На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 807
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив

След седмица ще се пробвам да пътувам с автобус. И тъй като в моята глава за всичко си има начин,чалъм и план. Моля ви кажете вие как го правите.
Как пътувате?
Как пакетирате /съхранявате всичко купено-отделни надписани чанти; един голям сак в който пъхате  всичко след всяка спирка на автобуса......В главата ми само от мисълта е един голям хаос,а какво ли е в действителност...
Ако на границата ви проверяват-какво представлява проверката?

Ще съм благодарна за всичко ,което ще ме подготви и улесни.

# 571
че те никога не са връчвали.
аз имам невръчен фиш за превишена скорост и 2-пъти като пътувахме /септември и октоври/ само ми казаха че имам глоба.
миналата седмица нищо не ми казаха, а фиша още се вижда в системата и разбира се няма да бъде платен

# 572
  • Пловдив
Аз също имах неплатена глоба,не беше моя,а на клиент(управител съм на семейната ни фирма,една от дейностите е микробуси под наем и всички глоби ги отнасям аз).Пътувах през септември,през КА,в посока Турция никакъв проблем,никой нищо не ми каза,но когато се прибирах към БГ,на паспортен контрол ми казаха,че имам глоба,но само толкова-не искаха да я платя веднага.

# 573
  • Пловдив

След седмица ще се пробвам да пътувам с автобус. .......................................
Да си призная много отдавна не ми се е случвало с автобус, но общо взето ситуацията е следната още на борсата всички покупки ви ги дават в абсолютно еднакви торбички .....и от там се почва. Има едни големи торби /като чували от захар, но цветни/ обикновено са най удобни, маркирате си ги по някакъв начин, връзка, ластик, шнола дори съм виждала -и пъхате в тях. После като ви изхвърлят накрая на центъра сте вече без автобуса и всичко, което си купите ви е в ръцете ....обикновено това последното си го качвате вътре.Така че си преценете какво ще ви е удобно да носите - някаква раничка ...Ако ви проверяват -сваляте всичко -всеки си застава до багажа-автобуса отива на рентген, търсят алкохол,цигари,лекарства -големи количества маски ..ей такива неща.

# 574
  • Стара Загора
Няма да има повече проверки и отнети шофьорски книжки за неплатени пътни глоби по големите ГКПП-та!

Върховният касационен съд отмени окончателно решението от лятото на 2020 г.  - гранични полицаи да връчват неплатени глоби и отнемат шоф.книжки моментално!  
 Решението на ВКС не подлежи на обжалване!  

Заради внезапното решение това лято  гранични полицаи да извършват проверки за неплатени глоби през летния сезон на някои ГКПП ставаха огромни опашки и предизвикваха паника в някои шофьори, които пътуваха сами в колата си и оставаха без шоф.книжка на границата поради неиздължен фиш.

С едно важно уточнение обаче - това решение се отнася за гранични пунктове Кулата - Промахон и Илинден - Екзохи.

# 575
  • моята мила родна страна
Скрит текст:
Може ли по запознатите да ми разяснят как се приготвя този салеп? Добавя ли се нишесте? Или само се разтваря в мляко? С какво мога да гарнирам за по добър ефект? Какви са ползите от напитката освен удоволствие?
Взех си абсолютно същата разфасовка. На 1 ч.ч. горещо мляко - 1 с.л. салеп, гарнирам с канела. Много ми харесва, страхотна сгряваща напитка!
Каква цена има тази кутия ?
Харесва ми да е в метална . Тук не съм срещала подобна
26 TL

# 576

След седмица ще се пробвам да пътувам с автобус. И тъй като в моята глава за всичко си има начин,чалъм и план. Моля ви кажете вие как го правите.
Как пътувате?
Как пакетирате /съхранявате всичко купено-отделни надписани чанти; един голям сак в който пъхате  всичко след всяка спирка на автобуса......В главата ми само от мисълта е един голям хаос,а какво ли е в действителност...
Ако на границата ви проверяват-какво представлява проверката?

