На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 888
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • Айтос/Бургас
Здравейте! Разбрах,че всяка събота в Лозенград има голям открит пазар.Бихте ли ме упътили къде точно се намира?

# 376
  • Пловдив
Здравейте, къде е най-добър курса за обмяна на евро в турски лири?

В Турция,в БГ веднъж реших с евро да купя лири(в Тавекс) и ми ги обмениха евро-лев-лира,отказах се от "сделката".

# 377
  • на Мелмак
Здравейте,

Бях гледала в Одрин врати, интериорни. Като цена ми се върти около 900 лири. Дали има друг като мен, който да е гледал и да помни цена?
Предварително ви благодаря!

# 378
Гледам че на камерите няма хора на границата.Изпуснахме чудесен ден за ходене.Пристрастила съм се.Само за там мисля.

# 379
Вероятно много хора са се стреснали заради земетресението.
За първи път взех Vione, ама нещо не ми излиза на пяна, а течност. Случвало ли се е на някой да попадне на дефектна помпа? Иначе ухае страхотно.

# 380
  • до едно тепе
На Vione помпите са много калпави. От него взех първите 2-3 пъти. После случайно купих за проба това https://images.app.goo.gl/ico19dRdJTbweyLq8
Освен че аромата е по-приятен, помпите нямат чупене. Може би вече втора година ползвам 2 помпички като наливам вътре разреден обикновен течен сапун. Децата не си отмиват сапуна добре от ръцете, ако не е на пяна и ръцете им стават на червени петна. Разреждам обикновения сапун наполовина с вода и така успява да го направи на пяна.

# 381
  • ВАРНА
Гледам че на камерите няма хора на границата.Изпуснахме чудесен ден за ходене.Пристрастила съм се.Само за там мисля.

Нещо очаквано поне от мен заради тройно гадната комбинация: 

-  земетресение - чудовищен ръст заразени и отвратително късно есенно време...дори в иначе топлия Одрин днес е мега отвратително времето.

Гледам по турската тв. от днес  вече става и все по масово мерене на темп. преди да ти разрешат да влезеш в магазин или пазар.
Все по тегаво става.

# 382
  • Пловдив
Здравейте, пътуваме за Одрин 😆
Ще нощуваме там. Моля да ми препоръчате ресторант за вечеря

# 383
  • Варна
Да, помпите на Вионе са калпави. И да, показаният от Поспаланчо сапун е по-добрият вариант. Бях споделила преди време, че след като свърши Вионе-то, ММ купи лилав Saloon от магазин за турски стоки тук. За момента помпата му върши идеална работа. Там го открих в Бизим, но вече бях купила Вионе от борсите и го отбелязах за по-нататък.
Така че търсете го в Бизим, най-долу на стелажа, който граничи с първата каса и на него са сапуни, пасти и четки за зъби. цък

И нещо извън темата...
В тази лавина от лоши новини отвсякъде, дали може да оставим те да говорят сами, без да подсилваме допълнително ефекта им с купища стряскащи епитети? Все пак темата е положителна по своята същност. Въпросът ми не е опит за бягство от реалността. Все пак се налага да продължим да живеем нормално (и нормални), доколкото това изобщо е възможно.

# 384
Точно в брошурата на Бизим видях този сапун и заради него ходихме до там, но нещо не ми допадна като магазин. Доста беше обрано като стоки. Иначе пастите за зъби ги видях, но явно съм пропуснала баш това, за което влязох. Живот и здраве следващ път като отидем ще се снабдя.
Взех маслини от борсата и в плика ни сложиха малко от едни червено--розови, за проба. Жената, която продаваше каза, че са били в марината с червено цвекло. На мен лично не ми допаднаха, стоят ми малко като туршия, но ММ ги одобри.

# 385
  • до едно тепе
Аз от складовете го бях взела този сапун. Имаше преди един склад, в които се маркираха на касата всички покупки и ти дават касов бон накрая. То само един беше такъв де. Сега не го знам дали го има. Февруари бяхме последно мисля.  В Бизим не сме ходили досега😀

# 386
  • Варна
Аз от складовете го бях взела този сапун. Имаше преди един склад, в които се маркираха на касата всички покупки и ти дават касов бон накрая. То само един беше такъв де. Сега не го знам дали го има. Февруари бяхме последно мисля.  В Бизим не сме ходили досега😀
Аз проверих в  този  склад. Май в него имаше ПОС, поне преди. Там първо потърсих Вионе, защото от там съм купувала. Нямаше. Нямаше и никакъв друг сапун на пяна. Питах. После отидох в онзи със стълбите, питах за сапун на пяна и имаше само Вионе.
Но е напълно вероятно да го има на складовете, разбира се. Лудницата бе такава, че и малкото неща, които купих, ми струваха нерви и излишно смесване с полудели шопингуващи. Ако знаех, че в Бизим го има, и това щеше да отпадне от покупките от борсите. Аз и чушките купувам от Бизим, принципно.

