ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 598
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Съжалявам, френския е труден, наистина. От моя опит ниските оценки са до време. Ще станат нещата. За съжаление и моите деца се демотивират от такива неща, но няма как Sad

# 526
  • Пловдив
От твоята уста в божиите уши, Хепи. Дано са до време. И то не заради оценките, ами така изглежда сякаш никога няма да го научат този език. Набора изобщо не иска и дума да каже вкъщи, изобщо. Цялото му желание и амбиция се изпариха, очаквал е да е по-лесен явно. И да звучи по-твърдо. Гейско му било, сякаш пък не го е чувал друг път.
Мама Мони, дано детето не се демотивира наистина. Уж оценките нямат значение, но си боли. Да не се притеснява, важното е, че полага усилия.
Весел ден на всички!

# 527
Ох, момичета, моя е с немски, не френски....ама същата работа. Не е въпроса в оценките, ама точно те супер много го демотивират. И толкова изморен никога не съм го виждала. В 10 вечерта вече клюма...Вчера се шегувах с него, защото миналата година мечтата му беше да го оставя цяла нощ буден Simple Smile
Вчера излязоха правилата за стипендия - поредното разочарование - над 5.75 от предния срок или над 390 точки от НВО Мат Х3+НВО БелХ1...Ами явно само 1 клас ще взема стипендия.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 08:43 от MollyBy

# 528
А моето е от тези, които изобщо не се вълнуват от оценки. И отношението му към езика е - език като език, ще го науча. Френският бил за хора с чино панталони:)
Не бих казала, че е супер вдъхновен, но не е изплашен. Но той и за английския никога не е казвал, че много го харесва. Учеше си го с лекота, но не е обяснявал колко страхотен език е.

# 529
  • София
Това, което аз обяснявам вкъщи за оценките е, че те са като моментна снимка. Оценката не е наказание, а показва прогреса (или би трябвало да го показва). Обсъждаме какво трябва да се промени за следващия път. Друг въпрос е дали се прави. По математика, например, 100 пъти съм му казала, когато има промяна в знаци, като напише уравнението, всеки ред да си го проверява специално за това. Когато го прави няма грешки, когато не го прави - има, но все още не му е увряла главата да го прави всеки път.
За ниските оценки и друго съм казвала. Да ме извинят тук майките на деца със СОП, но съм го използвала. Казвала съм, че дете със СОП ако има редовно 3ки, да изкара 4ка е с много по-голяма стойност от някоя 6ца, защото зад това седят страшно много усилия.
Иначе, по японски продължават да нямат оценки. Да видим до кога...

# 530
Аз се притеснявам, че полага много малко усилия. Почти не го виждам да учи...Затова и двете оценки до момента - четворка и петица,  ги възприемам като отлични за времето, което отделя за учене.
Каза, че се е включил в някаква игра, в която участват много французи и учел така.

# 531
Предстои контролно по БЕЛ. Някой да има тестове? Мисля, че и български, и литература ще включва.

# 532
  • софия
Аманда, твоят младеж има жесток поглед към нещата. Но е точен - френският е език на гъзарите и контетата Simple Smile

При нас утре предстоят 2 петминутки по мат и бел, и нещо по английски. Към момента има много оценки по език за различни неща и нито една оценка по бел.

# 533
Когато 4-5 часа дневно пишеш и учиш по един предмет(пише пред мен на масата в хола, не се разсейва) и накрая 4 е най-високата получена оценка, каквото и да му кажа, няма да помогне! Тъкмо изкара една 6 на устно изпитване и тя решила да не я пише, а да я комбинира с някоя диктовка. Е защо - да не му се вдигне самочувствието ли? Чувства се безсилен.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 11:21 от MollyBy

# 534
  • София
Младежът с успех 5.75 (към момента) е на 14-то място в класа по успех според Школо Open Mouth .
Засега в 8 клас ми се струва по-малко натоварено от 7-ми. Успява да си напише домашните за двете школи - по математика и по програмиране и да ходи 3 пъти седмично на плувне. Това миналата година беше недостижимо.
Доста се замотва, защото гледа разни клипчета и после учи късно вечер, но се надявам в един момент и това да се нормализира.
Засега няма драми с немския. Според мен му харесва. Движат се добре с усвояването на езика. Доволна съм.

