ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 639
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
  • гр.София
Доня,освен да предложа някоя Маша за мечока и да надцакам Просто майка.
Пускам в Мол,но пък докато беше хубаво времето се събираха навън,в камерен състав, и ми беше спокойно.
Изобщо работят ли в момента детските кътове в моловете?

# 391
Пускате ли децата на рождени дни в молове? Малкият ми син е поканен на близко дете, а малко ме е страх в настоящата ситуация.

Наскоро синът ми, 9 клас имаше р. д. И поради ситуацията много не ми се п разнуваше, освен у дома. Ала той се размрънка, мин година не празнува с деца, че не беше добре, сега пак да няма парти. А от две години е и със сериозна алергия. Решихме, в Мола на кино, общо бяха 5 деца, като 1 не беше в града и не дойде, иначе щяха да са 6.После им запазих място в Годзила, хапнаха и се прибраха. На входа на киното всяко имаше маска, аз носих за вс случай резервни за всички. Всички са добре. 2 часа в Мола, срещу 7-8 часа в училище, при вече 4 болни учителки, без да броя децата. Молът не е от най-опасните.

# 392
  • у дома...
Доня,освен да предложа някоя Маша за мечока и да надцакам Просто майка.
Пускам в Мол,но пък докато беше хубаво времето се събираха навън,в камерен състав, и ми беше спокойно.
Изобщо работят ли в момента детските кътове в моловете?
Аааа, без тия, без тия...

# 393
Аз обичам да готвя, но когато ми е кеф и не по задължение. По този повод да питам - някой каза, че готви 2-3 пъти седмично...а другите дни какво? Защото в нас се готви 2 пъти дневно Simple Smile Вярно, че сега съм си в къщи, но и когато работех задължително всяка вечер готвех.

# 394
  • Между гори и планини
Искам, или не - всяка вечер готвя. В най-добрия случай остава за дояждане на другия ден за обяд. Почивните дни задължително правя разни питки, палачинки и бухти за закуска, че младежа през седмицата яде само разни мюсли с прясно мляко. Правя и кекс и кремове и др. Торти правя само плодова, юни месец за рождения му ден с ягоди, чийзкейк и морковена. Мъжът ми прави по засукани неща. По Великден меся козунак и зимата от скука правя през ден селски хляб, ръчен без машина. Домашните имат късмет, че обичам да ям и за това готвя. Като си живуркай сама в София, живеех на фрешове и кафе. Обаче бях мацка с 60см талия, а сега охранена лелка 🙄

# 395
Аз обичам да готвя, но когато ми е кеф и не по задължение. По този повод да питам - някой каза, че готви 2-3 пъти седмично...а другите дни какво? Защото в нас се готви 2 пъти дневно Simple Smile Вярно, че сега съм си в къщи, но и когато работех задължително всяка вечер готвех.
Тъпотии - китайско, пица, скара от вън. Яйца под всякаква форма и салати не броя към готвенето. И така. В работата имаме ресторант, към който имаме сериозна отстъпка за служители. И той спасява положението.

# 396
  • София
Е те колко да са по-опасни детските кътове от училищата?
Иначе ние сме в сезона на рождените дни, всяка седмица напоследък. На мода са домашните партита; събират се по 10-15 деца. На практика в момента дъщеря ми контактува с деца от над 10 училища.
Нищо не мога да направя.
Те са щастливи заедно, пък и им се полага след пролетния ужасен локдаун. Психичното здраве също е особено важно в крайна сметка.

