Парфюмни размисли и страсти - 251

• 53 526
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ви!
Аз нямам опит с парфюмите, мъжът ми също Grinning
Не ми пречи да е стар и познат на всички аромат. Само да не дразни околните, а да се харесва масово.
Веднъж си пръснах от приятелка Black opium YSL и ми хареса, мъжа ми също го забеляза след няколко часа и каза, че мирише хубаво.
От сестра ми се напръсках доволно с Guvenchy linterdit май беше, хубав е, но не ме впечатли, не е толкова забележим и след два часа вече не го усещах.
Мъжът ми харесва сладки аромати като кокос и ванилия, купува си душ гел с аромат на кокос Grinning Аз също харесвам сладки и сега за зимата реших да си купя, но с малко дете съм и нямам време да се разхождам, така че, ще поръчвам на сляпо.
 За Ellie saab le parfum също четох, доста е харесван и той.
Girl of now и Мон Герлен ще погледна. Трудно е да се избира парфюм само на база отзиви от нета, но ще рискувам един път Grinning

# 586
Пробвай this is her на zadig and voltaire , сладък е и много св харесва.

# 587
Малко съм изненадана, че има възможност този мощен аромат (Облакът на АГ) да не се усеща, но е факт, че има хора в темата, които не усещат Visa на Пиге, който за мен е с помитаща мощ, така че ето - и трета възможност има! 😀

пробвала съм оригинала бакара, подобни като гранде, а също и две или три имитации - резултатът е един и същ
чувала съм "много красиво седи върху кожата ти", но носът ми е пас Grinning

бях се амбицирала много, защото по описание е "мой"

# 588
И аз съм пробвала оригиналната Бакара. Е... добре, тя е частна болница. А Облакът е общинска. Верно, че има разлика в "болничната обстановка", едната е някак по-изискана. 😆

Пробвай this is her на zadig and voltaire , сладък е и много св харесва.
Ами... за мен това е един изключително прост парфюм. Толкова никакъв, че и в супермаркета може да се намери по-добър.
Бих казала, не купувай на сляпо, ама...

# 589
Сега съм си наумила Ариана Гранде да пробвам. И чета назад в темите мнения 😁. Да видим дали ще е поредната ми сляпа поръчка. Обичам сладки парфюми и мисля, че ще си паснем 😂 с този облак.
Както си си я наумила Ариана, имай предвид, че се показва по два начина - единия е сладкия начин, който обичаш и който аз, примерно, никога не успях да усетя в този парфюм. Другият е болница, йод, бинтове, който щедро се носи от кожата ми и няма отмирисване, че ме и питаха в болница ли съм била, та мириша така... 🙄
Въхх дано при мен е със сладкият начин. Не ми се иска да мириша на йод😂. Ще взема една 30-ца да пробвам пък.. Знае ли човек.Благодаря ви момичета ❤.

# 590
Диор Хипнотичната отрова, ако трябва да се избира между него и кристала на Версаче.
Сладък наситен масово харесван – Mon Guerlain или Mon Guerlain Intense.

# 591
Благодаря ви!
Аз нямам опит с парфюмите, мъжът ми също Grinning
Не ми пречи да е стар и познат на всички аромат. Само да не дразни околните, а да се харесва масово.
Веднъж си пръснах от приятелка Black opium YSL и ми хареса, мъжа ми също го забеляза след няколко часа и каза, че мирише хубаво.
От сестра ми се напръсках доволно с Guvenchy linterdit май беше, хубав е, но не ме впечатли, не е толкова забележим и след два часа вече не го усещах.
Мъжът ми харесва сладки аромати като кокос и ванилия, купува си душ гел с аромат на кокос Grinning Аз също харесвам сладки и сега за зимата реших да си купя, но с малко дете съм и нямам време да се разхождам, така че, ще поръчвам на сляпо.
 За Ellie saab le parfum също четох, доста е харесван и той.
Girl of now и Мон Герлен ще погледна. Трудно е да се избира парфюм само на база отзиви от нета, но ще рискувам един път Grinning

Пробвай Lancome Tresore Nude + има и кокос, и сладост и свежест, и нежни цветя- мисля, че е от тези, които 99% от околните биха харесали, или някой фланкър на Opium, щом се е харесал оригиналния- Nuit Blanche или Neon
А между Хипнотичната отрова и Кристала, бих избрала първото. Но не е от тези, дето всички го харесват..

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 13:25 от tuali

# 592
Аз съм за Hypnotic poison. Предпочитам EDT, но пък EDP не е толкова масов, по-нов е и пак е много хубав. Мон Г. не ми е сладък и е със съвсем друго излъчване върху мен. Най-добре да се пробват. Мостри съм взимала от Нотино.

# 593
Аз не мога да нося Хипнотик пойзън, смазва ме с аромата си и с мощ. Но имам тази Хипнотична отрова и нея нося с удоволствие!
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Hypnotic-Pois … ecrete-17218.html

# 594
Цитат на: vodica
Аризона, моля, кажи откъде си взе точно тази Дона на Валентино? Чакам я по българските онлайн магазини от месеци и се страхувам да не е спряна от производство.
Ebay 🙂
Мога да помогна с няколко английски сайта, ако те устройва - https://www.fragrancedirect.co.uk/valentino-donna-noir-absolu-ea … -01085030001.html
https://www.feelunique.com/p/Valentino-Donna-Noir-Absolu-Eau-de-Parfum-100ml
Има и още, но цените не са приятни.

Хипнотик Пойзън ЕДТ в сегашното си издание е жива вода. Аз лично не бих дала толкова пари за фантом на парфюм.
ЕДП е друга бира, но е по-различен, заради лакрица.