Ще съм благодарна за всичко ,което ще ме подготви и улесни.
Мога да кажа само аз какво правя, когато водя групи, не знам каква е практиката на колегите.. За предпочитане е за препаратите да ползвате големите торби от вериги като Кауфланд или Лидъл, пазарските карираните също стават, така бутилките ще стоят прави. За другите покупки вземете сакове или чанти, които се закопчават, така ще избегнете риска нещо да изпадне. Може да ги маркирате с цветна връзка, аз лично нося хартиено тиксо и перманентен маркер и им ги надписвам. Съветът ми е млечните продукти да ги слагате на дъното на чантите, така няма да се набиват на очи. По принцип държа да знам какво има във всяка чанта, защото при евентуална проверка, да знам и кои чанти да смъкна. Досега не са ме карали да смъквам целия багаж. Е само веднъж, преди месец, ама той митничаря толкова любезно ме попита, че не можах да откажа. Чак протокол ни направи, че няма нарушения. Имате право да поискате вашите чанти да са на едно място в багажника, но те повечето пътуващи така си ги слагат.  Баклавата си я сложете под седалката, носете си допълнителни торбички и я сложете в няколко, да не потече. И след всяка спирка трябва да имате достъп до багажника, за да си сложите багажа. Да, понякога ни се налага да вземем пътуващите от някоя спирка и няма възможност да отваряме багажниците, но спираме някъде и доподреждаме. И не слагайте в една чанта перилни и хранителни стоки, разделяйте ги. И не Ви изхвърляме на центъра, но както казах не знам каква е практиката на колегите.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 16:13 от aljul

# 577
  • Пловдив
Не твърдя, че моето мнение за пътуване с автобус е най-обективното /става въпрос до Одрин/ , но да ви разкажа за колегите ви без имена.. Избрах си екскурзия, може би от грабо уточнявам екскурзия,не шопинг. Исках да отида на забележителностите, а след това ако преценя, че заслужава да отидем със семейството, защото друго е някой да те заведе и да ти разкаже........Ами не се получи не посетихме нищо, но всеки път питаше сега по програма имаме това ... има ли желаещи ...има ..само трима ще го прескочим.......накрая вече се възмутих и и казах че не съм тръгнала на пазар....е добре буквално изхвърли хората на центъра и нас ни закара на крепостта, бяхме 10-тина човека, паркира автобуса и ни каза ей от тука нагоре като се изкачите ще я видите аз ще ви чакам тук ..и по-бързичко. Грабо дава възможност за изказване на мнение и даване на оценка ... написах както си беше, много хора бяха подкрепили мнението ми.  Иии започна един терор, едно звънене ....през час заплахи да го променя, да го изтрия ....и какво ли още не...След като беше харесано-вече не можех да го изтрия ....продължиха пак заплахи .Свързах се с Грабо -да го изтрият, защото тормоза не преставаше...........и това беше моето злополучно пътуване с екскурзионна цел .....А и за капак някакви хора, които слязоха в началото на града бяха слезли с торбите на други хора, които слязоха с мен на другата спирка и отговора и беше - вижте в тия може да има повече неща ..  преди доста години ... няма да се повтори.

# 578
  • Най-красивата страна
Ние ходим в Одрин с приятелско семейство за 2 дни с една нощувка.
Не ни стига времето.Едвам смогваме да обиколим центъра,два закрити пазара и да влезем в Мигрос,Марги и Уайкики.
Накрая се прибираме много изморени.
Просто не става хем да видиш забележителностите,хем да обиколиш магазините.
Следващия път се надявам да останем поне за 3 дни.

С организирана екскурзия -бих си купила дрехи,обувки,ядки,локуми,сладки,ей такива неща.
И ще очаквам да видя поне някои забележителности.
Ама да помъкна прахове и баклави-не.

# 579
Здравейте.Смятам утре да пътуваме с една нощувка.Някой скоро оставал ли е с преспиване?Има ли ограничение на хората в апартамента,четох в Booking,че на места има такова.
Ресторантите имат ли промяна в работното време?

# 580
Ресторантите работят до 22 ч. Това е от тази или миналата седмица. За апартаментите не мога да кажа нищо, не съм се интересувала.

