Парфюмни размисли и страсти - 251

• 53 623
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
  • До сърцето...
.... Исках нещо, което да гали само моите сетива и само аз да му се наслаждавам. Парфюм само за мен. Simple Smile

Това е само за мен, обожавам да съм собственичка в парфюмите си (да си ги усещам само аз).

В тази връзка - една случка отскоро. Рядко ми се случва, но се наложи да се кача в служебен транспорт. Спътничката така яко се беше офъщяла, с някакъв ретро-жасминов аромат, че не се дишаше в колата, с отворен от шофьора прозорец. Никаква химия с кожата, чудя се дали на жената (в почтена възраст) наистина и харесваше аромата или просто защото е някакъв марков така се бе оляла. Половин ден след това ме болеше глава, а сега като се сетя и ми става кофти. Ако въпросната си беше егоистка, щеше да спести доста неприятни емоции на спътниците си.

# 391
  • София
Densi, 6 пъти пръснах сутринта. Усещах го през целия ден. Въпреки, че пръснах само на кожа, ароматът се е пренесъл и върху блузата, с която бях. Написах, че е тих, прибран и за собствено удоволствие, защото много дами търсят силно излъчване и дълъг шлейф, а такива парфюмът не предлага.

# 392
Амуаж, Монтал и Мансера предлагат това. Сета е вълнение!❤

# 393
  • Чукарландия

Нека вълнението започне СЕГА!
Поръчах го... ❤️

# 394
Уф, получих 2 сетчета с мостри  Монтал от Нотино.
От 10 мостри останаха  за тест- Wild Pear и Tiare. Всички останали ще пътуват, кой накъдето му видят очите. Хич не са моите това Монталите. Надявам се на тези 2-те да ми допаднат, но тая нотка дразнещата, ако изскочи и там, ще пътуват и те.
В последно време не съм тествала нищо друго, нещо на сдух отива работата с тоя Ковид...

# 395

Нека вълнението започне СЕГА!
Поръчах го... ❤
Откъде? Браво, дано много ти хареса.❤🌹

# 396
  • Франция
От Талисманите съм отбелязала следните за проба: Le Mat (който е един от най-коментираните сякаш), Nettuno и Sirio. Simple Smile
Le Mat Mendittorosa е действително звездата на тази колекция. Талисманите са в концентрация чист парфюм и това си личи много добре по богатството на уханието. Le Mat е в основата си акорд роза-пачули, който обаче е необичаен, свеж и спайси, заради доловимата нотка на безсмъртниче. Лука Тюрин беше писал за този парфюм, че усеща лайка и действително на моменти може да го помислиш за лайка, същото стипчиво, билково ухание. Аз обаче добре усещам безсмъртничето, така както то се представя в парфюми (не знам дали познаваш например L'etre Aime на Divine или Immortelle Corse на Parfum d'Empire). В резултат си представи един много красив и богат акорд роза-пачули от типа на Portrait of a Lady, но със свеж, билково-тръпчив ореол. Лично на мен комбинацията изключително много ми харесва, не ме напряга и не ме депресира, както портретът прави след продължително носене. Ако някой ден се реша да инвестирам в голям размер бутилка от тази серия, ще бъде точно Le Mat. Просто в момента жанрът "роза-пачули" много ми е омръзнал и дори го възприемам малко старомоден. Ако след време го преоткрия, ще си взема точно Le Mat.

Nettuno Mendittorosa е личното ми разочарование от тази линия. Съдържа всичките ми любими ноти и при тест на блотер в бутик ми се стори страшно елегентен. Когато си купих травел бутилчето обаче, буквално го износих цялото в упорити опити да разбера на какво в крайна сметка ухае този парфюм и кое е точното време и настроение за носенето му. Върху кожата ми се разпадаше в някаква супер неприятна какофония. Така, както мирише кошче за боклук с пресни органични отпадъци: все още нищо не се е развалило и не мирише на гнило, но самата съвкупност от миризми в купчинката е вече отблъскваща. Може би просто не се съчетах телесно и сетивно с него.

Sirio Mendittorosa ми беше страшно много харесал при първото ми запознаване с него, бях го запомнила като много нежен и романтичен парфюм. След като си го взех и го носих известно време обаче, чувствата ми към него доста охладняха. Много приятен, сладко-кисел, плодово-цветен (в духа на Delina PDM и подобните), но същевременно безинтересен, линеен, без никаква интрига. Нещо като Габриел Обри в годините, когато беше на върха си като модел - много привлекателен блондин, но с харизма на тухла четворка. Започне ли да ти говори нещо, превключваш канала, преди да дочакаш края на изречението. Радвам се, че не си купих импулсивно голяма бутилка Sirio. Щях да изпръскам десетина милилитра и после да го забутам в някой шкаф.

# 397
  • при морето
Чуя ли,че даден парфюм е тих,прибран,стои близо до кожата...разбирам,че не е за мен.Обяснявам си го с това,че от много отдавна пръскам всеки ден,и до  някаква степен съм станала резистентна към ефирни,въздушни и нежни ухания.Развила съм имунитет,явно,и нежните щамове са спрели да ми въздействат.Може пък и по начало да не отразявам такива парфюми.Затова винаги съм се стремяла към интензивни и по-присъствени миризми.Не е, за да ме забелязват околните,а заради себе си,иначе не усещам парфюма,това е.Монтали и Мансери имам,но от тях пък главоболие получавам понякога и внимавам вече кога ги пръскам
.Амуажите също не са моите,в см. харесват ми,преди време купих на сляпо цяло шише Sunshinе,но и него само в началото го регистрирам,после нъцки и почти го раздадох на отливки,не се отказах обаче и продължих,този път купувах по 10мл.,даже вече съм ги насъбрала 4-5 отливки,за да изследвам и съответно да купя някоя от тях.Ми не,не си ги усещам,няма майтап.Последната отливка беше на Fate,пръсках три дни,как ли не се старах,не ще да достигне до моята аура и това е.Така че определено залитам към групата на шиприте или  към парфюми с интенс в името,те имат по-голям шанс да са предизвикателство за носа ми.
За протокола-днес бяхме на велосипеден туризъм с ММ,аз-напръскана доволно с Porpora Tiziana Terenzi,до вечерта си го усещах като воал около себе си,при всеки порив на вятъра се увиваше около мен...красотичка голяма!

