциации за сън мога да го променя 😀

# 290
  • София
За много години, момичета!

За съня почнах да гледам една интересна лекция, ето:
https://m.facebook.com/events/284900046164059/
Обясняват и за асоциациите, и за циклите на спане и др полезни неща. Лично на мен много неща ми просветнаха, и като имам представа какво се случва по-лесно планирам лудницата с двете бебета.

Пиранките вчера направиха 4м. Тъй като са недоносени и калкелираната възраст по термин е 2,5 месеца, едва сега ще ходим за първата ваксина. Дано мине леко. Иначе на кила ви насгигаме полека лека - голямата е 6600, малката е 5400. Едната спи по 10-12ч нощем и заспива понякога сама в кошарата, другата се буди на 3-4ч, иска гушкане, друскане и цица, за да заспи. Ако вече е унесена, мога да я сложа в кошарата и да заспи само като й държа ръцете да не махат. Приспивам ги в отделни стаи, че се будят една друга. След като заспят, нощем ги събирам в едно легло, че да са ми под ръка. И аз искам да ги науча да заспиват самички. Ще се радвам да споделите вашия опит.

Успешна година и здрави растящи бебчета ви пожелавам Flowers Hibiscus

# 291
В горния линк къде мога да видя видеото? Уфф..извинявам се
При мен, БибиЯнчето е станала 8.400кг и вече доооста ми натежава, а иска все да се носим. А вечер ми е мъка преспиването. Понякога заспива от раз на гърда, буди се след 1 час, цоква и заспива....обаче, кога не заспи веднага, докато суче, почва дрънкане,  реване. Не ще на ръце,  иска да я нося, а ми тежи. Опъва се в слинга. Мъка. През това време баткото чака за вечеря.  Милият, съвсем е игнориран. 😕

# 292
Buku, точно на 3месеца бебо беше 6600 и педиатърката каза, че е нормално. Аз му давах по-малко мляко, отколкото пише на опаковката. То и като е на смесено няма как. Пише, че трябва да яде 180мл и да има 6 хранения. Той яде по 130 мл и има 5 хранения, от три дни са 6 😀
Вашите деца засичате ли по колко ядат?

За съня не знам какво да посъветвам. Досега спеше от 10 вечерта до 9 сутринта без да се буди. От три дни започна да се буди в 7 да яде и пак заспива веднага до 9, та вече храненията са му 6 на денонощие.
Наблюдавам го и общо взето има грубо 2 часа будуване и час спане после. Така редува между храненията. През деня заспива веднага, когато сме навън. Гледам да го изкарвам за следобедния му сън и спи 2-3-4-5 часа без да се буди само следобед. Зависи колко му се спи. Иначе има още 2-3 дремки за по час. Приспиването за тези дремки ми е малко зор. Иска да заспива в слинга, докато го разнасям из стаята. После като дойде момента да го преместя и се ококорва понякога... При тези заспивания шъткам.
Иначе вечер го къпем, яде и като се оригне започва да мрънка за бибата. Аз му я давам и го слагам в кошарата. Пускам му една приспивна мелодийка от плюшена Луна, ама като се сетя, не всеки път.
Всяко дете си е индивидуално. Ето Дели има две и те са различни.

# 293
  • Варна
Здравейте и от мен, мами! Аз ви чета редовно, въпреки че така спадна активността, но нещо не мога да намеря време да пиша.

Относно храненето - Ели е на само на кърма, като от няколко седмици се храни по 6 пъти, нямам идея колко изяжда, но започна да приключва със сукането на 10 минута и да започва да ми говори и да се хили. Ще видим какво ще покаже кантара другата седмица, че не сме ходили на консултация от 1 месец.

При нас напоседък заспиването през деня стана кошмар. Заспива без проблем навън, вкъщи мнооооого трудно. От друга страна не може да издържи още дълго без сън и съотвено като хапне след около час-два започва голямото мрънкане. Вечер засега си заспива сравнително без проблем. Спи си в кошарата. Ритуал за сън още от раждането е: къпане, хранене в спалнята (през деня я кърмя в хола), слагам я в кошарата, давам биба и и пускам една песничка от бухала Оли. Забелязвам, че повече мрънка ако ни вижда да се разхождаме из стаята, ако не ни обикновено си заспива по-бързо, само ако падне бибата някой трябва да я даде.

# 294
Момичета, някоя от вас да е получила вече майчинство?

# 295
Да, за един ден от декември.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 08:48 от Leyla Shaban

# 296
Бихте ли ми препоръчали гелче за никнещи зъбки?

# 297

Аз само за част от декември- за 5дни само.

# 298
Аз имах само 1 ден майчинство за декември месец, другите дни ми бяха болнични.

Аз само за част от декември- за 5дни само.

# 299
Благодаря момичета, аз точно за декември питах. Явно са ви подали документите още тогава. На мен на 8.01 са ги пуснали, и ми пише че се обработва. На мен трябва да е за почти цял месец, болничния ми беше до 03.12

Общи условия

Активация на акаунт