На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 866
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
beljata, човек трябва да пробва от всичко и да разбере кое е за него. Много мои познати се чудят какво правим толкова, че ходим с нощувка-две. Те за един ден се оправяли. Но разни хора...

Хубаво подсети за Дениз Бюрек. Втората сутрин, когато ходихме (последният път) на закуска, нали бяхме в Kaleroom. Позакъсняхме със слизането и естествено нямаше свободни маси. И си казахме с половинката, че ще ходим да търсим бюрек. Той беше видял някакво място наблизо, викам си хапваме там и продължаваме. Човекът на рецепцията, който подозираме и че е собственик на хотела, разпозна думата бюрек и ни заговори на английски. Сигурно 15 мин говорихме, но основното беше, че ни каза кой е най-хубавият бюрек за него в цял Одрин. И ни прати точно в Дениз. Имаше си бая опашка извън мястото, решихме, че наистина там е топ. Видях някаква баница със спанак и сирене, ама половинката се редял, не успял да каже какво иска, та ни дадоха точно с кайма. И аз съм разочарована! Толкова апетитно изглеждаше, а толкова посредствена беше.

Впрочем тогава, докато се редяхме, ми направи още по-силно впечатление, че и румънци ходят на пазар в Одрин. От предния ден бях видяла и коли, и бусчета, а пред Дениз бяха цяла група жени румънки.

# 361
  • моята мила родна страна
Решила съм този път да пробвам някоя от местните марки прах за пране: Rinso, Alo или Tursil. Кой да избера?

# 362
  • ВАРНА
Чудовищно земетресение събори Егейска Турция!  

По последни данни към 13 часа и 51 минути на 30 октомври  в Егейско море е регистриран трус  от 7 степен по Рихтер!  

В градовете около Егейска Турция -  Измир - Чанакаккале - Кушадасъ  трусът е бил със степен 6.6  по Рихтер.....почти всичко по стари сгради в Измир - Чанаккале - Кушадасъ - Самос  са съборени!  Все още няма данни за жертиви!  

Трусът е усетен чак в Бенгази Либия спорен Си ен ен Тюрк!!!

Най-тежко обаче е положението в Измир  който е поел цялата сила от 7 степен по Рихтер и близкият гръцки остров Самос.  
Поражанията по сградите и в Кушадасъ са много тежки.

# 363
Милите ни комшии! Гледам CNN Turk, Sabah, в Измир цели сгради са разрушени, текат спасителни операции. Дано хората са добре Sad

# 364
  • ВАРНА
SHOW TV  Турция излъчва на живо кадри  в момента 15.47 ч.  бг.време  от уличите  на Измир и Кушадасъ - положението е страшно....съборени сгради наред....тепърва започнва издирването на жертви от опустушителното земетресение  6.9 по Рихтер

# 365
Здравейте , проверявах в https://ilacabak.com/ за някои от двете лекарства по активна съставка J05AX05 , но не ми дава резултати. Някой да е взимал турската алтернатива на изопринозин или изорекс?
Възможно ли е да нямат такива Misc Pill
Relaxed
Изопризин няма  мнократно е обсъждано.
Няма аналог.

# 366
Горките хора, дано да няма много жертви. Ужасна, проклета година!

# 367
Във ФБ ми попадна,че след земетресението и цунами ги е ударило. Какъв е тоя ужас Cry
Ето статията

https://m.24chasa.bg/novini/article/9172378

# 368
Извинявайте,че нахълтвам,но някой знае ли цената на кашуто-насипна?Имам поръчки и да знам горе-долу цената?

# 369
Извинявайте,че нахълтвам,но някой знае ли цената на кашуто-насипна?Имам поръчки и да знам горе-долу цената?
80лири/кг, не от Одрин

Дано няма жертви, Измир е от любимите ми градове.

# 370
  • here and now
Решила съм този път да пробвам някоя от местните марки прах за пране: Rinso, Alo или Tursil. Кой да избера?
Ползвала съм само Ало, течен за цветно и много ми харесва. Толкова ми харесва, че не ми се е приискало да опитвам другите.

# 371
  • Стара Загора
Ragga Благодаря! Извинявам се, но от скоро следя групата. Relaxed

# 372
Здравейте. Имам една огромна молба към тези, които ще пътуват утре през КА. Днес сутринта е паднал таблета ми в сградата на Duty Free магазина при влизане от България към Турция. Беше в раницата ми, но когато минахме границата разбрах, че раницата е отворена и таблета го няма. Беше 8 сутринта. Ходих само до тоалетна и в магазина. Нямаше много хора. На връщане помолих в магазина на Duty Free-то да се обадят и да го потърсят, но никой не го е предавал. Ако може да попитате в сградата дали някой не го е намерил и дали имат отдел Намерени вещи. Таблета е Amazon Fire и е заключен с парола.

# 373
80 лири го взех

# 374
Здравейте, къде е най-добър курса за обмяна на евро в турски лири?

Общи условия

Активация на акаунт