# 398
Здравейте момичета и момчета! Поздравления за чудесната темичка и доброто настроение в нея. Досега само четях и да знаете не влияете добре на съдържанието в моя джоб.

Идвам обаче с молба за съвет. Искам да купя парфюм на Том Форд за подарък на млад мъж (ранни трийсет), красавец, добре сложен, много модерен, с престижна професия, всеки ден ходи в голям офис, среща се с много хора. Брат ми е това, ако някой се чуди, да не си помислите, че ще изненадвам някоя потенциална тръпка.

За съжаление нямам възможност да ходя и да тествам. При нас в големите магазини незнайно защо не предоставят вече мостри. Т.е. знам защо - заради Ковид, но не виждам много смисъл в това.

Парите нямат значение и ми трябва за Коледа. За всички други от семейството съм измислила, само за него се запънах.
Моля, помагайте и благодаря предварително!

# 399
Момичета, Endless Euphoria прилича ли по нещо на другите разновидности? Харесвам Euphoria blush, но определено не понасям класическата.

# 400
Здравейте момичета и момчета! Поздравления за чудесната темичка и доброто настроение в нея. Досега само четях и да знаете не влияете добре на съдържанието в моя джоб.

Идвам обаче с молба за съвет. Искам да купя парфюм на Том Форд за подарък на млад мъж (ранни трийсет), красавец, добре сложен, много модерен, с престижна професия, всеки ден ходи в голям офис, среща се с много хора. Брат ми е това, ако някой се чуди, да не си помислите, че ще изненадвам някоя потенциална тръпка.

За съжаление нямам възможност да ходя и да тествам. При нас в големите магазини незнайно защо не предоставят вече мостри. Т.е. знам защо - заради Ковид, но не виждам много смисъл в това.

Парите нямат значение и ми трябва за Коледа. За всички други от семейството съм измислила, само за него се запънах.
Моля, помагайте и благодаря предварително!
Само да кажеш какво харесва нотки, парфюмии какво има евентуално на Том Форд? А щом парите нямат значение защо Том Форд? А не например Фередерик Мал, Роджа, Ксерджоф, Мемо?

# 401
Момичета, Endless Euphoria прилича ли по нещо на другите разновидности? Харесвам Euphoria blush, но определено не понасям класическата.
Endless Euphoria е нежен цветен аромат. Толкова е фина, че едва я усещам, но всъщност не е нетрайна, просто стои бизо до кожата, но не се откроява с нищо. Все едно си изкъпана с приятен душ гел и още се усеща ароматът му. В никакъв случай не е безкрайна Еуфория. Simple Smile Нама нищо общо с първата.

# 402
Здравейте момичета. Извинявам се,че пак досаждам тук 😁, Но някоя може ли да сподели как е като трайност Mon Guerlain edt? Още като излезе парфюма Mon Guerlain Edp- го взех от Лутън. Пръснах се няколко пъти 😁, и после сестра ми ми го набара 😂. Та тогава ми хареса и беше доста траен при мен. Но не го взех пак 😁. Едт версията същата ли е ,като трайност? Защото в момента наистина се колебая ,между Mon Guerlain edp или edt ,La belle JPG, или Scandal by night. Благодаря ❤

# 403
Endless Euphoria е нежен цветен аромат. Толкова е фина, че едва я усещам, но всъщност не е нетрайна, просто стои бизо до кожата, но не се откроява с нищо. Все едно си изкъпана с приятен душ гел и още се усеща ароматът му. В никакъв случай не е безкрайна Еуфория. Simple Smile Нама нищо общо с първата.
Точно нещо леко и ненатрапчиво търся, благодаря 🙂

# 404
Здравейте момичета. Извинявам се,че пак досаждам тук 😁, Но някоя може ли да сподели как е като трайност Mon Guerlain edt? Още като излезе парфюма Mon Guerlain Edp- го взех от Лутън. Пръснах се няколко пъти 😁, и после сестра ми ми го набара 😂. Та тогава ми хареса и беше доста траен при мен. Но не го взех пак 😁. Едт версията същата ли е ,като трайност? Защото в момента наистина се колебая ,между Mon Guerlain edp или edt , Благодаря ❤
Вече една бутилка ЕДТ унижтожих на втората съм, но аз съм силно пристрастна, та не знам колко ще съм обективна.
Пръскам точно три фъса сутрин и го усещам до късните часове на нощта. В косата и на следащият ден.
Не съм критерии за трайност защото такова нещо като "нетраен парфюм" за мен няма. Simple Smile
За останалите два нищо не мога да кажа, тях не харесвам и за мен са оръжия за мосово изтребление (моля, не ме убивайте с камъни Hands Pray).  Ако търсиш нещо силно, мощно и шлейфово избери от La belle JPG и Scandal by night.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 11:37 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт