Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Самотна майка??

 • 9 754
 • 106
 •   1
Отговори
# 75
 • Мнения: 8
Вместо да давате съвети кое е опасно, безопасно и какъв трябва да е секса и с кого, споделете житейски опит, ако има някоя самотна мама. Авторката това иска. С кой, какво и как го прави, нека всеки вземе решение за себе си. Момичето не пита къде и дали е сгрешила, тя каза, че си иска детето! Късмет и кураж и желая аз!

# 76
 • Мнения: 28 281
Споделили сме. Не четеш ли?

# 77
 • Мнения: 977
Мисля, че има теми и за млади майки. Там най-добре ще я разберат. Тук няма смисъл. Едни и същи си пеят едно и също.

# 78
 • Мнения: 16 547
Тая тема реална ли е? Изглежда доста странно масажистка в малък град, където няма особена клиентела, че да се преживява от това, нито университети, където да учи редовно. Най-малките градове, за които се сещам с университет, са Велико Търново и Хасково, и пак са областни и немного малки на фона на всички населени места.   При 5-10 клиенти месечно и задочно учене нормален човек би се хванал на работа на пълен работен ден с осигуровки вместо това. И с това ходене точно по време на ИП/пандемия в чужбина да работи. То без пари не се ходи в чужбина да се търси работа. Няколко хиляди трябва да имаш, за да оцелееш, докато се закрепиш.

Иначе, ако някой все пак стои пред такава дилема, ще споделя какво го чака лично него, според моите наблюдения, игнорирайки на какво ще са подложени бабата и детето. Тези, които познавам и станаха самотни майки на около 20 години, поне 10 години не успяха да създадат нормална връзка с нормален мъж на тяхното ниво. По-умните от тях успяха да се уредят с мъже, ама от тези, които не биха погледнали в бездетните си години. 20-30-годишните мъже не искат да се обвързват сериозно с необразовани и забатачени майки с малки деца. Основно се забавляват с тях. Ако чуеш или прочетеш мъжете какво мислят за такива майки, колко са отчаяни, как се раздавали сексуално и как всеки може да се пробва с тях, направо ще си мечтаеш да попадаш на свестни, които просто не обръщат внимание на 20-годишни майки, защото имат възможност да излизат с 20-годишни бездетни и без ангажименти.  Ако се посветиш на детето си, ще си твърде ангажирана и в невъзможност да създадеш нормална интимна връзка. Ако го неглижираш, оставяйки на майка си го гледа, за да може да търсиш любовта, ще попадаш само на скапаняци, на които не им пречи, че си кофти майка. Останалите няма да са ок с това. Най-добрият ти вариант ще е някой 40-годишен ерген, с твърде много претенции или твърде малко качества за средата му. В общия случай те чакат лишения и изтощение, за да смогнеш, ако майка ти не се впрегне много сериозно да помага, за дълги години. Е, на 40 ще си с поотраснало дете и ще имаш повече възможности, ако не са те закопали на дъното безразборни връзки с използвачи и не си забременяла с още някое дете, и си успяла някак да се квалифицираш професионално, ама до 40 как ще издържиш, а и на 40 не е същото да се отдадеш тепърва на живота като 20-годишна.

# 79
 • Мнения: 1 920
Много сте черногледи.И в малките градове ходим на масажи,на маникюр,фризьор, зъболекар и др.И наистина за да отиде в чужбина е имала няколко хиляди,не се ходи без пари,така,че може парите да не са проблем нито за учението и,нито за детето.Не знам защо всички се хващате за малкия град и си мислите,че там хората са без образование и без пари.Като чета обяви за София за неквалифициран труд заплатите са 1200,при нас в завода на Язаки дават толкова и не могат да намерят хора,внесоха си от Украйна,Полша и Мароко.И не е задължително да остане без връзка или брак,има и разведени мъже с деца.

# 80
 • Мнения: 16 547
Много сте черногледи.И в малките градове ходим на масажи,на маникюр,фризьор, зъболекар и др.И наистина за да отиде в чужбина е имала няколко хиляди,не се ходи без пари,така,че може парите да не са проблем нито за учението и,нито за детето.Не знам защо всички се хващате за малкия град и си мислите,че там хората са без образование и без пари.Като чета обяви за София за неквалифициран труд заплатите са 1200,при нас в завода на Язаки дават толкова и не могат да намерят хора,внесоха си от Украйна,Полша и Мароко.И не е задължително да остане без връзка или брак,има и разведени мъже с деца.

Хасково не го причислявам към малките градове, защото все пак е областен и събира от цялата област клиентела. Въпреки това дори и в Хасково много малко хора ходят на обикновени масажи, а не такива от рехабилитатор, които минават по клинична пътека и пр. Това не е услуга, която се ползва от толкова много хора като зъболекарските и фризьорските услуги. Всеки човек отива на зъболекар и на фризьор, кой рядко, кой - редовно, но ходят. На масаж не отива всеки. На маникюр също ходи почти всяка жена, евтино е, особено в Хасково и по-малките градове, има визуален резултат и т.н. Язаки уволниха няколко хиляди души покрай ИП. В завода край Димитровград, който споменаваш, хората протестираха, че работят без предпазни средства. После заводът прекрати изцяло дейност и най се говореше, че няма изобщо да отварят. Абе, не е много розово положението и там, а пък е един от най-крупните работодатели.

Колкото и да е черногледо, смятам, че 21-годишна масажистка, работеща на черно вкъщи в малък град за джобни, трудно ще спести няколко хиляди от масажи. Парите най-вероятно са от майката, може и заем да е взела. Ако ги беше изкарала с труд, много добре щеше да си опича акъла и да знае за какво е заминала. Нямаше даже да стига до аборти, щото в чужбина не е евтино удоволствие за здравнонеосигурени чужденки. Сега като нищо може да се върне без пукната пара, а майката да изплаща няколко години заем. Майка ми точно така изплаща заради една роднина, която не работи и не може да вземе заем, за да замине в чужбина уж да работи.

Очевидно не е добре в родното ѝ градче работата като масажистка, за да търси да заминава. Ако се върне бременна, едва ли ще е по-добре и ще е в състояние да прави масажи по време на бременността. За да си позволява да заминава по това време на годината някъде за дълго, явно не учи редовно или е прекъснала и няма право на помощ за майка студентка. Като масажистка сигурно също не се осигурява, така че и майчинство няма да взима. Само от социалните някакво.

И аз имам двор, ама с бебе изобщо не мога нищо да отгледам. Да не говорим какви разходи са, ако човек започва от нулата да отглежда нещо.

# 81
 • Мнения: 1 920
Ела да си запишеш час за обикновен масаж в студио за красота за по-рано от 2-3 седмици.И в провинцията хората не теглят кредити за щяло и нещяло,а гледат да имат спестявания,така че едва ли майката или авторката са теглили кредит за чужбината.В малките градове мисленето на хората по отношение на парите и кредитите не е като в София.Аз съм работила в социалните преди години и като подадат молби за някакви помощи или общински жилища и въртят,сучат,прехвърлят,нагласят документи и накрая пак излезнат влогове или имоти.Само на братята роми документите отговаряха на изискванията.И има много живеещи в чужбина,на които им изпращат пари от тук за да живеят там.Ама пуста мода да си навънка.

# 82
 • Мнения: 7 018
Горна Оряховица, Лясковец, Елена са малки градчета край В. Търново, където има университет. Спокойно се пътува до областния град. Между Г. Оряховица и Търново даже има редовна автобусна линия (вътрешно градска).
Същото е Нови Пазар, В. Преслав и Шумен да речем.

# 83
 • Мнения: 16 547
За Хасково и региона моите впечатления са такива:

https://www.regionalprofiles.bg/bg/regions/haskovo/

Иначе звучи много хубаво, ако се е променило, откакто не съм ходила там, но мисля, че мнението ти идва от факта, че си се капсуловала и не ти се налага да се бориш за хляба, както би се наложило на една самотна майка например. Както и да е, не е споменала че е от този регион, но за мен той е вторият най-зле след видинския.

# 84
 • Мнения: 1 920
Това е официалната статистика,реалността е друга.Статистиката за доходите е това на което се осигуряват,реално заплатите са 2-3 пъти по-високи,а има фирми които дават много повече,но осигуряват на 800 лева.В БТ винаги има поне 70-80 свободни раб. места.На час сме от Турция и пазаруваме за почти без пари като почнеш от храна,дрехи, лекарства и стигнеш до строителни материали и мебели.
Почти всяко семейство е с 2-3 коли.За 800-1000 лева работят само продавачките и държавните служители.

# 85
 • Мнения: 9 013
По темата нищо не мога да кажа, моята майка е много токсична и ме е било страх да я моля за помощ.
Но много се радвам, че в провинцията хората живеят добре. Дай Боже това да се чува и всички да сме здрави и да имаме пари.

# 86
 • София
 • Мнения: 20 278
Ако авторката беше цъфнала и вързала финансово в нейния град, нямаше да заминава за чужбина.

# 87
 • Мнения: 1 920
Някои ходят не толкова от нужда,а защото си мислят,че в чужбина всичко е цветя и рози и парите растат по дърветата.И да не останат по-назад от другите.То на 20 години още хвърчат в облаците.

# 88
 • Мнения: 28 281
Не е като да нямам системни наблюдения над живота в провинцията. Определено, не са цъфнали и вързали.

# 89
 • Мнения: 1 920
То къде ли са цъфнали и вързали?

Общи условия

Активация на акаунт