# 397
Напълно съм съгласна, Ред. Не ги спирам. Носят маски, надявам се, де, защото не съм с тях, мият ръце и това е. Не прегръщат и  целуват баба си и дядо си като се видят. Друго не знам какво мога да направя.
А след пролетното вкъщистоене на мен ми се полага да не готвя следващите поне 5 години Grinning Нямаше такова чудо, от моя страна, през месеците от март до май. Всеки ден какво ли не. То все в нещо трябваше да впрегна физическата енергия. Психичната я изсмука НВО-то Head Band

# 398
  • Между гори и планини
Мен лудницата покрай НВО-то ме спаси градината. Първо пролетните цветя, после зеленчуковата градина. По 10 часа съм работила вън, да ми мине стреса. Пубера по него време прекопа половината двор за зеленчуци. Всеки следобед 2 часа физически труд на слънце.
Направо не ми се мисли , ако бяхме затворени в апартамент.

# 399
Е те колко да са по-опасни детските кътове от училищата?

Според мен са по-опасни, защото не се проветрява, а в същото време тичат, играят.
Благодаря ви за мненията.
И аз не бих могла да оцелея психически в апартамент. И в сегашната ситуация би ми било много трудно, защото в две трети от работната седмица сме вкъщи. Ако нямах градина, двор, щях да полудея. Защото сме вързани пред лаптопите, а в къща поне можеш да си го вземеш и да излезеш навън Настроението ми винаги е било в пряка зависимост от времето, прекарано на открито. Когато съм затворена, изпадам в депресия.
Дикси, да му е хубаво на Митко в новия клас!

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 06:26 от Amanda.D

# 400
И ние сме в къща с двор, но аз съм си "вътрешен" човек, трудно излизам по двора. Добре, че мъжът ми се грижи за поддържането му. Имахме и доматки, и краставици, тиквички, подправки разни...
Моята дъщеря не става за снаха на Доня, няма смисъл въобще да кандидатствам. Въпреки че е добра в изхвърлянето на неща... Впечатлена съм от стаята на младежа!
Иначе съм като sssani, подписвам се под нейното изказване. Не съм перфектна домакиня, опитвам се да поддържам здравословна чистота... Simple Smile . Децата помагат, но при подканяне. Добре, че мъжът ми също участва. Той участва и в готвенето, редуваме се. Аз мразя да готвя. Допреди 2-3 години почти изобщо нищо не пипвах освен 2-3 избрани неща от време на време. Готвеше баба ми, с която живеем, но тя вече не може. А ММ обожава да приготвя неща за хапване и му се получават много добре.  Готвим почти всеки ден, ако не е останало от предишния. Понякога и по две неща.
Засега ги пускам по рождени дни. Те в училище непрекъснато са с други деца. Вчера майка ми ме питаше няма ли да спрем с танците за известно време. Ами, то не е по-различно от училище, за децата. За мен е различно. На танци се събирам с повече хора от обикновено. В градския транспорт съм с маска и не го броя.
Дикси, и тук да ти пожелая късмет на Митко! Heart

