На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 865
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • Стара Загора
Баклавата с мляко е от Фарук и е на квадратни парчета, поръсена с какао.
Не продават никъде с каймак, той се слага допълнително на класическата с шам фъстък. Хавуч дилими или каре. Някъде и с бял сладолед я ядат.

Яла съм зимата и в Айчичек. Там беше с повече какао и лешници. А тази е с шам фъстък. По другите баклаваджийници не бях виждала, но баща ми е видял в ES Tatli & cafe на центъра. Сигурно предлагат и другаде.

Иначе знам че ме отбелязаха Helvaci Ali. Аз ги следя. 😊

# 421
  • Най-красивата страна
Сега погледнах кутиите Daflon-пише 60 таблетки,но вътре има 3 блистера.Не знам защо-исках цяла кутия.
За останалите лекарства ,които изброих-цените са такива,каквито съм написала и всички блистери са вътре.
Погледнах и срока на годност-не е минал.
Аптеката от която пазарувах се намира на центъра.
Обяснение нямам.Освен,ако са ми направили отстъпка ,защото сметката ми беше голяма.

# 422
Леле, като ви чета, се радвам, че такива сладки работи не могат да ме изкушат. Виж, кашкавалената халва е друго нещо Heart Eyes Яд ме е, че на Ивчето сладките от Мигрос все забравям да потърся. То даже трябва да потърся да видя как изглеждаха. Скоро пак ми се отваря път до Турция за пазар. Този път обаче Чорлу. Гледам и голям Мигрос имат, и молове с любими марки. Дано до тогава няма промени при изискванията за пътуване.

# 423
.....
Относно мрънкането... И при мен е същата. Поне купил от някакви момчета на центъра с колички кутия с 50 маски за 10 тл, че и хубави. Тръгнах да ги търся, ама не открих. Надолу по улицата също продаваха в някакъв магазин, ама 20 тл искаха. Мерси. 😁
[/quote]
Маските - минаха с количката пред нас докато хапвахме халва със сладолед при Халважъ Али, ама бяхме взели вече по поръчка от пазара за 15 тл....но бяха толкова изкушаваш, че накрая детето скочи за 1 кутия...ние ползваме многократни.
Иве, чуден специалитет препоръча/ халважи али/ цялото семейство го хареса, та вчера преди да тръгнем пак си хапнахме Simple Smile))
Взех и шоколад баклава за вкъщи,  хареса ми. Само аз я опитах. Сапун на пяна Йок. Верно всичко беше изкупено.
Много съм доволна от напазаруват, все ми е малко, но този път с децата/ малкото/, не е изобщо за пазар. Мъжо обича пазара в Одрин, но без нощувка не ще, а децата в такъв случай остават малко проблем....но все ме поспира, че аз се уливам с количества, вика всичко ли ще изкупиш ??? Grinning
На пазара един продавач каза на 5.11 ще затворят границата. После още на едно място го чух, дано не е вярно, да отидем пак като свършат запасите.
В петък в Лесово чакахме над 4 ч общо, бяхме малко след 11ч, реално на Тр граница, нашата колона Не Се движеше !!! Е това много ме вбесява, защото реално хора, дошли поне 1 час след нас имаха късмет с колоната и минаха преди нас, много, много се изнервих !

# 424
  • Варна
Сега погледнах кутиите Daflon-пише 60 таблетки,но вътре има 3 блистера.Не знам защо-исках цяла кутия.
За останалите лекарства ,които изброих-цените са такива,каквито съм написала и всички блистери са вътре.
Погледнах и срока на годност-не е минал.
Аптеката от която пазарувах се намира на центъра.
Обяснение нямам.Освен,ако са ми направили отстъпка ,защото сметката ми беше голяма.
Възможно е да са различни опаковки от другите. При повечето от тях има по няколко вида. Но Дафлонът е един единствен и затова наблегнах. А и много хора го купуват и често коментираме цената.

Заповедта на МЗ е до 30.11. Както казах, в момента би било цинизъм нашите да затворят (да въведат тестове, защото реално затворено не е било). Но за турската страна може да гадаем какво ще решат. Дано остане отворено. Всеки си поема риска, в крайна сметка. Аз продължавам да смятам, че тук рискът не е по-малък. Даже напротив!

# 425
Аз се опасявах от Брюксел нещо да не ни наложат, но явно правителствата имат добра автономност при взимането на тези решения. Ето днес например Румъния слага пристигнали българи под карантина. Турците не мисля, че имат изгода да се затварят за нас. Вярно, че сме смешна част от туризма им, но тази година, вярвам, всяка лира им е скъпа. А тепърва идва Нова година. И точно, защото сме малка част и като население и като туризъм, едва ли ще им "запалим" държавата. Дано съм права.

# 426
Гърция затваря границите си за българи!Така,че,всичко може да се очаква!

# 427
Здравейте, къде има магазин за хубави детски обувки ?

# 428
  • Пловдив
Гърция затваря границите си за българи!Така,че,всичко може да се очаква!

Хитрите византийци изчакаха да мине сезона и хлопат кепенците.

# 429
  • Най-красивата страна
Когато наближат празниците пак ще я отворят...

# 430
  • Пловдив
Извинявам се, че нахълтвам така в темата...
Някой ако е запознат, може ли да ми каже лекарство за киселини, което мога да взема от Одрин?

Благодаря!

# 431
  • Варна
Някой ако е запознат, може ли да ми каже лекарство за киселини, което мога да взема от Одрин?

Благодаря!
Имат Талцид, така се и казва.

# 432

...Аз продължавам да смятам, че тук рискът не е по-малък. Даже напротив!
[/quote]
Аз също ! Този път съм абсолютно възхитена от дисциплината, на 99 % с маски, и по магазини и и по улиците и търговците, рядко ги свалят само когато няма клиенти наоколо...докато преди 1,5 м не ги носеха стриктно, сега точно обратното!

# 433

Благодаря!
Rennie

# 434
  • Пловдив
Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт