Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бременност и алергична кашлица

  • 244
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 48
Здравейте ! Бременна съм в 8 г.с. и страдам от алергична кашлица . От 3 години в края на август започвам да кашлям минимум 2-3 месеца . Обикновено се стига до инжекция с кортикостероид , за да спре , но в случая съм бременна ... Приемах ериус известно време , но като разбрах ,че съм бременна спрях . Миналата година ми направиха кръвен тест и установиха , че имам алергия към полени ( няколко вида треви ) .  Тестът пък го направих , тъй като в рамките на тези 3 години ми се наложи 3 пъти да влизам в спешното с уртикария и надуване на тялото . Кръвните тестове не показаха алергия към храна и не установиха от какво се получава надуването .
Гинекологът ме изпрати отново на алерголог . Алергологът ми изписа един спрей за нос ( нямам хрема или запушен нос ) , който още повече влоши кашлицата ми . Направиха ми тест за имуноглуболин Е - 153UI/mL при референтни стойности <100 UI/mL - каза , че може да се завишени от бременността . Прегледаха дишането и белите ми дробове са  чисти. Изписаха ми таблетки куик протект ( в  листовката пише , че са подходящи за бременни ) и ми казаха да смуча лукчета . Алергологът ми назначи допълнителни изследвания за имунен дефицит (Комплемент C3c, С4 и C1 естеразен инхибитор) и ме изпрати при УНГ .  Лекарката от УНГ потвърди отново , че е на алергична основа и ми даде листовка на таблетки за алергия за дъвчене SNIZTOP , които уж са натурални , но не е на ясно дали стават за бременни .... Някой ползвал ли ги е тези таблетки , дали са безвредни за бебето ?

# 1
  • Мнения: 1 186
Казват, че алергията много добре (дори напълно) се повлиява от класическа хомеопатия.

# 2
  • Мнения: 327
Щом си с кашлица, би сшедвало да имаш изписан инхалатор. Аз имам два вида, изписани, поради астматични пристъпи на алергична основа. По врвме на втората ми бременност освен онова, от което е алергията, се добавиха и треви и зеленина. Обясниха ми че мога да ползвам инхалатора по време на бремеността, когато ми се е налагало, съм го ползвала.

# 3
  • Мнения: 533
За инхалатор- ако кашлицата й идва от дробовете. Ако дразненето е във фарингса или назофарингса е безсмислено. Ако си от София, ти препоръчвам да посетиш д-р Фурнаджиев. Той е УНГ и отоневролог. Много чете съвременни неща в своята сфера и е по-нестандартен в леченията, но не е хомеопат. IgE не ти е много завишен наистина ( при някои е в хиляди, а при теб с 50 единици над нормата). За кортикостероидите: някои жени, като мен, заплашени от преждевременно раждане , ни назначават по няколко инжекции в дупето.  Аз лично имам поставени две по 12мг метилпреднизолон в 6ти месец.

Общи условия

Активация на акаунт