# 401
  • Пловдив
Първо да пожелая на майката на Бисерка здраве и късмет! От години съм установила, че при нас е въпрос на късмет да попаднеш на лекар, ако се случи - наистина прекрасни специалисти има. Ако ли не... По-добре да не споделям собствен опит, че в нашето семейство е все късата клечка с лекари от 30 години. И въпреки всичко уважавам лекарското мнение и слушам медицинските съвети,а не ЕЖК.
Много болна за мен тема сте подхванали - аз обожавам да готвя, това ми е невероятна страст (даже се пуснах на един от кастингите за МШ и даже ме избраха и викнаха за договор, ама после се обадиха, че това нали е шоу, дъра  бъра, взели друг на мое място по-интересен 😀 Е, ако бях им споделила ролята си на родител на дете с увреждания вероятно щях да се гледам по твто. Ама тогава бях наивна, мислех, че това е готварско предаване, а то не е.). И ходенето ми по чужбината 50% е с цел кулинария. Но в чистенето... Мразя да чистя, мразя да оправям, много съм либерална и децата само хвърлят и разхвърлят и нищо не правят, мъжа ми и едно кафе не си пуска, камо ли да свърши нещо домакинско, макар и да има възможност, защото работата му е с много свободно време и стои вкъщи, да на казвам, че е бивш професионален готвач и е работил 10 години като такъв, но за 15 години може би 2 пъти е правил той нещо за ядене. Готвенето не ми тежи, но пазаруване, чистене, гладене, пералня, учене с децата, контрол , изобщо всичко, свързано с някаква организация, вече взе да ми дотяга. Хич не съм перфектна, живеем в кочина, не ми се накривява феса, но просто понякога ми идва в повече. Не мога обаче да накарам никой нищо да свърши вкъщи, няма и да успея. Та изобщо не мога и да си представя да търкам и чистя по цял ден. Живеем в голяма къща и това допълнително усложнява нещата. Дори само едно повърхностно пускане на прахосмуч и миене на под отнема 3 часа. С 3 бани, нещата се влошават. Като казвах на мъжо да прави по-малка къща, не ме послуша. Ама нали той не й бере гейлето.
Оказа се, че един от добрите приятели на сина ми от стария клас е в карантина, майка му (медицински работник) е с Ко вид. Мислех, че са се видяли миналата събота, но се оказа, че не. Иначе щях да съм леко на тръни. Че аз карантинирам ли се, целия клас на средната дъщеря и класната трябва да са под карантина, нали все съм в даскалото. Та, официално вече имам 1 познат с вируса, първи случай. Та, Аманда, реши си. Аз за себе си знам, че не може да се крием и бягаме повече, но ако човек си е предпазлив, не е лошо да отказва такива покани.
Рибата в морето, а аз днес гледах темата за унитата във Франция, приятно се изненадах от ниската им цена 😀. Набора не само че още не знае какво ще учи, но твърди, че иска да е в България, аз съм категорично против. После нека се връща и работи тук, но образованието смятам трябва да е твърдо в чужбина. Ако го има въобще, да си кажа. Grinning
Хайде лек и усмихнат ден.

# 402
  • софия
Мрън може да кандидатства за снаха на Доня, ама Доня много да не се кара. Сутрин си оправя кревата, прибира, отгоре няма нищо разхвърляно, НО в гардероба има един рафт, за който няма да говоря 🙃 Не харесва да работи, но нали е душа, не смее да отказва. Ще я научиш. Обича да прави бисквитки. Обича английския, Англия, английския хумор.
В повечето време готвенето не ми тежи, мразя да чистя, но и мразя да ми е разхвърляно (не понасям да имам неща извън шкафовете) и мръсно, та от двете мразения съм избрала по-малкото - чистим и прибираме. Мъжът ми помага, не мога да се оплача от това.
Люба, със сто ръце ти предлагам да си вземеш робот. Не замества прахосмукачката, но доста помага в чистенето.

# 403
  • Между гори и планини
Добро утро!
Идвам с въпрос . В понеделник моя ще има контролно по философия. Учителката казала че ще им го пуска онлайн да го правят на телефоните си, щели веднага да си видят оценката и грешките. Моя питал дали не може и обикновен тест, старомоден, хартиен - можело. Първо, защото моя има най-обикновен телефон, а не смартфон. И второ, защото, дори и да му дам един стар смартфон за контролното, сам казва , че пише бавно. И сега съм в чудене...
П.п снаха ми някой ден , живот и здраве няма да живее с мен. Аз ще съм от модерните баби - отивам само на гости след покана за обяд, вечеря, или кафе. По същия начин се идва и при мен, или поне ми се съобщава ден по рано. Та разхвърляна, чистница - синковеца да ѝ бере гайлето. Той ще си я е избрал, само да са щастливи.

# 404
  • у дома...
Люба, много си приличаме с теб. Е, аз не съм за МШ, но обичам да експериментирам. Мразя да чистя, обичам да гладя.

Аз съм се замислила след две три години дали да не пратим щерката на езикова ваканция в Испания. Не е кой знае каква сума. И тя да прецени дали иска да учи там. Вчера имала muy bien от испанката.

Доня както ще се чувства най-добре младежа.

Общи условия

Активация на акаунт