Обещах да докладвам за готовите цигара бьореци (пак от борсите взети - дружките били взимали, та и аз, да не съм съвсем без нищо). Ами, не стават. Сухи и с неустановен пълнеж без вкус. Двете опаковки бяха с коренно различно количество плънка. От един кашон бяха, на един производител, еднакъв срок на годност. Едните бяха буквално празни. Другите - малко по-добре. Но всичките бяха сухи и безвкусни. Вече ще си взимам само кори и (като имам муза) ще си ги правя сама, както досега.

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 07:40 от beljata

# 387
  • Стара Загора
Аз не съм взимала подобни полуготови тестени, но и като цяло не съм фен. Винаги предпочитам да направя сама.
Удобството при липса на време обаче и за нещо бързо, мързеливо...е ясно.
Вчера имаше по едно кюнефе в опаковки в малка витрина в магазина със сиренето на борсите, точно до касата, но абсурд да взема. Аз не съм й фен де, ама друго си е да се направи на момента. Предния път взех от Мигрос на Superfresh за колежка и каза че било хубаво, пак да съм й купела. Но вече ще спра да приемам поръчки, защото бях изнервена на не знам коя степен пред Fistikcioglu. Чаках близо 30 мин за малка кутия баклава. Изсипана румънска група туристи, от която един чичко купи сигурно 15 кутии, съответно беше с предимство. Пред мен още 2 жени, които също напълниха по 3 и вече тотално изкуках. Не знам как не вдигнах скандал.

Вчера обаче като изключим бързото преминаване на границите на отиване и връщане, беше някаква лудница. На складовете ад. Буквално 5-6 мин се чудехме къде да паркиранме. В 8,05 пристигнахме и вече пазарлъка течеше с пълна сила. Автобуси, коли, хора.... Ужас. Не си спомням кога съм виждала такъв гъч там. Може би картината е аналогична, когато през 2018-та пак се срина лирата.
Но сега пазаруват лекарства, храни и прахове с препарати. В магазините за дрехи сякаш нямаше толкова хора. В мола в Карача пак си купуваха и Мигрос, но по останалите магазини слабо ми се стори. Не е пълно като преди.

Обиколих няколко оптики по центъра, вкл. ходих на Орду до Coskun, която похвалиха в групата във ФБ и в съседната, но за съжаление не успях да се спра на никоя рамка. Исках малинова червена, ама тц. Две от харесаните бяха идея по-големи, та явно не ми е писано сега. Видях още 3-4 други в улички около главната, но време йок. Та ако успея да отида поне още веднъж, ще отделя 2 часа за това и пробвам отново. Цените на рамките са добри, но аз меря все 'марки' (Салваторе Ферагамo, Vogue и подобни) просто това ми даваха и където имаше етикети, започваха от 550 тл до 1070 тл.
За стъкла не питах, защото рамка няма. 😁😁

В едната оптика и магазин ме питаха вярно ли е, че от днес вече няма да може да се пътува. Без ПСР де, то ясно че границата ще е отворена за наложащи случаи. Та и до тях стигат такива слухове...

# 388
  • Варна
Ивче, както се разбира от поста ми, и аз взех полуготови за пръв път, при това по препоръка на дружките... Явно има и по-мързеливи от мен. Stuck Out Tongue Winking Eye
Беше компромис, очевидно неуспешен.
И аз с кюнефето не съм пробвала. И не бих. Правя си го сама. Веднъж на високосна, ама какво от това. Замразявала съм мое за кратко време, но готово не бих взела. Най-малкото не мога да го донеса замразено и ще се скапе.

И аз се надявам на още едно ходене до края на годината, ама като гледам какво става...
Скрит текст:
Нямам идея какво ще излезе като заповед на МЗ за декември. Много ми се иска едно предколедно пътуване да направим, но в тази ситуация се опасявам, че този път комшиите ще ни хлопнат вратите си.
Да, имат нужда от нас като туристи и клиенти, обаче имат по-малко бройки новорегистрирани на ден от нас, на фона на над 12 пъти по-многобройно население и 10-12 (а в отделни дни и отгоре) пъти повече тестове дневно. Смятам, че при това съотношение би било цинизъм нашите да въведат ограничения. Освен ако ЕС не затвори външните си граници. Та, ще се надяваме заболяемостта в пограничните им градове да не скочи рязко и ЕС да не "прехвърля от болната глава на здравата", та минаването и през декември да е спокойно.
И разбира се, най-важното е да сме здрави! Пожелавам го на всички!

# 389
Момичета,подариха ми сапун на гранули,Дуру.Хубав ли е и в пералня ползва ли се?! Малко трудно разчитам с преводача.Лека вечер.🌹

Общи условия

Активация на акаунт