Кристал Ноар ЕДП носих миналата седмица и една от моите колежки полудя по него, вървеше след мен и вдишваше дълбоко. 😀 Казваше, че иска да стои по-близо до мен, за да го усеща, а пък нали трябва да се дистанцираме ковидно...
Ще й го подаря за Коледа, обаче ще трябва да е ЕДТ, другият не знам дали ще го открия.

Между двата обаче Хипнотик-а е по-лесен за харесване, по easy going. Ако, разбира се, можеш да го подушиш изобщо.😀

Sisley,  много се радвам, че съм те подкокоросала! 🎃
При мен днес се вихрят пак някакви бури, урагани, проливни дъждове (аман бе!), няма да мръдна от вкъщи и също ще се сгуша в него най-вероятно.

# 595
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали по-мадамски аромати, които да не са с преобладаващи сладки нотки?
Търся нови парфюмни хоризонти. Досега клонях по-скоро към свежи и тревисти миризми, но усещам, че се пренасочвам. Любимият ми парфюм е Karl Lagerfeld For Her. Харесвам бели цветя, зелени миризми, цитруси, след дългите прекарани часове във Fragrantica съм стигнала до извода, че не харесвам за себе си преобладаващо сладки композиции, често и ванилия. Иначе душа, душа Герлени, харесват ми като отделна миризма, но не мога да ги възприема за носене върху себе си. Най-сладкото, което притежавам в скромната си колекция, е Incanto Shine. Най-тежкото, което харесвам върху себе си, е един вече спрян от производство – Serpentine на Roberto Cavalli. Ще се радвам на препоръки Relaxed

# 596
  • София
Посмях се с Бакара и частната болница и Cloud в общинската.
Бакара пробвах пролетта. Харесва ми, но ми идва много силна болничната обстановка.
Cloud пробвах преди дни. Ако успея да изтърпя сладостта в първите 30 минути, после се превръща в онази красота, която има в Бакара.
Преди може би месец Ви споделих, че след проба на Rochas in black, носът ми го възприе като близък до Бакара. Като изключим сладостта, която е поносима като в Black perfecto, то този черен Rochas много ми хареса. Все още обаче държи висока цена.
По въпроса за кристала или хипнотичната отрова. Имала съм първия преди повече от 10 години и по едно време всяка втора беше с него или негово копие. Миналата зима се сдобих с Ambre Imperial Van cleef и влизайки в стаята колежката ми каза, че мириша на Хипнотичната отрова. Бих избрала отровата, ако съм на твое място.

# 597
  • Germany
Момичета, помагайте Blush
Ще купувам насляпо един от тези -
 Dior hipnotic poison или Versace cristal noir. От прочетени коментари мисля, че и двата ще ми харесат. Искам да е траен, забележим и да се харесва на мъжката част Blush
Кой според вас?
Привет Amandel, ползвала съм и двата парфюма в даден период от живота си и си поволявам да дам съвет по питането Ви. Чудесно сте се ориентирала, парфюмите са от вечните дамски класики, които нямат възраст и които всяка жена може да поноси в даден момент от живота си. Трайни, излъчващи, категорично женствени, и харесвани от мъжете.
Hypnotic Poison EDT е прекрасна ванилена пудра, с бадемов марципан, малко анасон, сладко от праскови и нежна кокосова ядка и загадъчни и чувствени бели цветя. За мен основната и водеща нота при него е ванилията, и точно в това е красотата му. Парфюм-класика, за жени без възраст, темпераментни, красиви, усмихнати и най-вече Жени. Казвала съм го и друг път, и пак ще го повторя, най-комплиментираният ми парфюм. Нямам случай да съм с него, и да не ми кажат, колко хубаво мириша. Моят избор би бил именно тази версия.

Hypnotic Poison EDP е нощната и по-гореща версия на ЕДТ. Тук отново се разпознава ДНК-то на класическата ЕДТ версия, но са добавили опушена лакритца, която е дала много привлекателно дървесно-опушено и сладко-солено усещане. Също така е допълнена и със солидно количество бобова тонка, от което парфюмът е станал направо изгарящ, секси и много провокативен. Аз го обичам много и въпреки, че съм изпръскала два флакона, не оставам без него. Но е парфюм, който е за по-хладно време, и трябва сърце и характер за него. 

Crystal Noir Versace EDP имах в най-първата, и най-харесвана от всички версия, в огромна кожена черна кутия, веднага след излизането му през 2004 година. Въпреки, че много хора казват, че този парфюм миришел на мен, аз така и не можах да го обикна. Но си е с много типично женствено и топло излъчване. Това, което аз усещам в него, е красива и богата млечна гардения, посипана с кокосова пудра, и поставена на топла санталова подложка с кардамон. Топъл, наситен, богат и много траен парфюм.  Това, че е разпознаваем за мен не е минус, всеки излъчва по уникален начин даден парфюм, и може точно той да стане Вашият подпис.

Мисля, че ако харесвате ванилово-цветни и топли ориенталци, няма опасност който и от двата парфюма да изберете. Желая ви да станат част от вас и да се харесват и на околните Hug

# 598
Аз харесвам и двата парфюма и съм ги носила. Бих си купила и двата последователно, но първо Кристал Ноар ЕДТ. Той ми е вечна любов. Страшен мъжелов.

# 599
И на мен ми хареса това сравнение на Клауд на Ариана с общинска болница. От първото пръскане с него, до следващия ден, си задавах въпроса дали това е парфюм. Аз не усещах сладост.

Общи условия

Активация на акаунт