# 581
  • Най-красивата страна
Ние спахме в хотелски апартамент преди 10 дни.
Апартаментът беше с две спални и дневна.
В дневната имаше ъглов диван.Но дивана не се разтяга .
Бяхме тримата .Детето ни е голямо и спа в едната спалня само.
В такъв апартамент могат да спят две двойки примерно.
Леглата са големи,но не чак толкова,че да спят удобно трима с голямо дете.С по-малко-да.
Банята е една.

В офертите в Букинг си пише кой апартамент за колко човека е.

# 582
Не твърдя, че моето мнение за пътуване с автобус е най-обективното /става въпрос до Одрин/ , но да ви разкажа за колегите ви без имена.. Избрах си екскурзия, може би от грабо уточнявам екскурзия,не шопинг. Исках да отида на забележителностите, а след това ако преценя, че заслужава да отидем със семейството, защото друго е някой да те заведе и да ти разкаже........Ами не се получи не посетихме нищо, но всеки път питаше сега по програма имаме това ... има ли желаещи ...има ..само трима ще го прескочим.......накрая вече се възмутих и и казах че не съм тръгнала на пазар....е добре буквално изхвърли хората на центъра и нас ни закара на крепостта, бяхме 10-тина човека, паркира автобуса и ни каза ей от тука нагоре като се изкачите ще я видите аз ще ви чакам тук ..и по-бързичко. Грабо дава възможност за изказване на мнение и даване на оценка ... написах както си беше, много хора бяха подкрепили мнението ми.  Иии започна един терор, едно звънене ....през час заплахи да го променя, да го изтрия ....и какво ли още не...След като беше харесано-вече не можех да го изтрия ....продължиха пак заплахи .Свързах се с Грабо -да го изтрият, защото тормоза не преставаше...........и това беше моето злополучно пътуване с екскурзионна цел .....А и за капак някакви хора, които слязоха в началото на града бяха слезли с торбите на други хора, които слязоха с мен на другата спирка и отговора и беше - вижте в тия може да има повече неща ..  преди доста години ... няма да се повтори.
Да, за съжаление доста често чувам такива отзиви. Само да си знаете, че е задължително да се спазва посочената програма. Може да се пропусне обект само при форсмажорни обстоятелства. Иначе може да подадете сигнал в комисията за защита на потребителите. Колко пъти съм се сблъсквала със ситуации в които не знам как да реагирам. Последния път развеждах и показвах магазини в центъра на хора от друга агенция. Не може да пратиш хора, които никога не са ходили в Турция с думите "ей от тука надолу е центъра и имате час и половина до тръгване". Пък аз им разпечатвам чак карта с местата за пазаруване. Пък колко пъти съм треперила, че закъсняваме, защото сме се забавили на границата, ама те хората са тръгнали на пазар, не може да им дадеш 40 минути в мола. И затова много се дразня, когато слагат всички агенции под един знаменател.

# 583
  • на Мелмак
Спали сме досега в Унисите, доволна съм, особено от закуската Animal Pig
Да ви кажа за този шоколад без захар - само едно бурканче беше останало в Мигрос, в Ераста, сутринта. Рошков нямаше. Това форума е опасен Wink
Като се прибрахме и го опитахме ММ съжали, че не сме го търсили и другаде, ама първо не вярваше, че ще му хареса изобщо. Явно ще се купува.

# 584
Спали сме досега в Унисите, доволна съм, особено от закуската Animal Pig
Да ви кажа за този шоколад без захар - само едно бурканче беше останало в Мигрос, в Ераста, сутринта. Рошков нямаше. Това форума е опасен Wink
Като се прибрахме и го опитахме ММ съжали, че не сме го търсили и другаде, ама първо не вярваше, че ще му хареса изобщо. Явно ще се купува.
Ние последния път също останахме в Унисите, и аз същото мога да кажа  за закуската. Като за хотел в Одрин е 6+. Стаите също не са лоши. Доволни сме.
Особено след последното изречение, познай др. път дали ще намериш 😁

Общи условия

Активация на акаунт