Нашите цветя - обща тема 4

• 33 001
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile май не бяха виждала цъфнала алоказия. Simple Smile

похвалих ли се с теменужките? Simple Smile
и още за хвалба има - докато ги садих в едно от сандъчетата намерих луковички на лилиуми. Simple Smile значи онова са били лилиуми, оцелели са цяло лято на село, поливани заедно с тагетесите, а сега ще се наложи да оцелеят и зимата с теменужките.
Simple Smile сървайвърчетата ми те!.

# 556
Натуся, чудесна зимна квартира! Би ли споделила подробности за нея - как е направена, материали и т.н. и още снимки?

Добри, честито!
ПС Някои стволове на бататите, пуснаха коренчета.

# 557
и у нас растат две клончета. Simple Smile пак бяха за теб, но ти не се обади тогава. Simple Smile

# 558
  • оттам, откъдето започва България
Моята алоказия доста често цъфти, този месец за втори път. Simple Smile

# 559
и у нас растат две клончета. Simple Smile пак бяха за теб, но ти не се обади тогава. Simple Smile

Кътай ги зимата, дано ги опазим, че са красиви. Аз раздадох няколко хора. Simple Smile

# 560
супер. все някой ще успее. Simple Smile

# 561
  • София
Натуся, чудесна зимна квартира! Би ли споделила подробности за нея - как е направена, материали и т.н. и още снимки?
Готова оранжерия е.Ако искаш ще снимам.

# 562
Дидка, много хубави са ти цветята. Но не мога да се сдържа и ще кажа, че орхидеята е неправилно засадена, много надълбоко. Горната част на корените трябва да е над субстрата.

Данилу, размножаването на магнолия от семена е бавно и трудно, цъфтят след много години. Аз пробвах от любопитство, нито едно не покълна даже.
По-лесно било да се вкорени клонче завито в мъх, както си е на дървото, чак след като пусне корени се отрязва и засажда.

Натуся и на мен ми е интересна зимната ти квартира, моля те разкажи още малко.

# 563
Мeera, много красиво сенецио, явно му харесва у вас Simple Smile!
Дидка, страхотни цветя, винаги съм искала алоказия, ама след като уморих една ще изчакам да се пробвам пак!
Данилу, направо ме прободе в сърцето с този невероятно красив цвят на розата!
Натуся, моля дай подробности за тайната ти зимна градина Simple Smile.

# 564
  • на острова на мечтите
Phloxx, днес първо ме изненадаха цъфналите рози.... тези виолетовите снимах, но има и една нежно розова....После, случайно се доближих до магнолията и гледам тези образования... Пълни с прекрасни ярко червени семена.... Никога не бях виждала такива. Нямам никакво намерение, а и място и време да садя и магнолии... Благодаря ви на всички за отговорите...

# 565
Дидка, много хубави са ти цветята. Но не мога да се сдържа и ще кажа, че орхидеята е неправилно засадена, много надълбоко. Горната част на корените трябва да е над субстрата.

Phloxx, благодаря за съвета. Честно казано нищо не разбирам от орхидеи,
Скрит текст:
даже не са ми и от любимите цветя.
Обаче тъй като живея до Кауфланд и се чувствам задължена да спасявам цветя, които са с намалени цени, т.е. тръгнали са към боклука. Не успявам да изкупя всички, а и няма как - много са.
Тази малка орхидейка я мъча отдавна - нито тръгва да расте, нито умира. Беше почнала да загнива, но уж й се размина.
Имам още две "служебни" орхидеи - по-големи, на които не направих снимки. Колежка ги оправя. Едната се скъсва да цъфти, а другата расте на корени и листа.
Като цяло не мога да кажа, че разбирам от цветя. Май повече разчитам на това да им си радвам, да им говоря и да им изпращам любовта си.  Relaxed

# 566
Дидка, разбирам те, и на мен ми е жал за изоставените цветя в магазина Grinning
Щом е такава работата, ако искаш можеш просто да премахнеш най-горния слой субстрат, докато се покаже дъното на розетката. Орхидеята ще ти е благодарна, може и да се събуди.

# 567
Още утре ще го направя. Благодаря ти! Simple Smile

# 568
Натуся, да , снимай да я разгледаме хубаво, моля. Simple Smile

# 569
  • София
Натуся, да , снимай да я разгледаме хубаво, моля. Simple Smile
Направо ще дам линк.Моята сместена в ъгъла и няма да добиете представа.
https://www.home-max.bg/oranjeriya-s-2-rafta-ot-vsyaka-strana/?s=1

Стои на остъклена тераса.Миналата година само малко я затваряхме,защото беше топло.По-миналата даже одеяло съм мятала отгоре.Лятото ММ маха найлона и частично я раглобява,да може да  се ползват рафтове.

Общи условия

Активация на акаунт