# 535
  • София
Добро утро. Лекинко да помрънкам рано сутринта.. Голям зор с този френски при Митко, нищо общо с лесния английски. Вчера диктовка – две тройки в класа, останалото двойки. Има две объркани думи, но при мн. и ед. ч., които се четат еднакво е зле.Това първия час, после го е изпитвала половин час на дъската – говорене, писане и проверка на домашното. Не му е писала веднага оценка, но той си мислеше, че се е справил и ще има 5. Да ама не. Вечерта в школо се появи четворка и замалко да заплаче. Пък може и да е поплакал, но си отиде в неговата стая. Наистина учи, но явно не достатъчно. За съжаление при него ниските оценки не го мотивират, а обратното. Днес отново тест и се е спекъл. И това при присъствено, а какво ли ще е при ДО?

Според мен не е до лесен или труден език, а от това, че е нов и натоварването е високо.
Децата са учили английски от малки, с постепенно увеличаване на темпото.
Докато сега са хвърлени веднага в дълбокото. За да се развие усета за езика, да се натрупат и улегнат думите и граматика изисква време. Аз бих обяснила на децата, че оценките не показват усилията, които полагат, а просто, че са в началото и имат да учат още много. Мисля, че ниските оценки ги демотивират, защото не отговарят на усилията, а просто си трябва време.

И ниските оценки наистина са до време.

# 536
  • у дома...
Спокойно, дами, децата ще се справят. Оценките не са ми най-важното. Ани държи повече на тях. Аз искам знания. Да чукна на дърво, за сега детето се е стегнало и амбицирало. Всеки ден има домашни по испански и по някой от другите предмети. Сега колко учи в нас - не знам, щото е втора смяна на училище, а мен ме няма преди обед у дома, за да видя. Но за сега съм доволна от оценките. Казала съм ѝ, че държа на испанския и БЕЛ.
Стрес е за децата - цяла една година се готвеха са НВО, адреналина ги отпусна и си мислеха, че вече всичко ще е лесно. Но реалността е друга.

Не бива да сравняваме новите езици с английския. Той ни залива отвсякъде и щем не щем свикваме с него. Поне на някакво елементарно ниво. Децата пък гледат доста клипове и разни влогъри на английски, играят игри. Поне със звученето му нямат проблеми.
Докато новите езици са им съвсем непознати. Сигурна съм, че се справят добре. Просто критериите на учителите са високи.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 09:08 от Просто_майка

# 537
Аз се притеснявам, че полага много малко усилия. Почти не го виждам да учи...Затова и двете оценки до момента - четворка и петица,  ги възприемам като отлични за времето, което отделя за учене.
Каза, че се е включил в някаква игра, в която участват много французи и учел така.
При нас е немски, но положението е същото..Лута се между 4 и 5, обаче за толкова НЕучене, такива оценки

# 538
  • Между гори и планини
Като ви чета и о... Ужас! Догодина и моя син ще има втори чужд език. Май ще трябва да се избира между френски и немски. Като ви чета, и след като ходих на гости при французите, френския хич не ми се видя лесен. Английският жестоко бърка акцент, изговор ... По немски, приятелка която живее в Германия, обяснява, че е по-логичен. И нищо , че има думи с 15 букви, поне четеш, каквото видиш. Та, сега не знам... И тя обеща да помага по Вайбър , ако се наложи.
Аз цял живот само английски и руски съм учила и поглед към други езици нямам.
И като му сложим и разказвателните, които ще учат 2 години в една и ми призлява.

# 539
  • София
И при нас има драма с оценките. Девойката е голяма максималистка за разлика от мен. Мислела си, че сега в осми клас вече ще е по-лесно и хоп изненада. Тръшкаше се дали ще има отлични оценки на входните, а за мен е по-важно наученото не толкова бележката, но иди обяснявай. Надявам се, че ще се отрезви, че няма как по всичко да е перфектна, това доста й вреди.

Общи условия

Активация на акаунт